КСК 2009 - География

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Re: КСК 2009 - География

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

После, като завършиш география, какво си се ориентирал да работиш? Интересно ми е, защото някои хора записват да учат нещо, просто защото им харесва, без да се замислят за бъдещето си. Ти замислял ли си се?
Аватар
S.B.Y.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от S.B.Y. »

lLady_MooN_RaiN написа:После, като завършиш география, какво си се ориентирал да работиш? Интересно ми е, защото някои хора записват да учат нещо, просто защото им харесва, без да се замислят за бъдещето си. Ти замислял ли си се?
мисля да се ориентирам към сферата на туризма , не мога да запиша туризъм от тази година защото нямам език, завършил съм СПГТ-то в София , работил съм почти всичко в сферата на хотелиерството и ресторантиорството ( готвач , сервитиор , пиколо , барман ....) в момента съм барман в най-добрия ресторант в града ми , докато уча география ще пробвам да науча и поне 2 езика , като в момента говоря немски и английски , но за жалост само говоря :| същевременно ако не успея да се справя с географията и туризма винаги мога да стана спортен журналист , в момента съм коренспондент на един от най-голямите спортни вестници в България , пиша и за няколко списания и няколко сайта , но това ми е повече като хоби :wink: Поне аз си мисля , че ще ми е доста по лесно да си намеря хубава работа в сферата на туризма ако някога дай боже в сивито ми пише , че съм завършил СУ специалност География и знам 2 езика :roll:
Аз съм богат , без да имам пари !
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

Ами, за да работиш в областта на туризма, не е задължително да имаш образование по специалност туризъм. Нужно е да имаш умения, като езиците задължително са едно от тях и специалне сертификат. От кой град си между другото?
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

в тоя ред на мисли след като за да работиш в сферата на туризма не е необходима специалност, то каква реализация може да ти даде тази специалност?
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Специалността 'Туризъм' е напълно безсмислена, ако трябва да сме честни. Моят апел към вас е да забравите за тази безмислена и безперспективна специалност. Изобщо не я слагайте в листа с желаните специалности. :!:
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

KRSOne написа:Специалността 'Туризъм' е напълно безсмислена, ако трябва да сме честни. Моят апел към вас е да забравите за тази безмислена и безперспективна специалност. Изобщо не я слагайте в листа с желаните специалности. :!:
...каза човекът, който учи точно това... Не ти ли харесва?
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

хей хей хейййййййй какво значи това та аз тази ако не сложа няма друга коя,,,,, как така безмислена????????? :?: :?: :?:
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

Краси... Да не си болен. Та туризма ти беше мечта. Разочарован ли си?
По темата мен не ме приеха туризъм и сега уча РРП. Мислех да се прехвърлям, но се отказах. Реших, че възможностите за реализация са повече, а ако толкова искам да работя в сферата на туризма, ще изкарам един сертификат и като знам 2 езика ще си работя. Просто в РРП-то се учат нови неща, ама наистина нови, а не някави отпреди 40 години. Харесва ми също така и, че предметите са различни и така научавам от всичко по малко(или не по толкова малко) а и ми е интересно. Другото хубаво нещо за мен е, че има възможност до известна степен сам да определяш програмата си(чрез избирателните и факултативните дисциплини).
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Mда, така е. То туризма е това... 2 езика един сертификат и тва е. Готов си. Защо да се блъскаш 4 години като може за 1 месец да имаш сертификат от няква фирма, който като кандидатстваш за работа е равен на диплома от СУ - БЕЗМИСЛЕНО. Всеки може да работи в туризма, тва е егати простата работа.
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

стига бе хора отчайвате ме :roll: :roll: :roll:
Аватар
S.B.Y.
В началото бе словото

Мнение от S.B.Y. »

От Своге съм :wink: не си прав за туризма , аз като цяло искам да науча колкото се може повече за България и най-вече за географията , мисля че ще ми полезно и да имам диплома за завършено СУ :roll:
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

И защо да не е прав за туризма? И какво общо има това, че искаш да научиш повече за географията на България с мнението за туризма? Освен това нали знаеш, че сега като те вземат на работа и не гледат каква диплома имаш. Важно е какво знаеш, какво можеш и как го предлагаш.
Аватар
S.B.Y.
В началото бе словото

Мнение от S.B.Y. »

lLady_MooN_RaiN написа:И защо да не е прав за туризма? И какво общо има това, че искаш да научиш повече за географията на България с мнението за туризма? Освен това нали знаеш, че сега като те вземат на работа и не гледат каква диплома имаш. Важно е какво знаеш, какво можеш и как го предлагаш.
а не мислиш ли , че докато учиш география не трупаш знания ? Дали пък не се влиза в СУ точно за това за знанията ??? Ако примерно с теб кандидатсваме за една и съща работа , само че ти имаш диплома от СУ , а аз средно образование , иначе да кажем изглеждаме кадърни и двамата , според теб кой ще вземат ? За пример мога да ти дам и моята майка , от 20 години работи в Крафт фуудс , знае повече от всичките костюмари с више , но понеже тя самата няма више , няма и как да поучи по голям пост ..... да не говорим и че като студент получаваш и доста привилегии от държавата , намеления , възможност за студенски кредит , възможности за работа и специализация в чужбина и още .... вие демект се опитвате да ме убедите , че няма смисъл от више образование за да работя в сферата на туризма или аз се бъркам ?

п.с. не ми се спори за глупости , всеки си има виждания и начин на мислене :wink:
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

Здравейте!
Някой знае ли дали за специалност Туризъм може да се кандидатства с география и гръцки :roll:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Sugarkata написа:Здравейте!
Някой знае ли дали за специалност Туризъм може да се кандидатства с география и гръцки :roll:
Мисля че не. Може с английски, френски, немски, испански и руски, но за гръцки език не съм чувала :?
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”