Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Вежен... Вежен... Абе, аз още не мога да разбера дали го харесвам, или не. Странен е. Адекватен в "Малка пиеса за детска стая", почти адекватен в "Честна мускетарска" (damn, ако си го гледала, моля те, припомни ми песента, че ще откача...), но все ми е на ръба, не знам.

Хубаво. Препоръките са налице, значи ще се гледа в обозримо бъдеще. :D Това с прозирането на текста ще се направя, че не съм го прочела, иначе може и да не отида. Звучи плашещо. :albino:

* Ако ти кажа от колко време не съм ходила на театър... леле-мале...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

На 22 отиваме на Животно на трона на Теди Москов по Карло Гоци, някакви отзиви?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Ох, Елицо, и аз така:Д
Но пък Вежен го харесвам и точка.:Д

^ Е па, отзиви:
*Москов.

Пхах, добре де, +:
*учудващо умен хумор (на места)
*приятна сценография (хартиена, ес южуъл)
*лигавщина всеки път, ВСЕКИ път
*свободни импровизации

Нещо такова:Д
Аз харесва:Д

ПП: Изкуството да смиташ боклука... на Шпатова в рамките на Салона? На 26 беше май.
ППП: Я кажи за "Малкият принц"? Да бъде или да не бъде?:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Art[less] написа:Ох, Елицо...
Абе, душа, разбирам, че обръщението за пълното ми име на книжовен български си е баш така, но това не съм го чувала никога по свой адрес. :lol: Принципно се обръщам на Ели, Елица, Дикси, Рапи (Рапунцел), Шиле (и ред други), ама... с какво заслужих това "Елицо", бре!
ПП: Изкуството да смиташ боклука... на Шпатова в рамките на Салона? На 26 беше май.
Не знам. Ще отида на максимално много неща по време на Салона, но уви, и парите ще ме попритиснат в един момент, та мисля да я пропусна.
ППП: Я кажи за "Малкият принц"? Да бъде или да не бъде?:Д
Ще бъде. В смисъл, че ще го гледам - ДКТ Пловдив са ми любимци от време оно (аааако знаеш какъв марионетен "Хамлет" бяха изпипали, леле, леле...), макар да имам лошото усещане, че напоследък лежат на стари лаври. Както и да е, трябва да го видя, за да мога после да плюя адекватно и информирано в блога, когато не дадат наградата на "История за чайка и банда котараци" (изгледай го, много си заслужава, честно!). Пък и Румен Караманов е от обичащите актьори (при все това, моля да не се бърка с Румен Гаванозов и Румен Угрински, които са забъркани в "Чайката" на СКТ).
А и... като се замисля, по-лошо от "Малкият принц" на СКТ не може да бъде (онова бе просто болезнено, неслучайно го свалиха тихомълком. :lol: Но дано не се окажа лош пророк, че това, което видях като снимки, ме потресе, честно казано). Аз тези дни стигнах до истината за Малкия принц и съм 100% убедена, че е само това, точно това и единствено това. Но едва ли ще са го намерили в детски спектакъл - ще продължат да размятат ония глупости с розата.
И последно - виж и "Красавицата и звяра" на ДКТ Варна, разбрах, че сценографията била интересна, мултимедии някакви, ала-бала... пък да видим. Аз това заглавие го гледах последно в репертоара на заралии и беше наистина силно - финалната битка, когато аха-аха да се простим със Звяра, е решена с едни горелки от кулисите. Абе... огнено е. :drunken:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Абе, ей, бе! *размахва пръст* Това е на галено! Като "говедо", сещаш се.:Д :mrgreen:
Ще гледам това-онова, видяло се е, че не щеш да ме заведеш на нищо, ще си подсмърчам по пътя, пък... каквото сабя покаже.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, аз предлагах да ходим на "В края на ноември" - тогава се поослушахте всичките мераклии. В петък ще ида на "Малкия принц" (нали тогава беше), ако си навита, кажи. :) Но... как да ти обясня... наистина не знам какви са ги забъркали пловдивчани, та не искам да те подвеждам - просто искам да се информирам заради ИКАР-ите.
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Абе, я не ми се обяснявай, аз не можах да намеря Ателието:Д
Самопоканвам се, да знаете!

ПП: Гърдев много си вярва, 20, 20, ля-ля-ля... някой друг живот.
Ай', стискай палци, че как се гледа представление, за което няма билети от месеци само аз си зная.

ППП: И се записах за СУ-ския маратон, хах:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Айде, айде, говори ми... Аз обяснявам като за дебили, защото знам, че мястото е малко сложно, защото е зад блоковете, но е и достатъчно централно. Стигнеш ли до светофара на "Въкресение" в Красна поляна, просто се огледай за офис на ПроКредит банк, почти зад него е Ателие-то. Всеки ще ти го каже, щом аз го намерих от пръв опит, а съм пълен идиот в ориентирането, смятай.

Ама ако трябва, ще се водим, нямаш грижа.

Edit: Впрочем, Арт, видях как си кръстила линка към блога ми. Не искаш да ставаш такава като пораснеш, гаранция. Т.е. не трябва да искаш. :albino: Но благодаря за доверието, оценявам го. :queen:

Еdit2: Щях да ти предлагам на 20-ти да те водя на "Мечтата на пътуващия актьор" в Ателието, но явно съм изпаднала в някаква заблуда, че "Малкият принц" е на 19-ти, а той се оказва на 20-ти (в момента разглеждам програмата на Салона). Тъй че ателието може да го направим през април, м? За "Малкият принц" не смея много-много да те агитирам, тъй като, както писах и по-горе, имам много лошо предчувствие.
Иначе на 22-ри играят "Чайката и котараците" от 10.30 и 12.00, но не знам дали ще успея да се измъкна дори и за второто представление. Ужас, ужас... Ако можеш, отиди - почти сигурна съм, че ще ти хареса, много читав и обичлив спектакъл са сглобили от СКТ (да им се неначудиш)
Поне видях, че Ангел Генов е номиниран за поддържаща роля - дано му дадат приза, макар че аз вече нямам никаква вяра в обективността при раздаването на тия награди. След миналогодишните глупости ("Стига простотии, бе, тате..." - бих им казала аз)...
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Москов поумнява!о.О
Гениален е, по дяволите!
Развълнувана съм и туптя, утре ще обяснявам за Красотата и спи ли, дреме ли, има ли парно...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Душко, благодаря ти. Сега разбрах какво им е било на майка ми, Мартина и Киро (в този ред), когато им се обадих след "Малки трагедии". Хем нищо не разбираш, хем усещаш, че на човека му е хубаво - ама от онова хубаво, най-неговото си.

Хайде... приятно доизживяване на емоцията - и утре намини да разказваш. И внимавай, че аз тогава наистина бях пред инфаркт. :pale:
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Изображение

Тъй. По-рано казах, че имам лошо предчувствие за "Малкият принц" на ДКТ Пловдив. Еми, връщам си думите назад. Вярно, че по-лош спектакъл от този на СКТ щеше да е трудно да направят, но те бяха повече от чудесни. Сериозно, наистина, не се будалкам - направо честна мускетарска.
Тук няма да пиша подробно, за да не ви отегчавам излишно, но ей тоя Лиско - оранжевото космато никакво нещо на картинката - кукла, с каквато и аз съм си играла в репетиционната на старозагорския куклен театър - бе поредното доказателство в подкрепа на твърдението ми, че кукленият театър е най-висшето изкуство (и че категорично надминава В ПЪТИ драматичния). Това мърляво лисиче (което, струва ми се, имаше и бълхи) - една съвсем проста петрушка (уточнявам, че петрушките са смятани за едни от най-неизразителните кукли с пределно ограничени възможности и движения) - накара цялата зала да се смее с глас - не знам дали Живко Джуранов или Росен Русев "стоеше" зад него, но който и да бе, вече ми е любимец.
А Румен Караманов без малко да ни поразплаче (аз, държа да отбележа, досега съм плакала само веднъж на спектакъл и това бе "Храбрият оловен войник", който ме съсипа и за който някой път ще разказвам подробно. Но беше наистина болезнен спектакъл). Таааа... да, явно в кукления театър важи поговорката: "От кал да е, ...Румен да е." :)
Пропуснах "Красавицата и звярът", та не знам какво точно са направили варненци. Но макар да стискам палци за "История за чайка и банда котараци", съвсем няма да ме е яд, ако дадат Икар-а за куклено изкуство на ДКТ Пловдив. Отлична работа са свършили (и за миг стигнаха до онази истина, за която ви споменах по-рано. Е, после я поизтърваха, но ми се иска да вярвам, че финалът следваше пак същата тази линия.)
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Теди плака.
*хвърля Ключето*
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха, ходи ли? Тъкмо ми беше съвестно, че те разубеждавах.
Аз бях на косъм да ревна, признавам - и се удържах не без известно усилие на волята. Ама готино бяха извели "поуките", м? За пръв път осъзнах, че наистина не искам да опитомявам никого - досега го знаех, но причините ми се губеха. :D
И, и, и... к'во ще кажеш за Лиско? Ама беше пич!
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Роди се новата Любов, поникна Роза, сега да видим кой ще ме спасява...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Олеле... казвай коя е новата Любов, щото ако е това, което подозирам, си обречена. :| И се опасявам, че говоря от опит.

*добре, че не си им виждала "Хамлет"-а - него го гледах навръх 16-я си рожден ден и бе второто нещо (след "Мечтата..."), което ме влюби*
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”