Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Bushmen »

Лелеее.. Ни се води ни се кара. Можеш да използваш думата квота, просто е грешно. На квотен принцип са се избирали депутатите преди 45 - 1 на 20 000. Сега са точно определено количество, точно определен брой - 240. Населението намалява - те си остават същия брой.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Scorpion написа:
FMI написа: А ти каква специалност си умнико и как влезе. Аз влязох със знания от седми клас, друг като мен няма!
Да ти се изфукам ли, химико? Щом искаш, ето. Приеха ме Право - първо желание, първо класиране, без дори да се явя на редовен изпит - нито по литература, нито по история. По литература на националната олимпиада съм лауреат, по история изкарах 5.50 на предварителен. На тия два изпита ти освен бисери друго не би могъл да сътвориш...
Друг като теб наистина няма...
Респект за което!

Всъщност не мога да скрия че доста ти завиждам :) НО зависта ми е благородна! И не ти завиждам за постигнатото, а за възможностите! Вярвам че си положил много труд и си заслужил досегашните и бъдещите си успехи, но ако нямаше възможностите които си имал, кой щеше да си сега? И защо си толкова сигурен какъв мога да бъда аз, ако получа възможност? Какво като не съм имал и най вероятно никога няма да имам твоите финансови възможности, това ме прави втора класа човек - така ли?

На изпит по история аз бих предал празен лист, не бих писал бисери и глупости! Просто не знам нищо и няма да напиша нищо, а да не говорим че историята която аз НЕ съм учил не беше вярна, такаче не съм пропуснал нищо, дори по добре!!!

Но ти какво ще направиш на изпит по математика? Там не става само със скъпи уроци!

Преди да почна да си изкарвам прехраната сам, още на 14!!! Стигах до 3-4 кръг на всяка олимпияда на която отида и какво от това? Но ми се наложило да издържам по малки брат и сестра и доста възрастни родители, точно по време на най голямата криза и да работя на 2 места вместо да ходя на училище и въпреки това да завърша с един не лош успех! И това ме прави с нещо по малко личност от теб така ли?! Маминото детенце дето всичко му е било на готово цял живот!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Scorpion написа:Числеността на народните представители е фиксирана в Конституцията, затова е брой, а не квота.
Добре :) Мисля че с това можеше да почнете и да си спестите 2-3 страници безмислено зачждане, кое и защо било правилно! И пак ще напомня че най естественото е да попиташ когато не знаеш. А най неестественото е да се заяждате и убиждате някой само защото знаете повече от него в някаква област... Вместо просто да бъдете полезени и да отговорите на въпроса, точно като в този пост! Всичко друго според мен е избиване на някакви комплекси... Нали не мислите наистина че незнанието = глупост?

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Та мисълта ми беше - Защо 240?! Нека броя им се намали драстично, само за най общите неща, които не са особено значими! А за важните въпроси - референдум! Кажете ми защо това да не е добре?!

Самият аз веднага мога да кажа една причина - Хората са идиоти! И това е единствената, но определено много важна причина и аз да съм против! Съгласен съм че ако масата гласува това няма да е добре! Поне 90% от хората са идиоти! Но !!! Депутатите са хора, така че логично е да се заключи че много голяма част от тях са идиоти!

В случая проблема е че над 200 идиота лапат по няколко хилядарки на месец, без да вършат никаква работа или още по лошо - действията им имат доста негативни последици за всички нас! А малкото с нещо в главата го ползват само за да крадат от това което идиотите не успеят да съсипят! Поне като бъдещето ни зависи от ИДИОТИ, да е от всички идиоти и от самите нас!

Има и един друг проблем! Пиха доста кръв тези вампири ненаситни и не остана вече! И се надявам че на масата хора ще им писне доста скоро! То вече им е писнало, но няма кой да ги поведе, има само такива като АТАКА, които дори не искам да ги коментирам...

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

абе най-добрият вариант е да вкараме ценз. Ама тая работа няма как да стане днес...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Smoking Mirror написа:абе най-добрият вариант е да вкараме ценз. Ама тая работа няма как да стане днес...
Образователен ценз - минимум средно образование, а може и за по-високи изисквания да се помисли.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

ФМИ, спри да пишеш тука бе. Вслушай се малко в това, което хората ти говорят. Ако питаш мен, на хора като тебе трябва със закон да им се забрани да гласуват, но разбира се това не може да стане. Ти имаш право на глас, но глас, пуснат от тебе, далеч не толкова обоснован и аргументиран, колкото тези на хората, писали преди теб. Никой не може да те задължи да гласуваш, както и никой не може да те накара да помислиш малко повече, за кого да гласуваш, но би било хубаво да направиш и двете. Ти очевидно не ги правиш. Не е правилно да гласуваш за личност, законно е, модерно е, но не е правилно.

Хората са ти го казали толкова ясно и точно. Ако сред стотиците партии в България не намираш нито една, която според теб да защитава твоите интереси и си толкова недоволен от цялата управленска прослойка, имаш два избора: върви в Куба, където никога нищо няма да ти се налага да избираш и всичките ти хули ще са заслужени или си направи собствена партия, която да смяташ, че удовлетворява интересите и исканията на теб и хората като теб.

Изключително глупаво е да бъдеш "хейтър" и да възприемаш това поведение от депутати като Волен Сидеров, Яни Янев и други личности, които са известни точно с това, че са винаги контра. Това НЕ Е гражданска позиция както и протестите срещу всичко не са истинското проявление на гражданската позиция. Много ме е яд, че в България има толкова много хора, които по този въпрос са със същото мислене като твоето.

Какво конструктивно предлагаш ти? Референдум за всичко? Смях! Ама голям смях! Не просто :lol: Всеки ден по 15 референдума. Обществото си има управленска функция, но тя се осъществява чрез негови представители. Ако ти не избереш свой представител, то ти губиш своето право да си част от управлението на държавата.

Сериозно, зачети се малко в това, което хората пишат тук и си дай сметка, че твоята позиция е безпринципна и налива вода в мелниците най-големите отрепки - такива, които вече е лошо да ни управляват. Замисли се, чия теза защитаваш. Нима Расате не го разправя това под път и над път? Нима Волен не го говори по манифестации? Ако смяташ, че това са правилните хора, имаш правото да гласуваш за тях, но в очите на всички останали падаш изключително ниско.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Аз чета, но ми се струва че ти не четеш какво пиша и като повечето тоботи се хващаш за първата дума... Просто спри да ме четеш по диагонала... Вадиш ми думите от контекста и не разбирам поради каква причина винаги разбираш обратното на това което съм казал...
FMI написа:АТАКА дори не искам да ги коментирам...
<-- Превеждам специално за теб: Това означава че те с нищо не са по различни от ДПС! Да аз гласувам против ДПС и те са против ДПС, но до тук спира общото ми с тях! Ти като ще гласуваш против ДПС, това прави ли те привържаник на АТАКА - не мисля!

Според теб съм длъжен да гласува, пък в същото време трябвало да ми го забранят със закон...

Аз искам референдум, той ме праща в куба "където никога нищо няма да ти се налага да избираш"
ники написа:Не е правилно да гласуваш за личност, законно е, модерно е, но не е правилно.
ники написа:Изключително глупаво е да бъдеш "хейтър"
Отново противоречие... <--- Чакай да ти обясня защо, за всеки случай. Хейтъра не би гласувал дори за личност, нали той мрази всички! Е аз не мразя никой, просто не съм доволен от повечето и предпочитам да спрат да ни пият кръвта!
ники написа:Направи собствена партия, която да смяташ, че удовлетворява интересите и исканията на теб и хората като теб.
Ти ли ще я финансираш?
ники написа:Много ме е яд, че в България има толкова много хора, които по този въпрос са със същото мислене като твоето.
Значи проблема не е в мен!
ники написа:Какво конструктивно предлагаш ти? Референдум за всичко? Смях! Ама голям смях! Не просто :lol: Всеки ден по 15 референдума. Обществото си има управленска функция, но тя се осъществява чрез негови представители. Ако ти не избереш свой представител, то ти губиш своето право да си част от управлението на държавата.
И пак противоречие - хем не може да гласувам за личност, хем трябвало да гласувам, че като няма за кой друг, какво да направя... И освен това няколко пъти казах за какъв референдум говоря, но ти си РОБОТ
FMI написа:Та мисълта ми беше - Защо 240?! Нека броя им се намали драстично, само за най общите неща, които не са особено значими! А за важните въпроси - референдум! Кажете ми защо това да не е добре?!
Последно промяна от FMI на 19 Мар 2009, 00:27, променено общо 1 път.

Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аааа, и още нещо. Това с възможностите, което си писал, са пълни глупости. Аз щях да се справя и на изпита по математика, макар че също съм правист. Завършил съм математическа гимназия и можех да вляза нещо с математика много по-лесно отколкото с история и литература. И изобщо не поставяй въпроса за финансовото състояние, защото не знаеш, дали Скорпион има 5 или 5 000 000 лв. Незнание не е равно на глупост, ама нещата са свързани. Ти можеи да си умен, ама не ти личи, защото нямаш знания.

ПП: Пиша го в отделен пост, защото чак сега обърнах внимание на едно твое мнение и тъй като ти вече отговаряш по темата, реших, че може би не би му обърнал внимание, ако беше в предния пост.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ти си прост, честно. Това, че гласуваш против ДПС не те прави привърженик на Атака. ПРави те това, че ти следваш техните принципи, макар дори да не искаш да ги коментираш. Нима ти не твърдиш, че всички политици са идиоти. Ами, човек, това е принципът на Атака. Ти мислиш като техния лидер.

Ти си морално задължен да гласуваш, защото имаш това право и се предполага, че ще го реализираш. На хората като теб обаче не трябва да им се дава такова право, защото те гласуват за "идиоти".

Аз не казвам, че си "хейтър". Просто в конкретния случай се изказваш като такъв. Това за личността няма нищо общо със случая. Ти гласуваш за ББ, защото той се представя като латернатива на властта.

Относно това, което съм писал за хората с твоето мислене, се изказваш пак глупаво. Проблемът Е в твоя телевизор, но няма как да ти се обясни.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

ники написа:Аааа, и още нещо. Това с възможностите, което си писал, са пълни глупости. Аз щях да се справя и на изпита по математика, макар че също съм правист. Завършил съм математическа гимназия и можех да вляза нещо с математика много по-лесно отколкото с история и литература. И изобщо не поставяй въпроса за финансовото състояние, защото не знаеш, дали Скорпион има 5 или 5 000 000 лв. Незнание не е равно на глупост, ама нещата са свързани. Ти можеи да си умен, ама не ти личи, защото нямаш знания.

ПП: Пиша го в отделен пост, защото чак сега обърнах внимание на едно твое мнение и тъй като ти вече отговаряш по темата, реших, че може би не би му обърнал внимание, ако беше в предния пост.
Не чета по диагонала като теб :)

Съгласен съм че липсата на знания е голям проблем, но те могат да бъдат придобити винаги и по добре късно отколкото НИКОГА! Докато, когато си глупав - това е за цял живот и няма да поумнееш НИКОГА! Така че нещата са коренно различни!

Но за възможностите не съм съгласен с теб. И смятам че умея да преценявам хората - той е имал! А аз дори твойте не съм имал! Родителите ми ЗАБРАНИХА, да кандидатствам в друго освен най близкото училище и аз не можех нищо да направя, тъйкато тогава без техния подпис аз въобще не можех да кандидатствам... Но никой не можеше да ми попречи да отида на изпита по математика все пак... Всъщност го направих заради един приятел, за да може да препише от мен и най смешното беше че аз имах нещо от сорта на 5, а той 5.50 :shock: Което е супер нереално - най вероятно умници като вас са ме цакали за правописа и там, но важното е че той ми разчиташе и го вкарах където искаше! А аз влязох с биология и бях 4-ти на изпита в цяла България, като не разбирам защо нямах 6.00 - предполагам пак заради правописа и най вече грозно писа - добре че все по рядко се налага да пишем на ръка... Но както и да е...

И знаеш ли какво им беше малоумното оправдание! - намало пари... И наистина нямаше излишни пари за карта за градския транспорт, въпреки че аз точно тогава бях готов да ходя ако трябва и пеша от Люлин до Лозенец!

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

ники написа:Ти си прост, честно. Това, че гласуваш против ДПС не те прави привърженик на Атака. ПРави те това, че ти следваш техните принципи, макар дори да не искаш да ги коментираш. Нима ти не твърдиш, че всички политици са идиоти. Ами, човек, това е принципът на Атака. Ти мислиш като техния лидер.

Ти си морално задължен да гласуваш, защото имаш това право и се предполага, че ще го реализираш. На хората като теб обаче не трябва да им се дава такова право, защото те гласуват за "идиоти".

Аз не казвам, че си "хейтър". Просто в конкретния случай се изказваш като такъв. Това за личността няма нищо общо със случая. Ти гласуваш за ББ, защото той се представя като латернатива на властта.

Относно това, което съм писал за хората с твоето мислене, се изказваш пак глупаво. Проблемът Е в твоя телевизор, но няма как да ти се обясни.
Значи аз съм прост, защото не съм на твоето мнение - Ясно!

Значи видиш ли политиците не са идиоти - Не съм казал, казвам почти всички, винаги има и изключения!
Но всички с моята позиция са идиоти, а те са много и стават все повече! - Е добре де ти наистина ли не усещаш как си противоречиш?! Ако проблемът е в моя телевизор, защо на всички телевизорите това предават? Само твоя ли не е дефектен?

Не съм гласувал за ББ. - Смятам да гласувам за него, което е много различно, защото до изборите има още доста време :) НО не смятам да гласувам "защото той се представя като латернатива на властта." - каквото и да значи това... А защото, както не веднъж вече казах, познавам този човек лично и смятам че заслужава моя глас! Ти колко от тези за които гласуваш познаваш?!

Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Scorpion написа:Образователен ценз - минимум средно образование, а може и за по-високи изисквания да се помисли.
Придворният сладкар Лучано вече преодоля един такъв ценз.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

proUSA написа:
Scorpion написа:Образователен ценз - минимум средно образование, а може и за по-високи изисквания да се помисли.
Придворният сладкар Лучано вече преодоля един такъв ценз.
Това беше този със сладкарничките, нали? Като му порасна работата и забрави от къде е тръгнал... Ето още един който познавам, но за който точно по тази причина няма да гласувам :)

Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Е той пък какво ви е крив?