Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Re: Помощ и съвети всякакви
А някой знае ли къде се намира буква с Умлаут (двете точки над гласната в немския език) на стандартна клавиатура???
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Освен ако нямаш ФлексТайп, не знам. Ако си с уиндоус - от language bar-a можеш да си настроиш немска подредба на клавиатурата и да почнеш да бодеш бутонче по бутонче, за да ги откриеш.
Другият вариант е да използваш alt кодовете в уиндоус: http://new.wauseon.k12.oh.us/District/T ... LTchrc.gif
Накратко, умлаутите в немския:
Ä -Alt+0196
Ö - Alt+0214
Ü - Alt+0220
ä - Alt+0228
ö - Alt+0246
ü - Alt+0252
Задържаш алт-а, изписваш кода на клавиатурата (и НЕ изпускаш нулата), пускаш алт-а и буквата се появява.
Другият вариант е да използваш alt кодовете в уиндоус: http://new.wauseon.k12.oh.us/District/T ... LTchrc.gif
Накратко, умлаутите в немския:
Ä -Alt+0196
Ö - Alt+0214
Ü - Alt+0220
ä - Alt+0228
ö - Alt+0246
ü - Alt+0252
Задържаш алт-а, изписваш кода на клавиатурата (и НЕ изпускаш нулата), пускаш алт-а и буквата се появява.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Някой знае ли къде може да се гледа ТВ 7 онлайн безплатно?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А някой да знае как без пари да стигна и да се върна от Бургас
Като птичка в небесата 
на стоп, ама... аз не бих го пробвала сам 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Vasil Hristov
- В началото бе словото
китайски иероглифи
помогнете ми да разбера как изглеждат китаъйските иероглифи означаващи (духовна)сила и упоритост. Благодаря
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Re: китайски иероглифи
Ако верно е за татус - недей да се правиш на меню от китайски ресторант 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Re: китайски иероглифи
Бе той си преценя кое е тъпо/оригинално, все пак.
По въпроса -- в студиата има огромни каталози с йероглифи, така че на място ще видиш каквото те интересува.
Всъщност, ако толкова държиш да са точно тези определени две неща, можеш да ги видиш и в интернет, а в студиото само да си свериш.
По въпроса -- в студиата има огромни каталози с йероглифи, така че на място ще видиш каквото те интересува.
Всъщност, ако толкова държиш да са точно тези определени две неща, можеш да ги видиш и в интернет, а в студиото само да си свериш.
http://iptv.bg/Scorpion написа:Някой знае ли къде може да се гледа ТВ 7 онлайн безплатно?
само трябва да се регистрираш
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Не само. IPTV е супер вариант, но само ако интернет оператора ти има договор с тях. Моите (Airbites) бяха в тестов период и ми беше страшно удобно, но май така и не са подписали договор, защото услугата ми беше спряна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имам въпросче, колегите програмисти да помагат, а и не само. Значи нещо в един компютър се е бъгнало, тоест май някакъв хардуер се е повредил, щото не иска да зареди Уиндолса по нормалния начин. След стартиране излиза некъв черен екран и пише некви неща и има няколко опции/режими/ в които казва че може да се стартира уиндолса. Пробвах ги всичките , но Уиндолса тръгва само във Safe Mode, тоест в безопасен режим някакъв, в който обаче повечето неща на Уиндолса не функционират. Та така на пръв поглед от този дълъг разказ, мислите ли че единствения вариант е преинсталацията на системата или може и с малко човъркане да се оправят нещата, за който разбира от човъркане ,де
Като птичка в небесата 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Може и да не ти се вярва, какво ще те посъветвам да направиш, но.... ПРОСТО ПРОЧЕТИ КАКВО ПИШЕ... и в тва се крие отговора. На съквартиранта ми, се случи нещо подобно заради валидацията на уиндолса. На един приятел се бъгна целия, заради флекстайп. И има десетки причини. Първо трябва да намерим, каква е причината, а после да лекуваме, казва док. по инф. науки Грегъри "Дискетката" Хаус. Та, прочети текста... И виж кои програми не ти бачкат...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Виж сега, Кристо !
Първо, не става въпрос за моя компютър.
Второ, естествено че прочетох това което пишеше и се опитах да го обясня тук накратко, но явно не съм успяла
Трето, проблемът е,че изобщо Уиндолса не бачка, т.е., след стартиране на компютъра излиза въпросния черен екран с въпросното съобщение за евентуална повреда в хардуера или някакъв софтуер на ситемата, но незнайно къде и дотам, след това Уиндолса изобщо не иска се зареди и да тръгне. Единственият режим в който ужким работи вече го споменах въпросния Безопасен режим, но при него има доста ограничения и по дефаулт не работят доста от програмите в Уиндолса като браузера, музикалните и видео програмите и т.н., но това е поради особеностите на самия режим. Доколкото успях да разбера в този режим може единствено да си потърсиш причината за повредата в контролния панел, но не би , щото си нямам никаква идея какво би могло да бъде, още повече ако става въпрос за системни настройки и хардуер.
Извод: На пръв поглед или се сбъгясал целия компютър, но все пак ми е интересно,че поне се зарежда този специален режим на Уиндоус, по тази логика значи нещата може да не са толкова фатални, или просто си мисля дали преинсталацията ще съживи Уиндолса, де да знам. При все че му дадох System restore на деня в който се е бъгнал и пак нищо
Ако някой има по-компетентно мнение, да каже, моля !
Благодаря !
Първо, не става въпрос за моя компютър.
Второ, естествено че прочетох това което пишеше и се опитах да го обясня тук накратко, но явно не съм успяла
Трето, проблемът е,че изобщо Уиндолса не бачка, т.е., след стартиране на компютъра излиза въпросния черен екран с въпросното съобщение за евентуална повреда в хардуера или някакъв софтуер на ситемата, но незнайно къде и дотам, след това Уиндолса изобщо не иска се зареди и да тръгне. Единственият режим в който ужким работи вече го споменах въпросния Безопасен режим, но при него има доста ограничения и по дефаулт не работят доста от програмите в Уиндолса като браузера, музикалните и видео програмите и т.н., но това е поради особеностите на самия режим. Доколкото успях да разбера в този режим може единствено да си потърсиш причината за повредата в контролния панел, но не би , щото си нямам никаква идея какво би могло да бъде, още повече ако става въпрос за системни настройки и хардуер.
Извод: На пръв поглед или се сбъгясал целия компютър, но все пак ми е интересно,че поне се зарежда този специален режим на Уиндоус, по тази логика значи нещата може да не са толкова фатални, или просто си мисля дали преинсталацията ще съживи Уиндолса, де да знам. При все че му дадох System restore на деня в който се е бъгнал и пак нищо
Ако някой има по-компетентно мнение, да каже, моля !
Благодаря !
Като птичка в небесата 
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
На моя компютър, когато му стане нещо, което пречи на нормалното ползване и ме затормозява твърде много, просто му преинсталирам уиндоуса. Това оправя всичко, ама отнема малко време.