Прием с олимпиади

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Аватар
aviska_
В началото бе словото

Re: Прием с олимпиади

Мнение от aviska_ »

Еее, това е несправедливо спрямо литературоведците! :( Искам и аз над 5.00 да се зачита оценката. Или дори над 5.50... (но не е важно какво искам аз, нали?)
"и поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден,
без там пристанище да зная"
Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от bboydev »

Не се шашкай, говорех само за ФМИ - за там важат вече 2 олимпиади, а не 3. В останалите факултети не мисля, че има промени.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
gabi..gabi
В началото бе словото

Мнение от gabi..gabi »

aviska_ написа:Еее, това е несправедливо спрямо литературоведците! :( Искам и аз над 5.00 да се зачита оценката. Или дори над 5.50... (но не е важно какво искам аз, нали?)
Нали... Трябва да си лауреат за да те приемат :)
The_Leprechaun
В началото бе словото

Мнение от The_Leprechaun »

bboydev написа:Не се шашкай, говорех само за ФМИ - за там важат вече 2 олимпиади, а не 3. В останалите факултети не мисля, че има промени.
В нашето училище (ПМГ - Габрово) идваха студенти от СУ (мисля че бяха от Студентски Съвет) и казаха, че в правилника пише, че и с Нациолна по ИТ може. Сигурни ли сте, че не може ? :|

(3) На първите десет (10) от националната олимпиада по информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика и важи за специалностите във Факултета по математика и информатика.

Ето това е от КСК 2009/2010.
Аватар
bboydev
В началото бе словото

Мнение от bboydev »

Поне миналата година гледах някакво решение, според което не можеше. Щом идват и казват, че може - значи тази година може и с ИТ-олимпиадата :)
The_Leprechaun
В началото бе словото

Мнение от The_Leprechaun »

:cheers: Йеее. Най-добре е така :) :salute:
Аватар
Qjo
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Qjo »

Имам следния въпрос:
Ако съм се явил на Предварителен изпит по математика (5.50) и след това се явя на олимпиада по Информатика и получа оценка по-висока от тази от изпита мога ли да я ползвам ?

PS: И ако отида на всики изпити - 3 броя и на олимпиада 1 брой ще участвам ли с най-високата от четирите оценки ?
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

Qjo написа:Имам следния въпрос:
Ако съм се явил на Предварителен изпит по математика (5.50) и след това се явя на олимпиада по Информатика и получа оценка по-висока от тази от изпита мога ли да я ползвам ?

PS: И ако отида на всики изпити - 3 броя и на олимпиада 1 брой ще участвам ли с най-високата от четирите оценки ?
5.50 малко ли ти е ?! :lol: :lol: :lol: Аз преди време имах надеждата, че ще мога да вляза с някоя от олимпиадите, но в нашето училище тези неща просто не се вземат на сериозно от учителите и съответно ние учениците сме леееко пре*бани .. :evil:
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
Аватар
bboydev
В началото бе словото

Мнение от bboydev »

Принципно се взима най-високата оценка. Един вид олимпиадата си е допълнителен изпит.

А lqlqlqto - не завиждай на тези, които учат :twisted: Теб като те мързи и не ти върви математиката... :P
Аватар
Qjo
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Qjo »

Надявам се никой да не съм обидил. От 5 години полагам усилия във всички области чрез които мога да вляза без изпит ... и съответно МГ Варна успява да си подготви учениците достатъчно добре 5.50 няма да ми потрябва аз кандидатствам в чужбина. Въпросът ми беше за един приятел с който спорихме :)
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

bboydev написа:А lqlqlqto - не завиждай на тези, които учат :twisted: Теб като те мързи и не ти върви математиката... :P
Шът!.. Трай там! :punch:s Недей ме издава пред хората, де .. много си лош значи .. :shake:s
Qjo написа:и съответно МГ Варна успява да си подготви учениците достатъчно добре
Радвай се, че си във такова училище. На мен училището успя да ми убие каквото и да било желание за учене. Просто по-несериозна работа не знам дали има на друго място..
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
agataa
В началото бе словото

Мнение от agataa »

Някой може ли да ми каже възможен ли е прием с оценката от Националното състезание по химия и по какъв коефицент се умножажа оценката
?
petarp
В началото бе словото

Мнение от petarp »

Как се кандитства с оценката, получена от олимпиадата?
Трябва ли да се ходи до МОН за да се вземе някакво удостоверение?
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Със сигурност ти е необходим документ за това, че си лауреат (или че получаваш оценка, валидна за някъде). На някои олимпиади се дава такъв при награждаването, на други - не, какъвто явно е случаят при теб. Ако си от София, можеш да отидеш до МОН, ако ли не - РИО.
Humanism is death disguised as life.
див селянин
В началото бе словото

Мнение от див селянин »

Някой от лауреатите на наицоанални олимпиади пробва ли да кандидатсва вече? Аз съм на първо място по история и чакам съгласно правилника от МОН да ми се издаде служебна бележка, с която да кандидатствам като лауреат от олимпиада във ВУЗ. Министърът обаче, който трябва да подпише въпросната бележка е в предизборна кампания и въобще не се знае, кога ще реши да се върне в кабинета си и да подпише документа. Междувременно срока за записване в Софийския университет си тече.....Днес отново звънях в министреството и не можаха да ми дадат никакви гаранции.
Всъщност този проблем трябва да го имат още поне 10-20 човека, първенци от национални олимпиади.
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”