Обсебването в любовта

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Обсебването в любовта

Мнение от Kristo »

fluffy cloud написа:Обсебването за мен е ужасно нещо, способно да ме откаже от иначе перфектна връзка. Просто не ми ли достига "въздух", бягам надалече. А и желанието да обсебиш другия според мен говори, че се чувстваш несигурен в себе си и че не вярваш, че ако го/я пуснеш нa свобода, той/тя ще се върне при теб.
Това е защото, на някои хора, като им дадеш свобода и вместо да се върнат при тебе, си правят някакви магарии, тръгват да кръшкат, оргии, редовни изневери, спада им доверието към теб и уважението съответно и те прецакват връзката така, а ние си оставаме с пръст в устата...

Особено жените, само им покажи, че не ги стяга нищо и ше ти се качат на главата...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Аз съм обсебваща, но това си е от мен... Не мога да го контролирам. Обичам да знам, че той мисли за мен, обичам да му звъня, вече не го правя чак толкова често... Обичам да получавам внимание, чувствам се желана и обичана, а иначе - отхвърлена и разлюбена. Предпочитам да ме обсебват и да обсебвам, от колкото да се чудя до кога ще продължи връзката... Хъм, имах проблем с това, де. Когато първата ми любов ме заряза заради това :mrgreen: , сега се опитвам да взема нещата в ръце, пък да видим...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

много познато...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Kristo написа: Това е защото, на някои хора, като им дадеш свобода и вместо да се върнат при тебе, си правят някакви магарии, тръгват да кръшкат, оргии, редовни изневери, спада им доверието към теб и уважението съответно и те прецакват връзката така, а ние си оставаме с пръст в устата...

Особено жените, само им покажи, че не ги стяга нищо и ше ти се качат на главата...
Първо, за такива хора хич не си струва да страда човек. Второ, хайде да не спорим кой пол повече го бива да кривва от правия път...
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Azul
От дъжд на вятър

Мнение от Azul »

Свободата е нещо твърде хубаво, за да се дава на човек :lol:
Обсебването го разбирам донякъде, обаче това което не мога да е разбера са някой хора които си дават "почивки" за някакъв период от време.
Изображение

The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Аз искам да попитам как по-точно дефинирате "обсебване", защото ми се струва доста субективно...всеки го приема по различен начин.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Ма то всичко си е относително. Света е относителен.сега ако започнат дефиницийте-отидоха още 3 страници
New jorney
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Е...какво са 3 страници за нашите спамерски душици :wink:
These are crazy days...

Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Затова нека всеки си говори за това, което той лично смята за обсебване, без да го дефинира. Така или иначе до общо определение няма да стигнете. :twisted:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Ок, тогава аз смятам, че една любов без обсебване не би била любов. Да приемем че имам някакви чувства към обекта Х. Ако аз не съм тотално обсебена от мисълта за този Х, значи просто не си заслужава да съм с него, защото не ми е достатъчно интересен. Ако нещата са спокойни и лежерни и въпросният Х не е постоянно в мислите ми, то значи това не е никаква любов.
Подозирам обаче, че имате предвид малко по-различен тип обсебване... Примерно да звъня на Х по 15 пъти на ден, или да не му позволявам да си излиза с приятелите и да искам да е само с мен, или нещо такова.
Таа да, втората ситуация е гадна, но ако някой успее тотално да обсеби ума ми-това вече го обичам :drunken:
These are crazy days...

Изображение
Аватар
Jamalska
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Обратна връзка:

Мнение от Jamalska »

Ъм...абе вече разбирам,че не е нужно да си мислиш нон-стоп за обекта Х и тн и тн за да е любов.През година и половина от 2те ни години заедно той беше тоя,който мислеше непрекъснато за другия,но това не значи че и аз не съм го обичала.И по някое време бяхме във тая фаза на "заедно във всеки един момент",всеки знаеше къде е другия,ако недайсибоже не сме заедно,нямахме всеки свои си приятели,никой не питаше 'как си?',а 'как сте?' дори и да срещне само единия.И честно казано въпреки че сега е мн по-добре социалния ми живот-да се виждам с него 2-3 пъти седмично,и да имам време за другите си приятели,ми липсва стък тъгедър фазата.
Изображение
Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Хмм, при нас като чели фазата с обсебването е на приливи и отливи. Преди той непрекъснато ме обсебваше и чак ме задушаваше , но вече чувствам,че сме на качествено нов етап, когато и аз осъзнах,че не мога без него и съм много щастлива от този факт. Убедих се,че и аз мога да мисля постоянно за него, просто защото го обичам :) Иначе, той пак си ме обсебва отвреме на време до крайности , но аз бързо му поддрязвам крилцата :mrgreen:
Като птичка в небесата :)
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Тази тема ме депресира.Всъщност, целият този раздел ме депресира.
New jorney
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Всеки си има такива периоди, споко и той ще отмине :wink: Съдбата си знае работата :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Не, не, периодът не е такъв.Депресира ме, че вместо да се обсебвате телесно с половинките си, да живеете с тях, да си изпълнявате съкровените еротични фантазии и т.н. ОБСЪЖДАТЕ НЕЩАТА ВЪВ ФОРУМА! :)
New jorney
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”