Преместване в друга специалност

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

dzver4e
В началото бе словото

Мнение от dzver4e »

Здравейте ... Може би вече е имало такава тема тук ... Но за съжаление не я открих ... И така имам един въпрос ... Аз уча педагогика ..и може би както всеки 2-ри учещ тази специалност искам да се прехвърля -право или архиология ... Но на един от изпитите (по литература) изкарах слаб ... И въпросът ми е ,дали трябва пак да карам този изпит ...за да мога да се прехвърля ..или не ?
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

Мисля, че да! А за право май ти трябва и история!
Изображение
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Преместване в друга специалност

Мнение от svetlinka »

dzver4e написа:Аз уча педагогика ..и може би както всеки 2-ри учещ тази специалност искам да се прехвърля -право или архиология ...

Може би малко ще се отклоня от темата ама съм много любопитна..
Защо "като всеки 2ри учещ тази специалност" искаш да се прехвърлиш?Какво в педагогиката не ти харесва и какво в правото и/или археологията ти харесва повече?

По темата: не съм сигурна че с двойка на изпита можеш да се прехвърлиш най добре провери в учебен отдел или там по разните стаи дето дават информация (или поне се предполага че трябва да дават инфаормация :? )
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

За правото ти трябват издържани изпити по литература и история :!: Не може с 2-ка да се преместиш право.Но виж - мисля, че могат да ти позволят да го държиш изпита пак...Но подробности за това как става не знам...Една моя позната се прехвърли...Бяха я скъсали на литературата, но тя ми каза, че я е държала наново заради прехвърлянето... :roll:
А за археологията ти трябва издържан изпит по история, но условията за прехвърляне трябва да ги следиш.Излизат всяка година.Мин.г. бяха сурови изискванията за археология - освен издържан кандидат- студентски изпит, ти трябваше и успех от 1-вата година над 5, 50...И май беше позволено само от определени специалности...Следи си нещата - както се случи...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Има теми, макар че са записани като "прехвърляне" и ако си търсила на преместване, не си открила. Но понеже те не се отнасят до право или археология, ще ти кажа аз какво знам.
За правото ти трябват издържани изпити по литература и история. За археологията - по история. Съмнява ме обаче да те прехвърлят лесно право, там е най-големият наплив и може би там не е нужно да са само издържани , а и с добри оценки. Също така е нужен и успех над 5 от твоята специалност.
Светлинка, отклоняваш се много. Въпросът ти е за лично съобщение.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами в правото миналата година имаше около 150 прехвърлени. :roll: Така че напоследък май-май не е голям проблем да се прехвърлиш това... :? Поне от тези, които познавам - който не беше решил, той не се прехвърли.Ако го искаш, пробвай!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

got написа:Ами в правото миналата година имаше около 150 прехвърлени. :roll:
:shock: :shock: :shock:
Лелееее, ми тя тая държава ще се напълни с адвокати, бре...Те като приемат и 150 редовно и 100 задочно...по 5 години...все едно в тоя университет само право се учи :shock: Сори за офтопика :lol:
senex
В началото бе словото

Мнение от senex »

Crematory написа:
got написа:Ами в правото миналата година имаше около 150 прехвърлени. :roll:
:shock: :shock: :shock:
Лелееее, ми тя тая държава ще се напълни с адвокати, бре...Те като приемат и 150 редовно и 100 задочно...по 5 години...все едно в тоя университет само право се учи :shock: Сори за офтопика :lol:
Бъркаш-150 прехвърлени +300 приети +75 задо4но=над 500-и това е само един курс.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Да, да - знам колко е бройката. :lol: Аз казвам САМО за прехвърлилите се...Отделно си е редовният прием...
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

:shock:

лол
много юристи много нешо :)
Use Google before asking dumb questions
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

/ме сингс "Ний ще станем милиооооонииии" :?
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
dzver4e
В началото бе словото

Re: Преместване в друга специалност

Мнение от dzver4e »

svetlinka написа:
dzver4e написа:Аз уча педагогика ..и може би както всеки 2-ри учещ тази специалност искам да се прехвърля -право или архиология ...

Може би малко ще се отклоня от темата ама съм много любопитна..
Защо "като всеки 2ри учещ тази специалност" искаш да се прехвърлиш?Какво в педагогиката не ти харесва и какво в правото и/или археологията ти харесва повече?

По темата: не съм сигурна че с двойка на изпита можеш да се прехвърлиш най добре провери в учебен отдел или там по разните стаи дето дават информация (или поне се предполага че трябва да дават инфаормация :? )
svetlinka ...ами единствената причина поради ,която не искам да уча педагогика е ,че не понасям деца ...и определено не мога да предам знанията си на руг човек (демек да го науча на нещо...тъй като съм много нервен човек) :? И се записах тази специалност с цел да се прехвърля ... Иначе нямам нищо против професията на педагога ,дори според мен тя е много важна за всички хора ... Тъй като педагогът е човекът ,който изключително много влияе на всеки човек ...в най-важната възраст за изграждане на личността му... Но просто аз не съм създадена за това !! :!:
Аватар
Elkis
В началото бе словото

Мнение от Elkis »

За преместването знам , че ти трябва успех минимум 4,00, и естествено да имаш положен предмет за кандидатстане по специалността, но това,което ме тревожи е , че някъде бях чела,че оценката от кандидат-студентския изпит трябва да е минимум 4,50.Вярно ли е според вас това?
SeaChild
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не е вярно това поне познавам много хора които са се преместили след 1вата година от специалности, в които са влезли с 3ки
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”