Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Norwegian Wood »

Е, някои намират мутрите за харизматични, да..
А за личностите - вярно е, че от маскара до маскара няма голяма разлика, но аз все пак бих желал да знам отрано за кой крадец ще дам приноса си. ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Това за харизматичната личност е имало значение в древните монархии. Сега трябва компетентно управление, а не харизма.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Scorpion написа:Това за харизматичната личност е имало значение в древните монархии. Сега трябва компетентно управление, а не харизма.
Говорим за доверие и аз знам че този човек няма да краде! Компетентноста му няма да обсъждам защото аз самия не съм достатъчно компетентен по тези въпроси, но не съм сляп! Останалите се усраха: сини, червени и разни други пумий... И не само че не се стремят да направят нещо, а дори напротив, рошат и то с голям замах! Трябва някой с добри намерения, това е в основата за мен, а аз друг не виждам от тези които ми предлагат!

Сините стъпиха на лайната на червение, обаче вместо да ги почистят те натрупаха още един слой отгоре и то двойно по голям и смрадлив! Било зле преди и ако кажа че на мен ми е било по добре ме гледат много тъпо! Ограничените хора лишени от абстрактно мислене! Аз обаче не казвам че е било добре, а че сега е много по зле, това е най жалкото! Затова, моят глас никога няма да отиде нито за червени, нито за сини! Ако не познавах Бойко, можеби щях и аз да съм за зелените. Но и там и в ГЕРБ някой неща не ми харесват, абе това което търсе просто не се предлага и никога не се е предлагало... И тук някой ще каже че не знам какво искам, но аз много добре знам точно какво искам и то няма да бъде, не и в това хилядолетие... Дори това е доста оптимистично като се има предвид природата на хората, но това са други теми... И пак повтарям че гласа ми не е толкова за някой, а по скоро против ДПС - това е моят глас... Много жалко но факт - вотът ми ще е негативен! Защото съм на вие с политиката, но това е мой дълг като Българин!

П.П. Не би трябвало да има никакви разделения по раса, пол, религия и т.н., но в гнилата ни цивилизация(тази абсурдна глупост) винаги ще има, тя на това се гради и това е проблема... Опитвам се да съм над тези неща, но когато някой те напада трябва да се защитиш и тогава няма как да не паднеш до неговото ниво защото иначе той ще те ликвидира! Е добре тогава - ДПС е обявило война и аз избирам да участвам в тази война срещу него! Само пропуснах да спомена че не съм християнин, а съм атеист и за мен както исляма, така и християнството, така и която и да било религия са пълни глупости! Защото ако имаше бог нямаше да има гладни, бедни, болни и въобще земята нямаше да е адът, а раят - затова ако случайно има по више същество което някога да е имало контакт с нас, то отдавна ни е отебало! Толкова за религията :) Разбира се всеки е свободен да си вярва в каквото иска особено щом това го прави по щастлив и усмисля живота му - а то неизбежно е точно така! Но именно затова ненавиждам религиите, които с нищо не са по различни от братовчедите си(мръсната дума секта) - единствената идея е контрол на масите! Дали ще ни контролират с религия, медии и всякакви други методи, все тая... Като гледам повечето от вас виждам само едни малоумни зомбита... Няма да споменавам поименно, но наистина повечето ме плашите направо, дори тези които си мислят че имат собствено мнение са най промитите мозъци, но то точно това е идеята!!! Та да се върнем на ДПС - да си ходят в турция, аз второ робство няма да приема! Само дето бягството от едното робство не е гаранция че няма да попаднем в друго. Наскоро празнувахме трети март, но аз не мисля че към момента точно този празник е актуален, защото точно в момента ние сме роби, дори може би още по презрени роби отколкото преди няколко века... И докато не се вдигнем ще става още по зле! По добре мъртъв отколкото нечий роб! И имам един поздрав за политиците: http://www.vbox7.com/play:2e56712c
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Останалите се усраха: сини, червени и разни други пумий... И не само че не се стремят да направят нещо, а дори напротив, рошат и то с голям замах!
Еее, ти пък "рошат". "Чорлят" звучи по-оригинално, използвай него. ;)

Държа да знаеш, че на това изречение спрях да чета поста ти. Предполагам така са постъпили и други. Язък, че е дълъг.

ПП: И една запетайка си изпуснал, но съм сигурен, че надолу има още, затова не я споменах...

Нищо лично, между другото. Надявам се да приемеш мнението ми като конструктивизъм.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Jamesmagno написа:
Останалите се усраха: сини, червени и разни други пумий... И не само че не се стремят да направят нещо, а дори напротив, рошат и то с голям замах!
Еее, ти пък "рошат". "Чорлят" звучи по-оригинално, използвай него. ;)

Държа да знаеш, че на това изречение спрях да чета поста ти. Предполагам така са постъпили и други. Язък, че е дълъг.

ПП: И една запетайка си изпуснал, но съм сигурен, че надолу има още, затова не я споменах...

Нищо лично, между другото. Надявам се да приемеш мнението ми като конструктивизъм.
Както не един път съм споменавал в този форум - аз НЕ СЪМ грамотен, от гледна точка на това че не притежавам абсолютно никакъв усет за о/у! Не знам защо е така и дали "червените" са виновни, защото първи клас бяха още те или "сините" след това... А може и в мен да е проблема! Но е факт и аз не мога нищо да направя по въпроса, поне докато не ми каже някой правило по което се определя о/у!

Всъщност това е единствения такъв пост в който липсва пряко заяждане - замислете се че един човек е най малко отговорен за своята грамотност, защото тя се придобива по време и начини когато това не зависи от него! Научих таблицата за умножение, да играя шах, да пиша и чета още преди да тръгна на детска градина, но така и не се научих да не бъркам О и У и затова не съм филолог! А да не говорим за пунктуацията и там съм много зле, но за нея вече 100% мога да кажа точно кой ми я развали и това беше малоумната ми учителка от първи до четвърти клас. Ето тук тя би сложила запетайка вместо точка преди началото на това изречение... Мисля че с две думи е това понктуация и о/у, като първото може би мога да оправя и сам, макар да не смятам за необходимо, обаче о/у вероятно ви дразни много повече и ако искаш да направиш едно добро дело и да ме направиш по грамотен кажи ми правилото или правилата, ако има такива!

Като успокоение ми остава единствено факта, че това е най често срещаната грешка и всъщност над 50% от българите я допускат! Най вероятно се случва да допускам и инцидентни грешки на рядко използвани и специфични грешки и т.н., винаги има нещо... Най вероятно на всеки от вас мога да се намери поне по една грешка, но какво от това?! Какво значение има 2, 5 или 50 грешки, като по никакъв начин те не променят това което казвам. Поне аз когато чета някой не ми пука как го е писал, ако иска на маймуница да си пише, стига да му се разбира, все пак не пиша "Уфсъ"!

П.П. И все пак аз съм повече филолог отколкото политиците ни са кадърни!

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

С начално у се пишат:
– глаголи, при които действието е, образно казано, в посока нагоре, надолу или центробежно (около), например утаявам, удържам, укривам, улучвам и др.
– глаголи, при които действието, образно казано, е насочено в дълбочина, например укрепвам, узрявам, убождам, уплътнявам и др.

Има изключения, например умивам и омивам, омиротворявам и умиротворявам, но обясненията са дълги и скучни...

Най-често срещаните значения на представката (о- е „обхващане на цялата повърхност" и „промяна в статуса" - охулвам, очиствам, озарявам, окрилям, овдовявам), а на представка у- то е „проникване в дълбочина, в точно определена посока и с точно определена цел; най-често - в една определена точка"; обикновено у- е синоним на в- (указвам, узрявам, убождам, упреквам).

Звучи тъпо, но правилото е точно някаква условна образност. От ника ти си вадя заключение, че разбираш повече от числа, отколкото от букви. Съветът ми е: започни да четеш повече книги - думите просто се набиват в главата ти и спираш да се замисляш. И още нещо, което може да ти помогне всеки път, щом се колебаеш: ЦЪК. ;)

Дерзай! :cat:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Bushmen написа:коалиция от рода на ГЕРБ-Атака, ГЕРБ - БСП, БСП - ДПС - Атака.
Доган няма да се коалира с Атака при никакви разумни обстоятелства. Виж, за обратното не съм убеден. :roll:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Jamesmagno написа:С начално у се пишат:
– глаголи, при които действието е, образно казано, в посока нагоре, надолу или центробежно (около), например утаявам, удържам, укривам, улучвам и др.
– глаголи, при които действието, образно казано, е насочено в дълбочина, например укрепвам, узрявам, убождам, уплътнявам и др.

Има изключения, например умивам и омивам, омиротворявам и умиротворявам, но обясненията са дълги и скучни...

Най-често срещаните значения на представката (о- е „обхващане на цялата повърхност" и „промяна в статуса" - охулвам, очиствам, озарявам, окрилям, овдовявам), а на представка у- то е „проникване в дълбочина, в точно определена посока и с точно определена цел; най-често - в една определена точка"; обикновено у- е синоним на в- (указвам, узрявам, убождам, упреквам).

Звучи тъпо, но правилото е точно някаква условна образност. От ника ти си вадя заключение, че разбираш повече от числа, отколкото от букви. Съветът ми е: започни да четеш повече книги - думите просто се набиват в главата ти и спираш да се замисляш. И още нещо, което може да ти помогне всеки път, щом се колебаеш: ЦЪК. ;)

Дерзай! :cat:
Мерси :)

Макар да не съм съвсем сигурен че разбирам напълно написаното, ще се опитам да го прилагам :) Но това е само за в началото на думите и то само за глаголите, а всички останали случаи?

Иначе за четенето и наизустяването, това е начин, обаче никога не може да научиш всичко на изуст. Всъщност има хора които могат, но аз определено не съм от тях! Думи които много добре знам пак се колебая, не съм в състояние да помня таквиа неща! Мога само на момента да виждам директна и ясна логика, като описаната горе, макар в случая да не е съвсем така, но поне има някаква логика :) Предполагам че повечето които се бият в гърдите с грамотноста си са именно тези които са наизустили...

От друга страна не притежавам умението да чета бързо. А това смятам че е умение което не се придобива! Има хора които могат да прочетат синовете на великата мечка за 1-2 нощи, аз го четох с месеци... Но не съм чел много, това е факт и страшно много съжалявам че едно време нямаше никакви видео и аудио варианти на учебниците... То и сега няма много... Ако имаше никога нямаше да си губя времето да чета! Страшно много време губя в четене, просто е коштунство да си пропиляваш живота четейки една книга с месеци, вместо просто да гледаш филма за 1 час! Само този който би я прочел за час печели! Да, книгата има предимства, но не и в моя случай! А друга тема е че съм чел книги по лоши от филмираните варианти!

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Абе ясно, че против новите лица по не вървят такива критики, ама не мога да не споделя, че логиката на потребителя ФМИ сигурно е била споделяна от хората, които искрено са вярвали, че Симеон ще ни оправи за 800 дни.
Впрочем Бойко напоследък май заявил, че изобщо не мисли за коалиция с когото и да било, интересно. Явно залага на имиджа "принципен политик" и разчита, че ще вземе мнозинство; току-виж успял...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FMI, грешиш. Ама много грешиш.

1. Правилата не се наизустяват съзнателно, а просто ти се набиват в главата. Също както си свикнал да виждаш момичета с токчета, а не момчета и после не ти прави впечатление, така ще свикнеш да виждаш запетайка преди "защото", "не знам" като две отделни думи и т.н. и въобще няма да се замисляш по време на писане.

2. Не се надявай филмът да пресъздаде и една деведесетохилядна от книгата като усещане, атмосфера, дълбочина, психология и пр. Да, има изключения, но те се броят на пръстите на двете ми ръце, а филми вероятно има милиони или поне стотици хиляди.

4. Можеш да се научиш да четеш бързо. Просто чети. Всичко се научава. Така е и с ходенето, говоренето, пеенето, писането и всичко, за което се сетиш (освен летене, четене на мисли, изгаряне с поглед и пр. макар и за тях да не съм съвсем сигурен).

Хайде сега по темата, че много разводнихме. ;)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Аз всеки път си пиша "незнам", макар че ми е ясно, че не е правилно. Като малък някой ме беше "научил" още да го пиша така и изобщо не се замислям. Понякога като си чета мненията и като го видя това "незнам" си давам сметка, колко съм прост.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Norwegian Wood написа:Абе ясно, че против новите лица по не вървят такива критики, ама не мога да не споделя, че логиката на потребителя ФМИ сигурно е била споделяна от хората, които искрено са вярвали, че Симеон ще ни оправи за 800 дни.
Впрочем Бойко напоследък май заявил, че изобщо не мисли за коалиция с когото и да било, интересно. Явно залага на имиджа "принципен политик" и разчита, че ще вземе мнозинство; току-виж успял...
Никога не съм вярвал в царя и нито един от лакейте му - всичките до един страшно много ме дразнеха - смърдяха от далече! Така че едва ли са имали моята логика гласувалите за него!

За пореден път повтарям че ще гласувам за Бойко Борисов, защото го познавам и имам лично, силно позитивно мнение за него! Едва ли някой от гласувалите за царя го е познавал лично - защото съм сигурен че точно тези които са го знаели какъв е пробаднал тип не биха го подкрепили, освен разбира се лакейте които са предвидени да се възползват!

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Точно по същата логика гласуваш. Ти подкрепяш една личност. Няма значение, дали го познаваш или не. Ако избирахме диктатор доводите ти щяха да важат, ама ти избираш повече хора. Царят и неговите лакеи, както им викаш, преди разчитаха точно на харизмата на една личност, защото това в България ти гарантира подкрепата на масата българи. НДСВ вече е нещо по-различно. Скорпион го е казал преди няколко страници и аз подкрепям, че там са събрани политическа и държавна компетентност и най-важното е, че се стремят към приемственост.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

ники написа:Точно по същата логика гласуваш. Ти подкрепяш една личност. Няма значение, дали го познаваш или не. Ако избирахме диктатор доводите ти щяха да важат, ама ти избираш повече хора. Царят и неговите лакеи, както им викаш, преди разчитаха точно на харизмата на една личност, защото това в България ти гарантира подкрепата на масата българи. НДСВ вече е нещо по-различно. Скорпион го е казал преди няколко страници и аз подкрепям, че там са събрани политическа и държавна компетентност и най-важното е, че се стремят към приемственост.
Това което ми казваш е че ще обърнеш гръб на някой който вече те е изнасилвал и ще заспиш спокойно!

Гласувам за една личност, защото няма за кой друг! Всички други са измет! И са го доказали многократно! Друг въпрос е че и избирателната ни система е пълен абсурд, ти всъщност не знаеш за кой гласуваш! Но мен това не ми пречи, защото моят вот е НЕГАТИВЕН - против БСП ДСБ НДСВ ДПС и всички подобни на тях боклуци!

И с риск да се повторя макар да не съм го казвал в прав текст: Дори за диктатор предпочитам да гласувам. Но на Волен нещо му нямам вяра от една страна, от друга май само празни приказки са неговите и от трета никой няма да му позволи иначе моя глас ще е позитивен само когато някой е готов да ликвидирани всички които са ни крали! Дори ако трябва да ги избие до крак и да ги остави да висят обесени пред парламента за назидание! Но предпочитам да не е толкова милостив и да се гаври с тях до края на живота им, а най интересното е че тогава и от ЕС и попринцип няма да се намръщят! Просто да бъдат тикнати в затвора до живот, без право на помилване и всичкото им имущество да бъде конфискувано в полза на държавата, като събраната сума да се разпредели сред народа!

И смятам че не искам много - искам само справедливост !!!

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

ники написа:... НДСВ ... там са събрани политическа и държавна компетентност и най-важното е, че се стремят към приемственост.
Приемственост в корупцията, грабежите и лакейството...ибрикчии! :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “България”