Обръщение към всички българи

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

Мнение от Scorpion »

Дришльо, разбрах и останалата част на пост-а ти, която не беше нещо революционно ново и дълбоко проникновено, и съм склонен да се съглася с нея, но това за Атака си беше гаф...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Moriarty написа:без да съм атакист, мога спокойно да кажа, че в 40то НС свършиха изключително много черна /контролна/негативна работа, а това е значима част от целия процес- да провокираш другия да си свърши работата по-добре!(а това няма "материален израз" за да може хората да го видят/пипнат!) и стига с тази инфантилна реплика, лесно е да критикуваш, но също предложи нещо насреща! факт е и това, че всички градивни/позитивни предложения на АТАКА са в сферата на кръчмарската пропаганда и въпиющата неграмотност...то 3-4ма души партия неправят...но също така трябва и да се знае, че ако може си говорим за дясна партия в Б-я , то АТАКА притежава най-много такива белези( за съжаление) и само не ми сочете "левите" им икономически разбирания-такива доводи важат за политическия процес на 19 и 20в(70те?)...сочите,че АТАКА съществува заради Д(оган)ПС*, че то всички "десни"/сини съществуват само заради противопоставянето на комунизъма!!! това е техния боен зов!!! но това едвам-едвам доказва(косвено), че са демократи, камо ли десни!!! сами виждате, те пак започнаха да свирят на тази струна "Трябва ни демократично управление." алооооо комунизъма е мъртъв, като идея, цел, морал и ценност която трябва да се следва/постига!!! живи са само нейните рожби-от Сергей Дмитриевич до баба Пенка от Полски Тръмбеш и дядото от Перник, който се похвали на Станишев, че си е останал "дърт болшевик"!!!
Десните партии в България приемат за основен политически опонент БСП, защото тя, в съществото си все още е комунистическа, обаче градят имиджа си и на икономически и политически идеи, различни от популистките изказвания на Атака.
Scorpion написа:Атака били десни... :lol: Само в позицията на седалките в парламента са десни тия. Жокер, много ми падна в очите, като каза, че ще гласуваш за тях.
Някой писа, че "Напред" била президентска партия. Първо, то не е партия, а движение, и обединява две партии - ВМРО и ЛИДЕР. Второ, какво му е президентското на движение "Напред"?
Движение "Напред" на Каракачанов е създадено по модела на президентската партия на Путин в Русия- тоест официално той, в случая Първанов, не е лидер на движението, обаче то върви под негов, съответно и под контрола на БСП. Идеята е, че неориентирани политически хора, възприемащи се като десни, или центристи, са умело подвеждани да дават глас за БСП. Бойко Борисов също при създаването на ГЕРБ не е неин член, въпреки, че е издигнат от нея за кмет.
Knights of the Cross
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Scorpion написа:Дришльо, разбрах и останалата част на пост-а ти, която не беше нещо революционно ново и дълбоко проникновено, и съм склонен да се съглася с нея, но това за Атака си беше гаф...
чудно ми е дали можеш да посочиш повече от един принцип на дясното?
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Moriarty написа:
Scorpion написа:Дришльо, разбрах и останалата част на пост-а ти, която не беше нещо революционно ново и дълбоко проникновено, и съм склонен да се съглася с нея, но това за Атака си беше гаф...
Ограничена намеса на държавата в икономиката (напук на протекционизма на "псевдодесните" Атака), облекчаване на административния режим за стартиране на стопанска дейност и бизнес, ниски данъци, плурализъм, толерантност, създаване на благоприятна бизнес среда, насърчаване на чуждите инвестиции...
Тези принципи Атака изповядва ли ги, уважаеми политически доайен?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Scorpion написа:Жокер, много ми падна в очите, като каза, че ще гласуваш за тях.
Не само ще гласувам, а и съм гласувал. Не е изключено да гласувам някой ден за Мартин Димитров, но за Костов е толкова вероятно, колкото за Станишев, Първанов, Доган, дедо Мони...
Where is that smiley, called "the Finger"? :mrgreen:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Joker написа:Не само ще гласувам, а и съм гласувал. Не е изключено да гласувам някой ден за Мартин Димитров, но за Костов е толкова вероятно, колкото за Станишев, Първанов, Доган, дедо Мони...
Иван Костов влезе в устите на хората с негативи заради няколко официоза, на които целокупният български народ вярва.
Knights of the Cross
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Scorpion написа:
Moriarty написа:
Ограничена намеса на държавата в икономиката (напук на протекционизма на "псевдодесните" Атака), облекчаване на административния режим за стартиране на стопанска дейност и бизнес, ниски данъци, плурализъм, толерантност, създаване на благоприятна бизнес среда, насърчаване на чуждите инвестиции...
Тези принципи Атака изповядва ли ги, уважаеми политически доайен?
ха сега душичке златна, направи разликата с лЕбералния център...май няма такава по твойте критерии!!! то не става само като слушаш Бареков, Славито и да повтаряш като папагал... напомняш ми на шопите, които "разбрали" от В. Радославов какво означава "Либе-Рализъм"...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Moriarty, кажи тогава поне 5 "десни" принципа, които са възприети от Атака.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не мога да разбера защо се заяждаш с Мориарти, предвид:

а) Той не каза, ча АТАКА са дясна партия, а че носят белези на такава.
б) Явно не притежаваш достатъчно познания по темата, които, предвид годините, от които познавам начина на писане на Мориарти, съм убеден, че той притежава.

Кога ще се научите най-после да отдавате мъничко уважение на по-напредналите от вас, вместо да се репчите само? Опитът не идва с влизането в университета, а после. Сори.

И аз гласувах за Волен и АТАКА (на президентските избори). И пак бих го направил.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

ОК, приемам критиката, Боро :D И все пак съм любопитен да узная кои са тия белези на Атака?
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Scorpion написа:Moriarty, кажи тогава поне 5 "десни" принципа, които са възприети от Атака.
1-религия- или трудова протестантска етика или католическа автономност от държавата;
2-аристократизъм-имаме една много тънка и гротескна аристократична нишка в нашата история Сакс-кобург.... и не са ли точно нашите десни, които бяха най-върли противници на "Негово високо величество" та в началото на 40то НС даже и не направиха опит за образуване на мнозинство! какво по-естествено щеше да има от това(говоря по принцип) нз колко е вярно, но излезе някъде информация, че 2001г Волен е искал да влезе в листите на НДСВ :) само по този показател си е по десен от всички десни!!! :lol: :lol: :lol: за да си десен трябва в рода си да имаш графове, виконти, перове докато на всички сегашни десни дядовците им са били овчари и са носили потури (както обича да повтаря виден наш историк) а тук са елит, щото техните дядовци(все едно ги знаят кои са те) били русофоби и се чувствали десни или комунистически-десни като Евгени Дайнов...
3- историзъм-чувството за историзъм на нашите десни опира до началото на Живковото управление т.е. рамките на техния живот!!! идеологически българското дясно трябва да се търси в "книжицата" на Паисий и катедралното слово на епископ Климент, а не идеологията на Левски за "Чиста и свята република" която е от мацинистки тип т.е. лява (реплика която формулира Том Пейм-НАРОДНИЯ! човек в свойте пламенни памфлети
няма да влизам в икономическите аспекти и големия сблъсък м/у дясното и неолиберализма, щото там трябва много начетеност за да могат 2ма души да се уточнят кой каво има предвид пък след това да спорят...
та нали от 97г Лейбъристите и Г. Браун прилагаха дясната/либерална икономическата програма на Консерваторите и вторите начело с William Hague останаха с пръст в уста 5-6г... така че не вадете останалата в миналото концепция за "иконом програма точно съответстваща на полит разцветка"

докато в нашите медии се изливаше тонове помия с/у АТАКА (05 и06г.) в западните (и по точно Британски и Френски)я сочеха като бълг консвервативна партия! в бележки под линията. Това бе така до президентските избори...
Последно промяна от Moriarty на 21 Мар 2009, 23:28, променено общо 6 пъти.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз пък мога да цитирам особено "десния" принцип заложен в програмата на Атака:
---> Национализиране на (престъпно ограбените, печеливши...построени от теб, о бедни изстрадал , пенсионерски народе) предприятия
АТАКА не са нито леви нито десни...те са си...АТАКА :) :) :) ....голяма доза дрънкане, викане и скачане...без реални представи за евентуално управление...защото...вярно...сигурно ще премахнат новините на турски ако дойдат на власт, но това няма да направи паничката ми по-пълна и живота по-добър...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

България да бъде на три морета, , да има пълен протекционизъм на "народното стопанство" и да се установи автархия, да се оттеглим от ЕС и НАТО, премахване на плоския данък, отмяна на голямо количество приватизационни сделки - ето ви идеалът на Атака - толкова прогресивен, толкова десен...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

АТАКА в данъчната си политика са десни (понеже тогава се говори за облекчения)...а в социалната политика са си леви (понеже тогава се говори "Хляб за всички")...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Данъчните облекчения според Атака трябва да са за онеправдания народ, а не за безчестната върхушка на преуспелите корпорации. :lol: Именно затова искат премахване на плоския данък. За тях държавата трябва да е Робин Худ - да взима от богатите и да дава на бедните.
Публикувай отговор

Обратно към “България”