Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от FMI »

Bushmen написа:Класирането в парламента е условно - на база на подадените гласове, а не на истинския брой гласоподаватели

Вариант а) - гласуват 1 500 000 бг и 500 000 турци - 25% за дпс
Вариант б) гласуват 2 500 000 бг и 500 000 турци - 16% за дпс и така. Математик си ще си го представиш
Мерси :)

Само ще си позволя да те поправя лекичко ;) От математическа гледна точка тук няма нищо относително. %-тите са си абсолютни и се образуват съвсем естествено :) Относително би било ако всички българи са 2 000 000, а всички турци са 500 000 и ако всички гласуват, вместо 80/20 да са 50 на 50...

Иначе щом стоят така нещата аз нямам никакъв избор... Познавам лично само Бойко Борисов от времето когато се занимаваше с Ипон и беше много точен човек и се надявам такъв да си е останал. Гледам че има желание, малко не му се получават някой неща, но моето лично мнение е че умишлено му се пречи и това още повече показва че не е с другите и съответно не е като тях. Както и да е - по важното е че има желание и добри намерения! И аз наистина вярвам в това, а най много ми хареса като чух преди няколко дни нещо от сорта "ще има министри в затвора" - е тогава вече няма да съжалявам че съм гласувал за неговата партия! И все пак не той ще е в парламента! Би било добре ако наистина успеем да променим избирателната система и да не се гласува за партии, а за личности! Да се знае всеки един кой е и да сме си го избрали ние, не утре да ги псувам и тези от ГЕРБ... Защото то е нож с две остриета, те още не са грабили, но пък това значи че са най гладни...

Вероятноста да гласувам за СДС или БСП и всички техни издънки под каквото и да било име е като вероятноста да гласувам за ДПС, т.е. абсолютна нула! Няма да гласувам за престъпници!

И най важното - ще гласувам ако не съм на работа в изборния ден. Майка ми например няма да гласува защото откакто има запор на заплатата работи на две места и въпреки закона, едва ли ще се освободи и от двете, но и да го направи, не вярвам да си съсипе един от малкото почивни дни за това! Наистина не си струва и се радвам че най после го е осъзнала - по важно е да се наспиш! Защото ако не беше Масларова, майка ми вече щеше да се е пенсионирала и нямаше и дългове да има! А тя си я е избрала...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хора, аз пак да си измрънкам за Зелените някой да ги добави в анкетата. :( Плс. Нищо няма да ви стане. :mrgreen:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ами те си влизат в "Други" - не че се заяждам, но политическата им немощ към момента не им отрежда самостоятелно място сред претендентите. :idea:
В това отношение татковината е напълно в крак с тенденциите на модерния свят. Но вината за това не е само в статуквото, все пак. :roll:
Изображение
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

За никого. Никога не съм гласувал и мисля да не изневерявам на този мой принцип...
...
за ВСИЧКИ политици.

Мери си приказките малко, ако обичаш. Don Horhe
Not because the fox barks...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Хм, политиката в България е малко наакана работа. Но в крайна сметка за ГЕРБ, както и мин.година /или по- миналата?/, когато гласувах за Бойко :drunken: , уважавам си го.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Повечето хора, които мислят да гласуват за ГЕРБ, ако ги попиташ дали биха казали имената на поне петима (5) души, които ще бъдат депутати от Бойковата партия в следващия парламент, едва ли биха ти отговорили...
Аз се колебая между сините и зелените юнаци, ама засега клоня към сините.
..... и чакаме с нетърпение овластено лице от администрацията на форума да се заеме с по-предния пост. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Norwegian Wood написа: Аз се колебая между сините и зелените юнаци, ама засега клоня към сините.
..... и чакаме с нетърпение овластено лице от администрацията на форума да се заеме с по-предния пост. :)
А знаеш ли 5-6 от тях...дето ще са депутати?!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Знам много имена - депутатите от сегашния парламент, разни лица от ДСБ, които се появяват по интервюта , -от които голяма част най-вероятно ще са депутати; зависи, естествено, и от процента, който постигнат на изборите. За сините говоря, за зелените нищо не знам, причината, поради която бих гласувал за тях, е, че ми е леко втръснало от останалите. Но и без това вероятността да си дам вота за въпросните зелени оптимисти не е голяма, мисля.
А, ако не буквализираме толкова, мисълта ми е, че не е нормално - особено само няколко месеца преди парламентарни избори - най-популярната партия в страната да се идентифицира с едно или две (ако вземем и Цветанов) лица.
Впрочем, ако Б.Б. стане министър-председател, ще постъпи безотговорно, понеже ще изостави кметския пост, за който се кандидатира и спечели съвсем наскоро. Ако пък отстъпи поста си... чудно на кого ще е. Цветанов? :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз за зелените питах... :) :) :) все тая...
Та по въпроса...
...щом партията генерира доверие...значи тази формула е печеливша...нормално или не...е успешно. На мен ми стига...
Това, че популярните са само Бойко и Цветанката...не значи, че само те ще работят в бъдещото управление...
Аз лично смятам да меря за хората по ефективността им при поставени задачи, а не по степента на афиширане на дейността си. Мисля, че съпартийците ми си изпълняват задачите....горе-доле добре. Това ме изпълва с надежда и доверие към тази партия...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Леле как ме дразнят някой умници-роботи! Имената на тея, имената на онея и ей сега като им извадя списък на имената какво?! Не ми казвайте имената, а ми кажете колко от тях познавате лично и на колко от тях смятате че можете да гласувате доверие? ДСБ никога! Крадци, лъжци и всякакви други престъпници! А ако ги познавате още по лошо! От друга страна няма никаква гаранция че точно тези на които симпатизирате ще заемат тези постове!

Аз мога да кажа само едно име - Бойко Борисов. И ще гласувам за партията на която е Лидер, не само заради харизматичната личност, а защото знам че не е само куха обвивка и дори е единствения човек в политиката на който имам доверие. Въз основа на това смятам че ГЕРБ ще върши най добра работа в парламента, много по добра от останлите!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Бойко? Харизматична личност? :lol:
Тва с цензурата на мнението е смешно. Всеки има право да казва каквото му е на душата.

ПОЛИТИЦИТЕ НА КАЛЕ!
Not because the fox barks...
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Boromir написа:Ами те си влизат в "Други" - не че се заяждам, но политическата им немощ към момента не им отрежда самостоятелно място сред претендентите. :idea:
В това отношение татковината е напълно в крак с тенденциите на модерния свят. Но вината за това не е само в статуквото, все пак. :roll:
А защо всички сте решили, че ПП "Зелените" са политически немощни? Защото така ви казват медиите, купени от вмомента властващите партии? Защото така ви казват социолозите, също купени от вмомента властващите партии? Не разбирате ли, че именно така се получава затвореният кръг - настоящите властници чрез поставени лица в сферата на журналистиката и социологическите проучвания ни казват кой, къде и как и така съхраняват властта си от всякакви нови явления. После ние казваме "всички са маскари", защото са ни научили, че тия дето не са маскари са "немощни" и си оставаме под властта на едни и същи мошеници.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ама аз не съм "всички" и нищо не съм решил - историята го е решила. :lol:

И за последно ползвах "медиите" и "социолозите" (мнението ми и за двете е силно нецензурно и ще го спестя) като източник на информация в прогимназията. Не знам колко тъп трябва да е човек, за да си оформи мнението на гласоподавател от брътвежите на разни сополи по телевизора. :roll:
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Напълно споделям мението ти за медиите и социолозите. За съжаление, обаче, има един куп такива тъпи хора. :(
Иначе, историята ние я правим, нищо не е "решила" самичка. ;)
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

БСП,ГЕРБ и ДПС на кафево....още не съм решил за кого ще гласувам,но тези 3 партийки отпадат от борбата за моя глас :D
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Публикувай отговор

Обратно към “България”