Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Smoking Mirror »

proUSA написа:
Scorpion написа:Образователен ценз - минимум средно образование, а може и за по-високи изисквания да се помисли.
Придворният сладкар Лучано вече преодоля един такъв ценз.
Но тия от малцинствата не са :roll:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

proUSA написа:
Scorpion написа:Образователен ценз - минимум средно образование, а може и за по-високи изисквания да се помисли.
Придворният сладкар Лучано вече преодоля един такъв ценз.
Аз говоря за ценз не само при упражняване на пасивно, но и на активно избирателно право.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Аз също съм привърженик на избирателния ценз. Не може да се гласува за кебапчета, за 5 лв и т.н. Човек без образование примерно не може релано да прецени нищо.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Някой поне да ти беше предложил едно-единствено кебапче, нямаше да говориш така... :mrgreen:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

:lol:

Сигурно, ама все още не са ми предлагали.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Поне си призна! :P
Ама кебапчетата са вкусни, особено лятно време със студена биришха... :drunken:
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

И на мен не са ми предлагали всъщност, те май само на мангалите предлагат... Дискриминацията е уникална! Като си българин и 1 кебапче няма, като си циганин и 5 може да намажеш... Вярно че има изключения като мен, които и да са гладни няма да гласуват заради едно кебапче, нито за 5 нито за 50... Но пък отдавна българите са станали по големи цигани и от ромите, крайно време е да натъпчат и тях с кебапчета. Те сигурно и го правят, но аз нали съм невежа и не знам :)

От друга страна ако тези за които ще гласуваш така или иначе, раздават и кебапчета - ми още по добре :) Те така или иначе ще откраднат много повече, затова трябва да се гледа на това като една инвестиция. Посяваш кебапчета, жънеш милиончета! И в реда на тези мисли и като добавим факта че искат да правят гласуването задължително, защо направо не почнат да ни плащат за да гласуваме! По една хилядарка на всеки гласувал и да видиш как автобусите на доган ще чакат на опашка след всички БГ в чужбина, че и македонците и всички дето се осетят ще си вземат гражданство само за да гласуват :lol: Лошо няма :lol: Само малко ще се сбъдне най лошия кошмар на @Scorpion, но поне изборите ще са честни и всеки ще си гласува за който сметне за добре, бил той компетентен или не! Примерно за всеки случай може да се организира "задължително" преглеждане на всички кандидати: например гледаш едночасово филмче с резуметата на всички кандидати, после гласуваш и чак тогава получаваш възнаграждението си за свършената работа - пък те после ще откраднат много повече от теб, така или иначе... Нещо като предварителна компенсация!

П.П. Не разбрах какво общо има образованието със способноста да взимаш решения?! Има хора с 4-ти клас които са много повече от всички нас тук взети заедно!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

FMI написа: Само малко ще се сбъдне най лошия кошмар на @Scorpion...
И кой ми е най-лошият кошмар? Просветли ме :D
FMI написа:
П.П. Не разбрах какво общо има образованието със способноста да взимаш решения?! Има хора с 4-ти клас които са много повече от всички нас тук взети заедно!
В случая не става въпрос за какви да е решения. За да гласуваш съзнателно, трябва да имаш известна социално-политическа култура - да правиш разлика между лява и дясна политика, консерватизъм и либерализъм и куп други понятия. Само така ще си в състояние да направиш обоснован и основателен избор. Тази обществена култура няма как да е налице при човек с основно образование. Тя отсъства и при такива със средно, но това е недостатък на образователната ни система, който тук няма да коментирам.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Scorpion написа:
FMI написа: Само малко ще се сбъдне най лошия кошмар на @Scorpion...
И кой ми е най-лошият кошмар? Просветли ме :D
FMI написа:
В случая не става въпрос за какви да е решения. За да гласуваш съзнателно, трябва да имаш известна социално-политическа култура - да правиш разлика между лява и дясна политика, консерватизъм и либерализъм и куп други понятия. Само така ще си в състояние да направиш обоснован и основателен избор. Тази обществена култура няма как да е налице при човек с основно образование. Тя отсъства и при такива със средно, но това е недостатък на образователната ни система, който тук няма да коментирам.
Най лошия ти кошмар е да гласуват всички неуки хора, според теб да гласуват трябва само тези с по 3 виши и нагоре...

И пак не разбрах какво отношение има нивото на образование в българия към знанията :lol: И вярвам че ще се съгласиш с мен че в БГ образование просто няма...

Не знам във вишето, там може и да има. Стъпвал съм само 3 пъти в университета след приемането ми и не мога да преценя, но силно ме съмнява и там да ни научат точно на социално-политическа култура - особено във ФМИ и всеки друг факултет където не е предвидено политическо образование, т.е. следва че и вишистите не трябва да гласуват по твоята логика... Най вероятно смяташ че право на глас трябва да имат само завършилите више образование в направление политика...

От друга страна казваш че е достатъчно поне да правиш разлика между лява и дясна политика, консерватизъм и либерализъм и куп други понятия. Че ти тукощо ми даде право на глас и на мен :lol: Но това мисля че е нещо което трябва всеки да знае от обща култура и пак не виждам защо образованието трябва да играе роля за нещо толкова елементарно! И въобще какъв е смисъла от някакви задълбочени познания за да имаш ясна позиция?

И не на последно място искам да повторя че има които нямат и основно образование и всъщото време има хора с по няколко виши които и на малкия пръст не могат да им стъпят! И е крайно малоумно да съдиш за чувека по образование и въобще каквито и да е други предрасъдъци... И страшно много ме дразни такова снобско и повърхностно мислене!!! Не всички са имали твоите възможности, дори много и моите не са имали и никой не ти дава право да ги заплюеш и отритнеш заради това! И дано никога хора като теб не решават тези неща, защото и сега хората които толкова много ти пречат са достатъчно зле http://vbox7.com/play:8f5b8e84

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

FMI написа: И пак не разбрах какво отношение има нивото на образование в българия към знанията
Е, ти да не искаш тестове за интелигентост и обща култура да се правят на евентуалните гласоподаватели? Пресявката на хората по образование все пак е някаква пресявка, и то немаловажна.
Не че нещо такова ще стане, ама да си разтегля локума тука... :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
D&D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от D&D »

Jamesmagno написа:
Останалите се усраха: сини, червени и разни други пумий... И не само че не се стремят да направят нещо, а дори напротив, рошат и то с голям замах!
Еее, ти пък "рошат". "Чорлят" звучи по-оригинално, използвай него. ;)

Държа да знаеш, че на това изречение спрях да чета поста ти. Предполагам така са постъпили и други. Язък, че е дълъг.

ПП: И една запетайка си изпуснал, но съм сигурен, че надолу има още, затова не я споменах...

Нищо лично, между другото. Надявам се да приемеш мнението ми като конструктивизъм.
Нали ставаше въпрос за политика не за правопис ???
Категорично няма да гласувам :bounce:
Последно промяна от D&D на 19 Мар 2009, 23:20, променено общо 2 пъти.
Изображение
Недостойно живее онзи,който пречи на другите да живеят.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Norwegian Wood написа:
FMI написа: И пак не разбрах какво отношение има нивото на образование в българия към знанията
Е, ти да не искаш тестове за интелигентост и обща култура да се правят на евентуалните гласоподаватели? Пресявката на хората по образование все пак е някаква пресявка, и то немаловажна.
Не че нещо такова ще стане, ама да си разтегля локума тука... :D
Точно това искам да кажа, че образованието нищо не значи!!! Да не говорим че такива като мен да са тръгнали на 5 и половина и да са завършили на 17-18 не са много... Сега нормално се завършва на 19-20 и то ако не си повтарял :) Та с този вашия ценз хора на по 20 години няма да имат право да гласуват, защото са в 12-ти клас...

Колкото до IQ теста - той би бил много по добър вариант. А и съвсем спокойно може да се провежда един път годишно за всички които са на 17 години. Смятам че какъвто ти е интелекта на 15, такъв ти е и на 17 и на 30 и цял живот, поне докато не те е хванала старческата дименция... Т.е. стигаме до десните дето искат да забранят на възрастните да гласуват защото видиш ли те били за левите... Все едно след някое друго деситилетие няма да има един куп малоумни зомбита и за десните, тогава пък други ще реват да им го забраним :) И така да забраним на този, да забраним на онзи, поради едикакво си защото не ни е удобен. Ми освен да ви плюя на демокрацията, какво друго да кажа... НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ПРАВОТО НА ГЛАС, КАКТО НЯМА ПРАВО ДА ЗАДЪЛЖАВА ДА ГЛАСУВА КОЙТО И ДА БИЛО!!! Всеки сам трябва да си направи своя избор, дори този избор да е да си продаде гласа за едно кебапче...

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Баси, едно смислено нещо имате право да направите за родината си, ама нъцки (a.k.a. курец батенце)
Колкото до 19-20 годишните, масата сме такива манипулируеми идиоти, че ако нямаш свестен баща, който да ти размърда малко логиката за никъде не си.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

D&D написа:
Jamesmagno написа:
Останалите се усраха: сини, червени и разни други пумий... И не само че не се стремят да направят нещо, а дори напротив, рошат и то с голям замах!
Еее, ти пък "рошат". "Чорлят" звучи по-оригинално, използвай него. ;)

Държа да знаеш, че на това изречение спрях да чета поста ти. Предполагам така са постъпили и други. Язък, че е дълъг.

ПП: И една запетайка си изпуснал, но съм сигурен, че надолу има още, затова не я споменах...

Нищо лично, между другото. Надявам се да приемеш мнението ми като конструктивизъм.
Нали ставаше въпрос за политика не за правопис ???
Категорично няма да гласувам :bounce:
Защо няма да гласуваш?

Не става въпрос за правопис, разбира се. И аз правя грешки, ама не може да пишеш "чУвек".

ФМИ, интелектът не е единственото необходимо нещо, за да може човек да прецени правилно, за кого да гласува. Когато хората нямат елементарни познания, ама наистина елементарни, за политиката, няма значение, колко акъл имат. Образованието е някакъв критерий, който според мен дори е добър. То означава, че ти си придобил някакви знания, които би трябвало да са достатъчни, за да обосновеш правилно избора си. Ти гласуваш, за Борисов, защото го познаваш. Еми, прощавай, ама това не може да бъде аргумент за гласуване.

За съжаление никой не може да ти отнеме правото да гласуваш. Може обаче да бъдеш задължем да гласуваш. Някой да ме поправи, ако бъркам(твърде вероятно), но не е ли така в Холандия?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Бре, тоз ФМИ ме е нарочил за някакъв аристократ. Но нека, току виж някой се хване... :)
Публикувай отговор

Обратно към “България”