Нов български университет

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
mentor
В началото бе словото

nbu

Мнение от mentor »

Здравейте, бях предизвикан да изкажа мнението си за университета, в който уча. Ще го направя, въпреки че ще предизвикам гнева и неодобрението на някои хора.
Предимства
• Гъвкави учебни програми и курсова – може да се направи удобна програма за всеки студент
• Възможност без трудности да се съчетава учене и работа – поради горната причина
• По-мотивирани преподаватели – заради високото заплащане и добрите възможности за развитие
• По-мотивирани студенти – поради причината че тези високи такси така или иначе идват за сметка на икономии от други места например от пари за удоволствия, почивка и др. Затова е ясно че студентите ще търсят изгода под формата на знания и умения които да приложат в реалния живот
• Много добра и постоянно усъвършенстваща се материална база – достатъчно е да посетите университета за да се уверите в това
• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
• Правят се анкети сред студентите по 2 на семестър в началото и края и въз основа на резултатите преподаватели се поощряват или наказват – това смятам че е основната причина преподаването да е разбираемо за студентите и всеки преподавател да дава най-доброто от себе си по време на семестъра.
• Поради значителните инвестиции, които се направиха през миналите години сега се наблюдава намаление на разходите за основна дейност откъдето се намалиха и таксите за обучение (преди 3 години таксите не бяха фиксирани но трябваха около 1100лв на семестър) в момента плащам 810лв на семестрър за програма икономика с профил финанси и туризъм.
• Няма абсолютно никаква зависимост от държавата
• Признат е от европейските институции като наистина добър университет по европейските критерии – може да направите справка ако не вярвате
• Периодично чужди делегации посещават университета за да се запознаят с добрите практики в него

Споделям само и единствено собственото си мнение което е неповлияно от никакви външни фактори. Очаквам с интерес реакциите ви.
Linda_pld
В началото бе словото

Мнение от Linda_pld »

...
Последно промяна от Linda_pld на 18 Авг 2006, 19:17, променено общо 1 път.
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

Уважавам мнението на mentor, но все пак не одобрявам, че студентите в НБУ имат толкова малка седмична заетост, което е доказателство, че там не учат кой знае колко!

А колкото до това, че можело да се съчетава учене и работа... ами то и в СУ може да се съчетае! И аз познавам такива хора!
А всъщност когато на студентът му се налага да работи по- добре да се запише да учи задочно!!! Но то в НБУ май няма задочно!
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

мотивирани студенти? моля ви се слезте на земята 8)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Да предположим, че се съглася с някои работи казани от mentor, но:
mentor написа:• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
Естествено, нали тези студенти плащат луди пари, как няма да ги ценят.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

студентите си взимат дипломите, преподавателите си получават парите - всички са доволни :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди". :D

Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете. :!:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ThuG`GirL
В началото бе словото

Мнение от ThuG`GirL »

Някой може ли да каже "Визуални изкуства" в НБУ как са като цяло, какво ви е мнението и ако има някой, който учи това много ще се радвам да даде мнение :)
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Търговецът на кристал написа:Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди". :D

Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете. :!:
Съгласен съм с теб.Веднага щом някой ми покаже достоверни
доказателства, че греша, ще си върна думите назад.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Frostburn
В началото бе словото

Мнение от Frostburn »

аз все още се интересувам от това което попитах преди наколко поста, ако има някой с възможност да ми отговори ше съм благодарен..
levi nathan
От дъжд на вятър

Мнение от levi nathan »

Паган написа:
Търговецът на кристал написа:Веднага щом някой ми покаже достоверни доказателства, че греша, ще си върна думите назад.
Или с други думи: "Да го обесим, пък ако някой докаже, че е невинен, ще си вземем въжето обратно."
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

got написа:Не мога да се съглася. :? Да, системата не е съвършена, но в нашата страна по- добро не е измислено.А според мен изпитите са на много високо ниво.Особено по литература и история...Тия тестове - много се извинявам, но не могат да бъдат критерий :!: И без това всеки втори е студент... :evil: Всякакви влизат в университетите и затова девалвира висшето образование.Познавам мои познати, влезли с тестове - извинявай, ама не знаят азбуката!!!Съвсем сериозно - сами ми признават - " не знам всичките букви"... :shock: А на тестчетата лесно се преписва...
Не съм съгласен ... Зубкането не значи, че разбираш какво учиш! На тест по граматика прилагаш не само знанията си за правилата, но и мисловна дейност! Освен това ако тестът е достатъчно дълъг то няма да имаш време за преписване - или знаеш, или не знаеш!

По темата ...

ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВЪПРОС НА ИМЕ!!!
ЩЕ ВИДИМ С ВРЕМЕТО, КОЕ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ!
Аватар
ThuG`GirL
В началото бе словото

Мнение от ThuG`GirL »

Някой може ли да каже горе-долу какви точки се искарват на ТОП и с какъв резултат се влиза например "Визуални изкуства"???
Родили сме се без да искаме, ще умрем без да искаме, но живота си живеем както си искаме !
katjusha
В началото бе словото

Мнение от katjusha »

аз ще моля за съвет
завърших финанси в УНСС и сега мисля да кандидатствам в НБУ магистратура. само че се чудя между финанси и бизнес администрация. някой има ли мнение относно дилемата ми?!?!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

аз ще моля за съвет
завърших финанси в УНСС и сега мисля да кандидатствам в НБУ магистратура. само че се чудя между финанси и бизнес администрация. някой има ли мнение относно дилемата ми?!?!
Зависи от това с какво точно искаш да се занимаваш по-нататък.Все пак двете специалности те подготвят за различни професии.Аз бих избрала Финанси.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”