Novus Ordo Mundi
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Novus Ordo Mundi
Мен пък книгите на Дан Кафявия ми харесват... Световни конспирации масони, йезуити, бенедиктинци бля-бля
. Днес гледах по Дискавъри, че за всяка област си има природно явление, което може да погуби огромна територия. Разбира се, смятам, че човекът сам се прецаква, колкото повече "уж за улеснение" неща измисля. Аз съм твърдо против технологическите новоси, но - да, пиша на лаптоп. И в крайна сметка, ако не знаех, че съществува, нямаше да ми липсва. Но наистина смятам, че може би има някаква тайна организация, която се занимава със съдбата на голяма група хора. Религията например. Католическата църква е най- голямата лъжа, която съществува. Много ми хареса "Името на розата", Умберто Еко - този най-любим мой писател, толкова добре е обяснил фейк църквата, че нямам думи да обясня. И онзи ръкопис на Аристотел, който липсва, за смеха - "Комедия", в който той казва, че Господ се смеел, а католическата църква отричала изцяло смеха... Има мн неща, за които и не подозираме.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
- Специалност: китаистика
- Курс: втори
Не се притеснявайте. Новият световен ред го водя аз и моите приятели, които всяка седмица се събираме в механата..ъ така де, ложата и решаваме вашите съдби!
Not because the fox barks...
И да има такива групи какво те интересува. Няма да си част от такава, нито можеш да се бъркаш по някакъв начин

The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Това е моя реплика, трябва аз да я кажа :Рallshallperish написа:Много ми хареса "Името на розата", Умберто Еко - този най-любим мой писател...
Е, чак най-любим не, но определено го харесвам
Католическата църква не е моята църква и писането й с малка буква донякъде ме кефи. Но цялата тази вълна за "жената и децата" на Христос, нелицепрятните "тайни на църквата" и т.н. са доста смешни за историците. Дори и проблемът с "гностичните" евангелия. Ами те не са "гностични", а само може би принадлежат на гностиците, което е доста различно и определено не са евангелия, а текстове от епохата. То е все едно да изследваме Троянската война по Илиадата, не че има други по-сериозни писмени извори за нея, но Илиадата е прекрасно литературно произведение с крайно съмнителна историческа стойност...
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Понеже в Библията изобилстват доказани исторически факти...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Поне за Новия Завет е така - късмет е, че се случва по време на Римската Империя и има доста много исторически извори, подкрепящи повечето случки около живота на Джизъс, както и малко преди и малко след него.
А Старият Завет така или иначе не ни засяга особено, ако и в него да има известен брой факти и събития, които имат потвърждение от други места.
Пък и, подесетвам за необразованите, Библията не е учебник по история, нито фентъзи-роман. Целта й е друга.
А Старият Завет така или иначе не ни засяга особено, ако и в него да има известен брой факти и събития, които имат потвърждение от други места.
Пък и, подесетвам за необразованите, Библията не е учебник по история, нито фентъзи-роман. Целта й е друга.

Библията е сбор от сакрални текстове, а не историческо съчинение или сборник... 
Ха, Боромир го постна преди мен...
Ха, Боромир го постна преди мен...
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Шшшт, ако AIPAC и АDF те чуят, ще те екстрадират в САЩ по обвинения в тероризъм!Joker написа:Може би е по темата:
Малко еврейче пита баща си:
- Тате, какво е демокрация?
- Това е от много хора да вземеш страшно много пари!
- Тате, ами те няма ли да са много сърдити?
- Е, това е антисемитизъм, дете мое!
А Макаби и Шалом? 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
А Astral Projection 
Само с билет!

-
L'Inspecteur