И по-конкретно - става дума за 8ма-9та-10та... страница. Там някъде.
Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Журналисти 2009 ;)
Ами ако се поровиш малко назад в темата, ще видиш какви предположения вече сме описали в постовете си. 
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- Виктория
- В началото бе словото
- Курс: първи
Извинявам се.И благодаря!
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Няма за какво да се извиняваш, все пак винаги може да му дойдат на някой нови идеи и да реши да ги сподели...
Просто е важно по такива места човек да умее да се оправя с тоновете информация.
Иначе...проблемите, около които могат да се паднат теми, са ти ясни предполагам:
световната финансова криза, битовите убийства (и в частност тези сред студентите и учениците), изложбата "Ентропа", изборите, словесните атаки м/у Борисов и Станишев, протестите на хората... Това са най-актуалните общо взето.
Е, и разни други, разбира се, но тези ми се набиват на мен на очи.
Просто е важно по такива места човек да умее да се оправя с тоновете информация.
Иначе...проблемите, около които могат да се паднат теми, са ти ясни предполагам:
световната финансова криза, битовите убийства (и в частност тези сред студентите и учениците), изложбата "Ентропа", изборите, словесните атаки м/у Борисов и Станишев, протестите на хората... Това са най-актуалните общо взето.
Е, и разни други, разбира се, но тези ми се набиват на мен на очи.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Виктория
- В началото бе словото
Така е!Аз си мисля и за Евровизия и масовите протести
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Едва ли убийства ще има,тя Табакова е казала миналата година по повод случаите в Челопечене,че не залагат на такива теми,а търсят нещо по-различно от трагичните инциденти,които ни заобикалят и без друго,някакви по-позитивни теми......
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Carmilla
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Че, защо пък.. ?
То тази година нямаше много "позитивни" събития (да не кажа изобщо).
Нито кризите, нито изборите ( колко помия се изля и там), нито убийствата, имат положителни аспекти.
Аз обаче много се надявам да се падне някоя от онези темички (пример : "Топло"), формулирани чрез някаква насочваща дума ... за да може човек да си "развихри" въображението.
То тази година нямаше много "позитивни" събития (да не кажа изобщо).
Нито кризите, нито изборите ( колко помия се изля и там), нито убийствата, имат положителни аспекти.
Аз обаче много се надявам да се падне някоя от онези темички (пример : "Топло"), формулирани чрез някаква насочваща дума ... за да може човек да си "развихри" въображението.
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Абе тя Табакова е казала, обаче нещата май не стоят съвсем така... Ето например една от контролните теми миналата година - "Клипче от училищния коридор", съвсем ясно насочва към една категорично негативна тематика - всички си спомняме какви клипчета, снимани от деца с телефони, върлуваха из общественото пространство тогава.
Друг е въпросът, че темата винаги може да бъде пречупена през по-позитивен ъгъл...Тук именно идва мястото на креативността.
Така че...спорни са нещата. Мен лично ме притеснява единствено това, при някакъв подобен подход да не се запитат накрая проверителите ми "де го чукаш, де се пука", или "ние кво я питаме, тя какво ни пише...".
С две думи - сложна работа.
С една дума - субективна.
Друг е въпросът, че темата винаги може да бъде пречупена през по-позитивен ъгъл...Тук именно идва мястото на креативността.
Така че...спорни са нещата. Мен лично ме притеснява единствено това, при някакъв подобен подход да не се запитат накрая проверителите ми "де го чукаш, де се пука", или "ние кво я питаме, тя какво ни пише...".
С две думи - сложна работа.
С една дума - субективна.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
С половин дума КЪСМЕТ
Не знам,аз Табакова дори не я знаех коя е,но като го порчетох това има резон...Всеки може да опише ситуациите,които стряскаха обществото,но не всеки може да открие положителните нотки в иначе ужасяващото ни битие
Бе няма как да знаем какво ще се падне,на всички късмет каквото и да е,дано напишем добри работи и да влезем със взлом в сградата на ФКЖМК
Бе няма как да знаем какво ще се падне,на всички късмет каквото и да е,дано напишем добри работи и да влезем със взлом в сградата на ФКЖМК
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Sober
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Привет на всички, аз съм Йоана.
Записах се за предварителния изпит по журналистика и явно вече съм в клуба на "Живите мъртви"
Честно казано не ми е особено притеснено понеже съм в гимназия с такъв профил - журналистика и доста години съм се тренирала да пиша, но естествено ако темата, която се падне е твърде политическа с мен е свършено, съвсем честно ви казвам
Надявам се, че ще се видим на 12 с доста от вас въпреки, че още не е ясно разпределението.
Но ние ще се справим казвам ви
Записах се за предварителния изпит по журналистика и явно вече съм в клуба на "Живите мъртви"
Честно казано не ми е особено притеснено понеже съм в гимназия с такъв профил - журналистика и доста години съм се тренирала да пиша, но естествено ако темата, която се падне е твърде политическа с мен е свършено, съвсем честно ви казвам
Надявам се, че ще се видим на 12 с доста от вас въпреки, че още не е ясно разпределението.
Но ние ще се справим казвам ви
— Колко е тъжно! — прошепна Дориан Грей, без да откъсва поглед от портрета си. — Колко е тъжно! Аз ще остарея, ще стана уродлив и отвратителен, а портретът ще си остане вечно млад.
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Молете се да не ви проверява работите тя.Варненец написа:Едва ли убийства ще има,тя Табакова е казала миналата година по повод случаите в Челопечене,че не залагат на такива теми,а търсят нещо по-различно от трагичните инциденти,които ни заобикалят и без друго,някакви по-позитивни теми......
защо?
"No, there is not a thin line between love and hate. There is, in fact, a Great Wall of China with armed sentries posted every twenty feet between love and hate."
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Голяма част от ниските оценки ги пише тя.
От хората в моята зала голяма част бяха с ниски оценки, вкл чително и аз/ това за предварителен/
От хората в моята зала голяма част бяха с ниски оценки, вкл чително и аз/ това за предварителен/
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Ще правя индиански ритуали в нас да не ми се падне Табакова проверяваща 
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
- Carmilla
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хаха, дано да не се налага 
proUSA .. понеже ми стана интересно... Знаеш ли кои преподаватели ще водят курса от 1 до 5 Април?
proUSA .. понеже ми стана интересно... Знаеш ли кои преподаватели ще водят курса от 1 до 5 Април?
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
- pavlik
- В началото бе словото
Аз съм твърдо "за" срещата преди,след или което време пожелаете на изпита(12 април),бройте ме и мен
.Ако има някой,който се е паднал за изпита в УНСС в ТУ,блок 4,етаж 4,стая 4402 да "свирне" 
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,