МерсиBushmen написа:Класирането в парламента е условно - на база на подадените гласове, а не на истинския брой гласоподаватели
Вариант а) - гласуват 1 500 000 бг и 500 000 турци - 25% за дпс
Вариант б) гласуват 2 500 000 бг и 500 000 турци - 16% за дпс и така. Математик си ще си го представиш
Само ще си позволя да те поправя лекичко
Иначе щом стоят така нещата аз нямам никакъв избор... Познавам лично само Бойко Борисов от времето когато се занимаваше с Ипон и беше много точен човек и се надявам такъв да си е останал. Гледам че има желание, малко не му се получават някой неща, но моето лично мнение е че умишлено му се пречи и това още повече показва че не е с другите и съответно не е като тях. Както и да е - по важното е че има желание и добри намерения! И аз наистина вярвам в това, а най много ми хареса като чух преди няколко дни нещо от сорта "ще има министри в затвора" - е тогава вече няма да съжалявам че съм гласувал за неговата партия! И все пак не той ще е в парламента! Би било добре ако наистина успеем да променим избирателната система и да не се гласува за партии, а за личности! Да се знае всеки един кой е и да сме си го избрали ние, не утре да ги псувам и тези от ГЕРБ... Защото то е нож с две остриета, те още не са грабили, но пък това значи че са най гладни...
Вероятноста да гласувам за СДС или БСП и всички техни издънки под каквото и да било име е като вероятноста да гласувам за ДПС, т.е. абсолютна нула! Няма да гласувам за престъпници!
И най важното - ще гласувам ако не съм на работа в изборния ден. Майка ми например няма да гласува защото откакто има запор на заплатата работи на две места и въпреки закона, едва ли ще се освободи и от двете, но и да го направи, не вярвам да си съсипе един от малкото почивни дни за това! Наистина не си струва и се радвам че най после го е осъзнала - по важно е да се наспиш! Защото ако не беше Масларова, майка ми вече щеше да се е пенсионирала и нямаше и дългове да има! А тя си я е избрала...