Ще съм благодарна на всеки, който отговори. Благодаря предварително
Работа на морето. Въпросче?
Модератор: fluffy cloud
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Работа на морето. Въпросче?
Някой работил ли е досега на морето? Като какъв, къде и колко получаваше?
!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Re: Работа на морето. Въпросче?
Наркобарон. Слънчев Бряг. 50 000-60 000 ойро на ден. Е имало и слаби дни с по 30-40 бона...

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Бачкал съм две лета, по различни места 
Като цяло парите, дето може да зимаш, си зависят от теб - ако си чисто за печалбарка, може и до 2к+ да докараш, но това значи практически липса на сън, дневни смени някъде и вечерно по дискотеките.
Ако нямаш къде да живееш, трябва да свикнеш с идеята да спиш в една стая с 6+ души, поне половината от тях роми...
Аз бях охрана, барман, екскурзовод, аниматор...
Наистина зависи какво търсиш, но за момиче като че ли възможностите са повече, а и бакшишите също
Разбира се, при вас обаче съществува и неприятния момент, че адски много хора ще си искат... досещаш се какво. При положение че работиш за много пари в дискотека, разбира се 
Като цяло парите, дето може да зимаш, си зависят от теб - ако си чисто за печалбарка, може и до 2к+ да докараш, но това значи практически липса на сън, дневни смени някъде и вечерно по дискотеките.
Ако нямаш къде да живееш, трябва да свикнеш с идеята да спиш в една стая с 6+ души, поне половината от тях роми...
Аз бях охрана, барман, екскурзовод, аниматор...
Наистина зависи какво търсиш, но за момиче като че ли възможностите са повече, а и бакшишите също
medicate, medicate
- Jamalska
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Това за бакшишите е вярно.Аз само един път съм правила опит за работа на морето досега.Преди 2 години,нямах 18 и заради това ме режеха на мн места.Накрая намерих в магазин за детски дрехи..искаха ми немски,ама не ме върнаха,като казах,че не знам.Предложиха ми 800-1000лв. от 9 сутринта до 1 вечерта.Не се навих само щото квартирата беше на майна си,а аз отидох с мъжа и исках да сме поне близо.

Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз обмислям това лято да се пробвам за екскурзовод по морето, пък да видим какво ще стане
Като птичка в небесата 
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Преди хмм... преди 4 години работих на морето като спасител, само дето тогава не отидох чак толкова заради парите, ами по-скоро заради самото изживяване. Иначе концесионерът на плажа ми беше осигурил квартирата, като в нея бяхме само двама човека - аз и най-добрият ми приятел, с когото решихме заедно да си поработим като спасителчета. Концесионерът също така ни беше подсигурил и храната, като в нея се включваше - закуската, обядът и вечерята. Парите, които ни даваше, бяха мизерните 300 лева, но пък както вече споменах ние не бяхме там заради тях - в София дават тройно (което пак е малко за естеството на работа, но това е друга тема). Като цяло, ние двамата останахме изключително доволни - дъното на плажа беше адски равно (много важна предпоставка, за да нямаме много работа), страшно се забавлявахме, завързахме си много приятелства и не на последно място - на няколко пъти успяхме да прецакаме шефа... 
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Благодаря за отговорите. 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Това лято прекарах в работа за травел агенция ОКТурс. Невероятно доволен съм, екипът е малък и много сплотен, но се иска отдаденост на работата (смените са 12часови). Иска се немски, английски и/или руски език. Продават се екскурзии на чужденци. Изкарах 1800лева за 2 месеца.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За 12 часови смени не са ти дали особено много пари, но ако нямаш опит , натрупаният стаж и опит при това положение е безценен.
Дано и аз си намеря нещо такова.
Като птичка в небесата