Да, специалност Психология е само в редовна форма на обучение. Задочен психолог не ми звучи особено реалистично
кандидати ПСИХОЛОГИЯ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ
Сериозно, Петре, СПРИ ДА СПАМИШ ТЕМАТА!
Да, специалност Психология е само в редовна форма на обучение. Задочен психолог не ми звучи особено реалистично
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Както и задочен правист, ако трябва да сме точни...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Ivilina
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Ивилина, да си психолог в никакъв ама никакъв случай не означава да си кошче за душевни отпадъци. Това е професия, за някои и призвание и не трябва да генерира в теб чужди негативи.
Бавария всички знаем колко си оригинален, интересен и ерудиран, ама айде не го показвай поне в тая тема първо щото от нея се информират хора, които наистина имат интерес към специалността и второ щото пишейки тука откоровено ме дразниш. Благодаря.
Бавария всички знаем колко си оригинален, интересен и ерудиран, ама айде не го показвай поне в тая тема първо щото от нея се информират хора, които наистина имат интерес към специалността и второ щото пишейки тука откоровено ме дразниш. Благодаря.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Ivilina
- В началото бе словото
Ни си ме разбрал/а Плазмодий така се изразих , не се чувствам като кошче и ни най-малко негативно от доверието на хората , просто такъв е израза .
Съжалявам ако сте ме разбрали погрешно 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Кол в сърцето!allshallperish написа:Както и задочен правист, ако трябва да сме точни...
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Ivilina
- В началото бе словото
Здравейте хорица, да ви попитам ,някой от вас има ли идея колко струва един семестър психология ? Ще съм благодарна ако някой даде някаква информация
Благодаря Предварително !
o/o 220... за семестър... за приетите 2008.
догодина кой знае
догодина кой знае
la douleur exquise
- Ivilina
- В началото бе словото
благодаря 
До колкото си спомням, в сайта пишеше 427лв. на година.
А аз искам да попитам, по какво съдите,че специалността има бъдеще в България? За себе си имам отговор, но ми е много интересно какво мислят другите, дай Боже, бъдещи психолози.
А аз искам да попитам, по какво съдите,че специалността има бъдеще в България? За себе си имам отговор, но ми е много интересно какво мислят другите, дай Боже, бъдещи психолози.
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Хм, моята теория е че :
Има бъдеще, защото Психологията е наука, която по принцип има голямо приложение( поправете ме, ако греша).Не че ще има бум на работни места, просто си мисля, че ще се увеличават, дори и било то малко по малко. Друг е въпросът, че доста хора с право казват, че българина ходи на лекар само когато легне на легло и разбере че измъкване няма. Сами можете да се сетите, че повечето хора не биха давали пари да ходят на психоаналитик, който да им помогне с душевните им страдания. В нормалните страни повечето хора го правят и мисля, че икономическата обстановка е единственото препятствие тази професия да се популярилизира. Но съществуват и много други възможности за реализация... Има го и момента, че ако се занимаваш с хуманитарна дисциплина и не си лекар, едва ли ще получаваш кой знае колко пари. Но примерете с това- не може да живееш в България и да се надяваш да получаваш милиони... Ако си решил да учиш Психология се предполага, че имаш желание да работиш хора и да им помагаш по един или друг начин... все пак не всичко се купува с пари... ( за всичко останало има Mastercard
)
Има бъдеще, защото Психологията е наука, която по принцип има голямо приложение( поправете ме, ако греша).Не че ще има бум на работни места, просто си мисля, че ще се увеличават, дори и било то малко по малко. Друг е въпросът, че доста хора с право казват, че българина ходи на лекар само когато легне на легло и разбере че измъкване няма. Сами можете да се сетите, че повечето хора не биха давали пари да ходят на психоаналитик, който да им помогне с душевните им страдания. В нормалните страни повечето хора го правят и мисля, че икономическата обстановка е единственото препятствие тази професия да се популярилизира. Но съществуват и много други възможности за реализация... Има го и момента, че ако се занимаваш с хуманитарна дисциплина и не си лекар, едва ли ще получаваш кой знае колко пари. Но примерете с това- не може да живееш в България и да се надяваш да получаваш милиони... Ако си решил да учиш Психология се предполага, че имаш желание да работиш хора и да им помагаш по един или друг начин... все пак не всичко се купува с пари... ( за всичко останало има Mastercard
Elämää täytyy rakastaa ^^
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Хубаво е, отсега да разберете, че психологията не е само психоанализа и психотерапия и че да станеш психоаналитик в България е нещо мн мн мн трудно, ресурсоемко и със съмнителна възвръщаемост занимание. А и в самата специалност не се учи психоанализа задълбочено.
Добре де, Плазмодий, какво искаш да кажеш сега, че това нещо се учи само за да имаш някакво там висше образование ли? Или пък да работиш в човешки ресурси? И след като не се учи психоанализа задълбочено, какво се учи задълбочено? Извинявам се ако някъде по-напред в темата има отговори на въпросите ми, пропуснала съм ги.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Не съм казвал нищо подобно, но е факт че повечето колеги вероятно ще се реализират като HR, защото е най-търсено в момента, най-лесно като реализация, с що годе прилична заплата.А най-тъпото е, че не е задължително да си психолог за да се занимаваш с човешки ресурси, а и в България повечето фирми нямат представат за какво им е подобен специалист.
Задълбочено се учи детска психология, експериментална психология и психопатология, поне засега (трети курс съм).Другите дисциплини са изключително несериозни като поднасяне от страна на преподавателите и демотивират.
Мнението ми е лично.
Задълбочено се учи детска психология, експериментална психология и психопатология, поне засега (трети курс съм).Другите дисциплини са изключително несериозни като поднасяне от страна на преподавателите и демотивират.
Мнението ми е лично.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мила ми Лоли, това дали ще учиш нещо задълбочено, зависи само и единствено от теб. За хиляден път повтарям, че специалността само отваря просторите, които сами трябва да опознаем
. Дори и тази смърдяща на телесни течности психоанализа да беше застъпена като отделна дисциплина в учебната програма, то това не озачава, че непременно ще те направи брилянтен терапевт, защото си е и до талант, и до самоусъвършенстване и практика. Някаква си лекция веднъж седмично няма да ти се отрази по никакъв начин при наличието или липсата й (а и без това по почти всички дисциплини до болка се дъвчат психоаналитичните схващания...). Ако си се ориентирала в това направление, по - добре помисли за извънуниверситетски занятия (работа в групи за трупане на личен опит, психодрама или нещо подобно).
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."