Лъчезар Дачев
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Лъчезар Дачев
Ейй, я кажете как мина тази сесия при Дачев? Насвятка ли ви двойките или се успокои, че вече не пишат за него и пиянството му?
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re:
За сега, той ми направи най-добро впечатление.got написа:Дачев е супер!![]()
![]()
За него мога да кажа само хубави неща!!!Много интересно преподава, готин е , не е скучен...Пуска яки шегички на лекциите.Той ми беше любимия преподавател миналата година.Като него са рядкост...
На изпита се минава без проблем - писмен е, даже излиза , за да остави студентите "на спокойствие" и който искаше си преписа...
След края на изпита по ОУД попитах професора за тези двойки и той ми каза, че са писани на празни листа.kotio написа:Ейй, я кажете как мина тази сесия при Дачев? Насвятка ли ви двойките или се успокои, че вече не пишат за него и пиянството му?
Т.е. на никакви знания. Това за пиянството е някакво извинение за двойките.
Не мисля, че проф. Дачев е толкова дребнав, че да се афектира от някакви простотии във форума. Пък и най-малкото ако беше се ядосал да беше написал двойки на въпросните писачи, а не на маса народ.
както той ми каза: Е на бял лист какво да пиша?
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
хахаха, а ти какво очакваше да ти каже???
"Ама разбира се, писах им двойки, не защото са ги заслужили, ми щото пишат за мен и пиянството ми по форумите" -- хахаха
Трябва да си пълен будала, ако си очаквал да го каже.
А лично познавам поне двама, които са писали, написали (не глупости) поне за 3, не са предали празни листа и имат 2! Освен това едва ли 80% от един поток!!! са предали празни работи, а от другия поток всички са писали.
Както и да е - Дачев го е яд, че тези, които пишат по форума вече са го опознали (минали са през школовката с оценките на купчинки и залитания с алкохолни изпарения) и не може да скъса тях.. затова къса наред.
Та не искам да се заяждам или да повдигам темата отново - писано е достатъчно!!!
Просто ми беше интересно - тази година пак ли късаше поголовно или се е успокоил?
"Ама разбира се, писах им двойки, не защото са ги заслужили, ми щото пишат за мен и пиянството ми по форумите" -- хахаха
Трябва да си пълен будала, ако си очаквал да го каже.
А лично познавам поне двама, които са писали, написали (не глупости) поне за 3, не са предали празни листа и имат 2! Освен това едва ли 80% от един поток!!! са предали празни работи, а от другия поток всички са писали.
Както и да е - Дачев го е яд, че тези, които пишат по форума вече са го опознали (минали са през школовката с оценките на купчинки и залитания с алкохолни изпарения) и не може да скъса тях.. затова къса наред.
Та не искам да се заяждам или да повдигам темата отново - писано е достатъчно!!!
Просто ми беше интересно - тази година пак ли късаше поголовно или се е успокоил?
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Поне при нас мисля, че няма скъсани. Дори и да си е искарвал злобата, явно не я е пренесал и на следващия курс.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
аз съм скъсан. ама имаше защо- нищо не знаех и писах пълни глупости(=Бавария написа:Поне при нас мисля, че няма скъсани. Дори и да си е искарвал злобата, явно не я е пренесал и на следващия курс.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имах предвид задочно обучение. За редовното не отговарям.
- radja
- Гутенберг
сред редовниците има немалко скъсани. лично аз нямам за какво да обвинявам екзаминатора. вината си е изцяло моя, защото не съм учил достатъчно.
да, имаш възможност да препишеш
да, имаш възможност да се скатаваш и да минеш друг ден
да, сигурно има и момент на субективност(такъв има при всеки един изпит, поне според мен.)
но в крайна сметка- могъл да препише- успял, могъл да се скатае- успял. аз не съм. вината си е само моя.
да, имаш възможност да препишеш
да, имаш възможност да се скатаваш и да минеш друг ден
да, сигурно има и момент на субективност(такъв има при всеки един изпит, поне според мен.)
но в крайна сметка- могъл да препише- успял, могъл да се скатае- успял. аз не съм. вината си е само моя.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е то си е и така.
Доста е смешно да се обвинява дадения преподавател за личните си неуспехи.
Ем не учил, ем иска и добра оценка.
Доста е смешно да се обвинява дадения преподавател за личните си неуспехи.
Ем не учил, ем иска и добра оценка.
- deckmaster
- В началото бе словото
Аз съм доволен от Дачев. Макар че двете ми оценки при него се разминават, което си е моя вина, при него беше ми беше най-интересно първия семестър.
Salus Patriae - Suprema lex!
Дачев и въпросът за смисъла на изучаването на ИППУ
Материалът е включен в изучаването на юридическото образование. Юридическото образование има за цел подготвяне на юридически кадри. Още повече - да подготви граждани. Юриста има знания за правото, гражданина - критично самосъзнание.
Критичното съзнание е нагласа да се оспори и изключи безусловното подчинение , да се търси истината, да се обяснят социалните факти, да се променят социалните модели. Критичното съзнание е необходимо за всеки юрист , за който правото не е занаят , а призвание.
С какво е полезна дисциплината? Светът ( материален или нематериален) съществува в режим на цикличност. В полето на социалната практика много често новото е добре забравено старо. Налагането на прогреса предполага познаването на старото. Новото трябва да избягва грешките на старото. Ето тук е ползата.
Материалът е включен в изучаването на юридическото образование. Юридическото образование има за цел подготвяне на юридически кадри. Още повече - да подготви граждани. Юриста има знания за правото, гражданина - критично самосъзнание.
Критичното съзнание е нагласа да се оспори и изключи безусловното подчинение , да се търси истината, да се обяснят социалните факти, да се променят социалните модели. Критичното съзнание е необходимо за всеки юрист , за който правото не е занаят , а призвание.
С какво е полезна дисциплината? Светът ( материален или нематериален) съществува в режим на цикличност. В полето на социалната практика много често новото е добре забравено старо. Налагането на прогреса предполага познаването на старото. Новото трябва да избягва грешките на старото. Ето тук е ползата.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Абе какво става нещо се умълчахте-какво стана с пияндето... Няма ли двойки и обяснения ... По мое мнение тоз човечец от година на година все по-по-по го закъсва... Туй алкохола и точенето на лиги по младите колежки съвсем го е накарало да сдаде богу дух. При това всичките му работи са пълни глепости... като се завъртите из горните курсове ще разберете. Тези филосовски простотии нямат нищо общо с правото. Така си мисля и е пълна загуба на време да се четат.

- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Поне за три...kotio написа: А лично познавам поне двама, които са писали, написали (не глупости) поне за 3, не са предали празни листа и имат 2!
това според кой,
според твойте приятели ли?
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
ти въобще чуваш ли се какво говориш, човек ... Ти студент по право ли си, за какъв се мислиш, ако изобщо можеш да мислиш.гонзо написа:Абе какво става нещо се умълчахте-какво стана с пияндето... Няма ли двойки и обяснения ... По мое мнение тоз човечец от година на година все по-по-по го закъсва... Туй алкохола и точенето на лиги по младите колежки съвсем го е накарало да сдаде богу дух. При това всичките му работи са пълни глепости... като се завъртите из горните курсове ще разберете. Тези филосовски простотии нямат нищо общо с правото. Така си мисля и е пълна загуба на време да се четат.![]()
![]()
Toto-I will remember
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
За алкохола не знам,но този ми беше най-несимпатичният преподавател и се радвам,че повече няма да го видя. С удоволствие изпусках всичките му лекции.
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
Балък е. Пуска лафчета на лекции, но накрая прецака целия курс подобаващо със заглавието на темата по ИППУ. След това провери работите на 200 души за 3 дни и съответно наблъска тройките на по-голямата част и то за някъв си избирателен предмет. Съветвам този, който се замисля да ходи на изпит по ИППУ, да не го прави. Вторият семестър има достатъчно предмети, където могат да се покажат знания, които да бъдат оценени обективно. ОТД ви е достатъчно, не си го причинявайте още веднъж.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.