Размисли и страсти с allshallperish

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Размисли и страсти с allshallperish

Мнение от allshallperish »

Scorpion написа:1. Какво е за теб съдбата?
2. Какво мислиш за Кристо?
1. За мен съдбата е свързана с кармата... Хм, малко са ми изопачени вижданията по тези въпроси, но смятам, че няма случайни неща. Забелязвала съм, че няма. Случвало ми се е няколко пъти да знам, че нещо ще стане, подчертавам - ДА ЗНАМ и да се опасявам да НЕ стане - е, случвало се е... Иска ми се да не вярвам в съдбата/както преди години/ и да смятам, че сама си правя нещата... Иска ми се.
2. Смятам, че е добър. Малко хаплив, но го уважавам.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Slipaway написа:Кво ще кажеш за последния албум на All Shall Perish?:D
Не съм го слушала 8) :roll:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

bubbly_water написа:защо не отговаряш на въпросите?
Нямах достъп до интернет... :x . Сега си понаваксах малко. Дано не се сърдите :oops: !
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ето ме и мен...

1. Как ти е истинското име, какво учиш?
2. Кои хора от форума, познаваш на живо?
3. Защо не си смениш ника?
4. Вярваш ли в съдбата?
5. Кои фороНци те кефят?
6. А кои те дразнят?
7. Кефиш ли се на творчеството на Рихард Ричард?
8. Любими тв-сериали?
9. Любима секс-поза?
10. Ходила ли си на кастинг за нещо си?
11. Колко деца искаш да имаш?
12. Кога последно прави френска любов на приятеля си?
13. (оригинала, в чист и неподправен вид) Какво мислиш за мен, сега вече сериозно казано?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Kristo написа:Ето ме и мен...

1. Как ти е истинското име, какво учиш?
2. Кои хора от форума, познаваш на живо?
3. Защо не си смениш ника?
4. Вярваш ли в съдбата?
5. Кои фороНци те кефят?
6. А кои те дразнят?
7. Кефиш ли се на творчеството на Рихард Ричард?
8. Любими тв-сериали?
9. Любима секс-поза?
10. Ходила ли си на кастинг за нещо си?
11. Колко деца искаш да имаш?
12. Кога последно прави френска любов на приятеля си?
13. (оригинала, в чист и неподправен вид) Какво мислиш за мен, сега вече сериозно казано?
1. Истинското ми име, както казах и преди - Марина Валентинова Иванова
2.Jamalska :mrgreen: , защото сме колежки.
3. Не знам как, а и да знам - този си ми харесва. Ти предлагаш ли вариант?
4. Вярвам в границите на допустимото.
5. Почти всички, да изреждам ли? - ice_spirit, bubbly water, fluffy cloud, judyramone, Търговецът, Kristo, дано не забравя някой важен :D .
6.Flowers-a малко, но тя не е виновна :mrgreen: .
7. Не знам кой е, а ще е чийтърско да гледам в гугъл.
8.Лост и Призън брейк, Фемили Гай, Стъпка по стъпка преди, Женени с деца и др :). Отчаяни съпруги също не е зле. Доктор Хаус много ме травмира, иначе и него харесвам :mrgreen: .
9. Обяснявам го по просто - аз съм на колене, а мъжа е отзад :mrgreen: :mrgreen: , не знам каква се води като номер :).
10.Нем :).
11. Две, ако мога да ги гледам.
12. Преди седмица сигурно :mrgreen: , бахти, мн съм перверзна :mrgreen: .
13. Смятам, че си много умен тип. Харесвам остроумниченето ти, харесвам хумора ти, харесвам начина, по който пишеш. Не ти се дразня, даже ми е приятно да лафим в теми като ЧНМ :D .
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

благодаря ти..... :drunken: не знам какво да те питам... мозъкът ми е блокирал....

добре де...

имаш ли някакви артистични наклонности и към какво?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Тия въпроси ги задавах на някого, ама като не мога да измисля друго сега:
-5. Кой/кои browser(-и) използваш?
-4. Коя ти е началната страница?
-3. Какви антивирусни и изобщо анти програмки използваш?

Какво друго...
-2. Играеш ли на компа и ако да - какво?
-1. Кога прослуша праведна музика? :Р
0. Пица или сандвич?

Тия ги задавах на Мила, ама ме радват :Р

1. Ще открием ли извънземните преди те да открият нас? Или някое от тези вече е ставало?
2. За или против тераформирането на други планети си? А на Луната?
3. По-удачно ли е да създадем база на Луната и от там да тръгнем към Марс, вместо да изпращаме ракетите направо от Земята?
4. Телепортиране на фотони вече е осъществено, но кога, според теб, ще може да се телепортират хора? 50г.? Век?
5. Кой вариант за осъществяване на пътуване със скорост по-бърза от тази на светлината намираш за най-реалистичен?
- Червееви дупки
- Тахиони
- Намаляване на масата на пътуващия обект
- Изкривяване на времепространството
- друго
- нъц, невъзможно е
6. Кой елемент от научната фантастика искаш да видиш постигнат в реалния живот?
7. А кой се надяваш никога да не видиш?
8. като цяло оптимистично ли си настроена към бъдещето ни откъм космически работи? Ще излезем ли там, навън, преди да се самоскапем до неузнаваемост и да се върнем в тъмните векове?
9. И кое е по-вероятно - първите извънземни, които видим, да искат да ни светят масълцето или да ни канят/приветстват в голямото галактическо общество?
10. А замисляла ли си е, че (поне в нашата галактика) може наистина да сме първия вид, който ще излезе сред звездите? Възможно ли е?
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

bubbly_water написа:благодаря ти..... :drunken: не знам какво да те питам... мозъкът ми е блокирал....

добре де...

имаш ли някакви артистични наклонности и към какво?
Имам. Към рисуване :). Но нямам възможност да се занимавам. Може по някое време да кача една две снимки :D . Към приложни изкуства също ме влече, такива неща :) .
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Лорд Носферату написа:Тия въпроси ги задавах на някого, ама като не мога да измисля друго сега:
-5. Кой/кои browser(-и) използваш?
-4. Коя ти е началната страница?
-3. Какви антивирусни и изобщо анти програмки използваш?

Какво друго...
-2. Играеш ли на компа и ако да - какво?
-1. Кога прослуша праведна музика? :Р
0. Пица или сандвич?

Тия ги задавах на Мила, ама ме радват :Р

1. Ще открием ли извънземните преди те да открият нас? Или някое от тези вече е ставало?
2. За или против тераформирането на други планети си? А на Луната?
3. По-удачно ли е да създадем база на Луната и от там да тръгнем към Марс, вместо да изпращаме ракетите направо от Земята?
4. Телепортиране на фотони вече е осъществено, но кога, според теб, ще може да се телепортират хора? 50г.? Век?
5. Кой вариант за осъществяване на пътуване със скорост по-бърза от тази на светлината намираш за най-реалистичен?
- Червееви дупки
- Тахиони
- Намаляване на масата на пътуващия обект
- Изкривяване на времепространството
- друго
- нъц, невъзможно е
6. Кой елемент от научната фантастика искаш да видиш постигнат в реалния живот?
7. А кой се надяваш никога да не видиш?
8. като цяло оптимистично ли си настроена към бъдещето ни откъм космически работи? Ще излезем ли там, навън, преди да се самоскапем до неузнаваемост и да се върнем в тъмните векове?
9. И кое е по-вероятно - първите извънземни, които видим, да искат да ни светят масълцето или да ни канят/приветстват в голямото галактическо общество?
10. А замисляла ли си е, че (поне в нашата галактика) може наистина да сме първия вид, който ще излезе сред звездите? Възможно ли е?
Ехаа, Боби, колко много въпроси :mrgreen: !
5. Експлорър и Мозила :). Повече Мозила/когато не съм на работа,де/;
4.about blank :) в офиса, иначе google.bg
3. AVG /май беше/ :mrgreen:
2. Играех. Сега по- малко. Да видим... Преди WarCraft 3, Frozen Throne, StarCraft Broodwar, CS- много бях добра, ей!, Diablo II - вече нямам време обаче :? , Stret Fighter :mrgreen: , Mortal Combat 4, Quake 2 или 3, Heroes /тъй ли се пишеше?/ 2-3, но ми е скучен, или по скоро - сложен, Super Colapse :mrgreen: и други малки игрички :bounce: , а да не забравя NFS Underground и следващото :D, мн бях добра на дрифт :bounce: .
1.В осми-девети клас, преди около пет години.
0.Ако е сандвич -да е с картофки :mrgreen: , ако е пица - да е от тестото :mrgreen: , предпочитам с домати и сиренье :D.

1. Сигурна съм, че са ни открили. Имам личен опит ;).
2. Специално погледнах какво значи "тераформиране", всъщност очаквах, че е това. Против. Смятам, че планетата си ни е добра във всяко отношение. Фактът, че я похабяваме като паразити не е причина да търсим нови планети, върху които да си оказваме лошите навици. Аз съм малко по- странен чешит и смятам, че физическото и физиологическото е съвсем малка част от това, което е важно за нас. Сега не мога да обясня :).
3.Тцък. По- удачно е да си седим тук :). На мен ми е добре.
4.Тук е моментът да отбележа, че съм твърдо против развиването на техниката с бързи темпове... Вярно, че имах комикс за ЦЕРН, но това не пречи на разбиранията ми. Смятам, че ще е скоро. Не знам колко точно, но човекът постоянно си търси някаква занимавка за мозъка/което никак не е зле, де/, така че очаквам, че до около век... В крайна сметка се надявам да не стане :). Не искам да успее този проект.
5. Изкривяване на времето и пространството, въпреки че от съзнанието ти сигурно нищо няма да остане :mrgreen: .
6. Не чета научна фантастика... Обаче искам да видя Кивота :mrgreen: .
7.Не знам, какво предлагаш като вариант? Може би някой пришълец се надявам да не видя, грозни са.
8.Аз смятам, че човечеството в момента е в Златния си век откъм прогрес. Иска ми се да не вярвам, че сме тръгнали към тъмните си години, но това си е факт. Колкото повече смятаме, че напредваме, толкова повече неща се появяват, които ни дърпат надолу. Смятам, че човешкото същество е попаднало неслучайно на тази планета и на нея трябва да остане. Наистина го вярвам. Няма друга логика да няма нищо около нас, което да не представлява интерес от към открития на живи организми.
9.Ние сме несъвършени в сравнение с тях. Те ни гледат като в зоомагазин - интересни сме им, но не толкова, че да искат да ни унищожат или черпят. В космическото пространство всеки си гледа личния интерес ;).
10.Постигнали сме сериозен напредък. Излезли сме в открития космос, за това са дадени много жертви, както тук на земята, така и в космоса. На мен ми се струва излишно. Тук е домът ми, тази планета усещам като дом, не бих искала да се местя другаде, не виждам смисъл. Тук мога да усетя повея на вятъра, да вдишам въздух, който кара не само дихателната ми система да функционира - кара психиката ми да се чувства спокойна. Тук мога да усетя битките, които са се водили преди векове, тук мога да обичам някого, тук мога да не се притеснявам, че съм единствена по вид и форма, или поне че има още няколко хиляди... милиони... милиарди като мен. Тук е домът ми, а аз не искам да го жервтвам за която и да е болна чисто човешка амбиция. Обичам планетата си. Не я давам за нищо.
И все пак уважавам Стивън Хокинг.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Follow-up :)
allshallperish написа: 1. Сигурна съм, че са ни открили. Имам личен опит ;).
Do tell :nod:s

Това с изкривяването всъщност не включва твоето изкривяване :Р По идея то става само пред и зад кораба. Отпред нещо като "долчинка", отзад като "хълмче". Или да стане нещо като вълна, на която корабът да се носи като сърфист :)

Защо намираш за по-удачно да си седим на земята (освен за да не паразитираме и другаде)? Според мен не можем да си позволим да сме само на една планета. Юпитер пак ще се заблее нанякъде, някой атероид ще мине покрай него, току-виж стигне Земята и си заминахме :Р. А може и сами да си направим планетата животонеподдържаща :Р Не мислиш ли, че тези рискове са добра причина да имаме поне две планети?

Защо си против бързото развиване на техниката? Мислиш ли, че тя по някакъв начин ни пречи и ни вреди като вид? Напълно против ли си, или има неща, които може да приемеш за не толкова лоши (примерно двигател с антиматерия)?
allshallperish написа:9.Ние сме несъвършени в сравнение с тях. Те ни гледат като в зоомагазин - интересни сме им, но не толкова, че да искат да ни унищожат или черпят. В космическото пространство всеки си гледа личния интерес ;).
Въй, доста кораби ще трябва да строим, ако е така :P
allshallperish написа:И все пак уважавам Стивън Хокинг.
И аз, наред с Мичио Каку, Алекс Филипенко, Ейми Мейнзър и др. :Р

Можеш ли да си представиш нехуманоидно интелигентно извънземно?
На бас, че до 20 години ще видим силови полета в действие :) Къде мислиш, че нещо такова би намерило приложение?
Омръзнаха ли ти такива въпроси?
Какво мислиш за уравнението на Дрейк? Добро ли е, липсва ли му нещо, има ли смисъл изобщо?
Сега вече омръзнаха ли ти? :mrgreen:

А, да, препоръчвам ти да изиграеш Mass Effect, много е добра :)

Изображение

Димо лекува
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Лорд Носферату написа:Follow-up :)
allshallperish написа: 1. Сигурна съм, че са ни открили. Имам личен опит ;).
Do tell :nod:s

Това с изкривяването всъщност не включва твоето изкривяване :Р По идея то става само пред и зад кораба. Отпред нещо като "долчинка", отзад като "хълмче". Или да стане нещо като вълна, на която корабът да се носи като сърфист :)

Защо намираш за по-удачно да си седим на земята (освен за да не паразитираме и другаде)? Според мен не можем да си позволим да сме само на една планета. Юпитер пак ще се заблее нанякъде, някой атероид ще мине покрай него, току-виж стигне Земята и си заминахме :Р. А може и сами да си направим планетата животонеподдържаща :Р Не мислиш ли, че тези рискове са добра причина да имаме поне две планети?

Защо си против бързото развиване на техниката? Мислиш ли, че тя по някакъв начин ни пречи и ни вреди като вид? Напълно против ли си, или има неща, които може да приемеш за не толкова лоши (примерно двигател с антиматерия)?
allshallperish написа:9.Ние сме несъвършени в сравнение с тях. Те ни гледат като в зоомагазин - интересни сме им, но не толкова, че да искат да ни унищожат или черпят. В космическото пространство всеки си гледа личния интерес ;).
Въй, доста кораби ще трябва да строим, ако е така :P
allshallperish написа:И все пак уважавам Стивън Хокинг.
И аз, наред с Мичио Каку, Алекс Филипенко, Ейми Мейнзър и др. :Р

Можеш ли да си представиш нехуманоидно интелигентно извънземно?
На бас, че до 20 години ще видим силови полета в действие :) Къде мислиш, че нещо такова би намерило приложение?
Омръзнаха ли ти такива въпроси?
Какво мислиш за уравнението на Дрейк? Добро ли е, липсва ли му нещо, има ли смисъл изобщо?
Сега вече омръзнаха ли ти? :mrgreen:

А, да, препоръчвам ти да изиграеш Mass Effect, много е добра :)
Ами какво да кажа? Ще ме помислите за лунатик :). Има неща, които не е добре да бъдат разпространявани и все пак - виждала съм НЛО, с група хора, беше прекрасно...
Всъщност си прав - ресурсите свършват, евентуалните опасности от астероиди... Но не смяташ ли, че колкото е шансът астероид да уцели нас, толкова е голям и да удари другата ни планета? Разбира се, така имаме някаква преднина... Не мога да обясня всичко така както го чувствам, а именно при мен тази тема е свързана с чувства, а не толкова с мисъл. Сигурна съм, че ако един физик застане пред мен и започне да ми обяснява кое, как, защо, ще се вържа на всичко, което казва и ще застана твърдо зад тезата "Да, трябва да имаме друга планета!", но в сегашното си разположение казвам - "Не, не би ми се искало да имаме". Не е ли това стимул да се мъчим да опазим това което имаме? В слънчевата система няма по- красива /и по-подходяща/ планета за нас, според мен. На Марс може и да са открили доказателства, че преди Е имало вода... Но това е било преди. Ще кажеш - "Може и нас да ни сполети това", но аз ще кажа - "Не сме случайно точно на тази планета, всичко е устроено ПРЕКАЛЕНО ПЕРФЕКТНО, за да сме случайно тук" и да, казах ли, че не вярвам в Еволюцията? :D
Има неща, технически, които бих приела. Това е всичко, което ме обгражда... Въопросът е принципен. Смятам, че по този начин умът на човек се опростява... Колкото по- просто и лесно се опитваш да направиш нещо, толкова повече рациото ти привиква на прости неща. Двигател с антиматерия ми е трудно да си представя без някоя черна дупка в комплект :).

Да си представя нехуманоидно извънземно - ами мога, защо да не мога :) . А какво наричаш "силово поле"?
Не ми омръзнаха такива въпроси, и мен ме мъчат :mrgreen: .
Не знам какво е уравнението :? .
Не си ми омръзнал, споко :mrgreen: .
Ами може, той приятелят ми я има :D .
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Уравнението е една тотална глупсот, която уж има някаква логика, ама всъщност няма никаква.

Нека N ти е броят на цивилизаниите, които владеят радиокомуникации в нашата галактика. Останалите му компоненти са, както следва отдолу:

N* - брой звезди в нашата галактика (оценят се на около 300 милиарда);

fp - каква част от звездите имат планетни системи (оценките са от 20% до 80%);

ne - брой планети, за всяка звезда със планетна система, на които може да започне живот (оценките са от 0,5 до 6);

fl - на каква част от предходните планети, ще протече еволюция (оценките са повече от 0% и по-малко или равно на 100%);

fi - на каква част от предходните планети, живота ще евоюлира до цивилизация (оценките са повече от 0% и по-малко или равно на 100%);

fc - на каква част от предходните планети, цивилизацията ще достигне развитие до ниво радиокомуникация (оценките са от 5% до 25%);

fL - каква част, от цялото време за съществуване на планетата, радиокомуникационна цивилизацията ще оцелее (оценките са трудни - напр. Земята, ако нашата цивилизация оцелее още 1 млрд. години, то този параметър, ще е ~10%).

N = N*.fp.ne.fl.fi.fc.fL т.е N е произведението на тия горните.

Ето едно примерно изчисление - според едни е скептично, според други оптимистично, а според трети резултата е изключително точен:

N = 300 млрд. x 20% x 0,5 x 20% x 1% x 5% x 10% = 300 хил. цивилизации, владеещи радиокомуникации.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Да, точно. Изчисляваш нещо само с неизвестни величини... Самият Дрейк бил сметнал, че имало един милион цивилизации. Но освен, че всичко е неизвестно, има доста неща, които би трябвало да са включени като фактори. Примерно наличието на тежки метали и тектонски плочи. Или наличието на планета като Юпитер в системата. Такива работи.

allshallperish написа:
Но не смяташ ли, че колкото е шансът астероид да уцели нас, толкова е голям и да удари другата ни планета? На Марс може и да са открили доказателства, че преди Е имало вода... Но това е било преди. Ще кажеш - "Може и нас да ни сполети това", но аз ще кажа - "Не сме случайно точно на тази планета, всичко е устроено ПРЕКАЛЕНО ПЕРФЕКТНО, за да сме случайно тук"

А какво наричаш "силово поле"?
На Марс проблемът му е че няма читаво магнитно поле, което да му пази атмосферата и слънцето я е отвяло.
Ще ни сполети, то въпрост не е дали, а кога. Най-късно като ни погине слънцето, но има още няколко милиарда години, докато това стане :Р
Ми да, не е случайно, щото ако нещо от планетата ни я нямаше, нямаше и нас да ни има :Р

Ми... force field.
Изображение

Изображение

Димо лекува
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ол, сега се сетих за още нещо - дай линк към някоя песен (абееее... обобщавам - "музикално произведение"), с което се асоциираш. Не е необходимо да обясняваш какво, защо и как - просто да чуем нещо, важно за теб, близко до теб.

И, Носферату, ако ми зададеш тия горните въпроси, когато ми дойде редът - уверявам те, ще се откажа от тебе в "Държавен вестник".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Търговецът на кристал написа:Ол, сега се сетих за още нещо - дай линк към някоя песен (абееее... обобщавам - "музикално произведение"), с което се асоциираш. Не е необходимо да обясняваш какво, защо и как - просто да чуем нещо, важно за теб, близко до теб.

И, Носферату, ако ми зададеш тия горните въпроси, когато ми дойде редът - уверявам те, ще се откажа от тебе в "Държавен вестник".
Korpiklaani - With Trees
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”