Български футбол - Първобитен футбол

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Заключено

Познайте, кой ще е шампионЪТ

Литекс
7
10%
Левски
36
52%
ЦСКА
15
22%
Черно море
1
1%
Локомотив Мездра
1
1%
Вихрен
0
Няма гласували
Сливен
3
4%
друг
6
9%

Общо гласове: 69

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Български футбол - Първобитен футбол

Мнение от ники »

Как така защо някой ходи? Ходи се не просто за мача, а зараади самото ходене. Самият мач далеч не е всичко. Безценно да е да си в средата на Г и да пееш с хора, които изобщо не познаваш. Качеството на първенството не е от голямо значение. Важна е идеята. Важно е да отидеш и да си подкрепяш любимия клуб.

Дичоу, за бирите може и да стане, но ние по принцип ще сме копампания за мача.
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

ники написа:Как така защо някой ходи? Ходи се не просто за мача, а зараади самото ходене. Самият мач далеч не е всичко. Безценно да е да си в средата на Г и да пееш с хора, които изобщо не познаваш. Качеството на първенството не е от голямо значение. Важна е идеята. Важно е да отидеш и да си подкрепяш любимия клуб.

Дичоу, за бирите може и да стане, но ние по принцип ще сме копампания за мача.
Това се опитах да му обясня и аз преди доста време,но явно той просто не е изпитвал тръпката да ходиш на мач,и да подкрепяш любимия отбор.Това по телевизията което се гледа е от съвсем друга планета,но усещането да си на стадиона е съвсем друга бира.
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Футболът не ми е чак такава страст, че да ходя да гледам грозен футбол и хулигански изцепки само заради любимия си отбор. Атмосферата е единственото нещо, което наистина стадионът предлага в повече от телевизора. На мача с Челси наистина се изкефих, когато успяхме да вкараме гол, обаче...В същото време питам какъв е смисълът да ходя на мач, на който 101 % знам, че "Левски" ще победят с или без публика, а ако пък има мач ЦСКА - Левски (където има интрига) защо да ходя на стадиона, като знам, че някъде може да ме набарят няколко футболни хулигана в перманентен амок, за които смисълът на живота се заключава в и около футбола, пеенето на песни за ЦСКА и псуването на "Левски" (или обратното - тия от "София - запад" не са по - добри). Тези хора са способни да пребият или дори убият човек в името на една игра. Направо не успях да повярвам, когато Дучето сравни феновете на ЦСКА, протестиращи преди сградата на БФС, със спартанците на Термопилите. :shock: Едните се наливат с бира и пеят за един футболен отбор, а другите са отишли на явна смърт, защитавайки жените, децата и страната си. Без коментар. :?

Та това искам да кажа - аз съм нормален футболен любител. Не изпадам в крайности. И не обичам да ходя по стадионите именно поради тези две причини - груб, скучен футбол и доста "невъзпитани" млади хулигани. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Човече, футоблът е за феновете. Затова се ходи по стадионите. Не става въпрос за хулиганство. Не става въпрос дори и просто за гледане на мач. Отиваш на стадиона, защото там усещаш атмосферата, там пееш, скачаш, викаш и около тебе всички са хора, които отиват на мач заради самото ходене. Това е трудно за обяснение, но принципно само човек, който не ходи на стадиона, може да се пита, защо да го прави. Там всичко ти е емоция, ентусиазъм, радост. Когато си пред телевизора, ти си просто зрител, докато на стадона си част от мача, защото е важна идеята, че любимият отбор играе заради теб като част от публиката.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Ако на мач се ходеше само заради красивата игра или победата, аз не трябваше да припарвам до стадиона. Играчите на моя отбор са нещастници, които играят грозен футбол и падат постоянно. И? Трибуните въпреки това са достатъчно пълни, създавайки страхотно чувство за съпричастност и целеустременост. Подкрепя се идеята, не играта; иначе нямаше да има фенове на Левски, ЦСКА, Марек, Пирин, ами само на МанЮнайтед и Реал. Абе Ники го каза добре в горния пост.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Тия изживявания не са за всеки...определено...
...или го чувстваш или не...
Чесно...аз като съм на стадиона почти не гледам мача...а
Камел, зад всеки побой, стои или човек, който си го търси или ушев...
Тъйче...вероятността да побаднеш в бой който не искаш е почти същата, каквато е да те блъсне кола докато пресичаш...
...ама пресичаш нали?!
За грозния футбол...прав си...
пак ще дам примера с последното дерби, чийто резултат знаех още преди дори да почна да пия за дербито...
Жалко е наистина...но именно във феновете трябва да е отговорността тези неща да се променят...
Трябва нещасните ръководители да имат страх....
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

На днешната дата се навършват 97 години от основаването на "Ботев" Пловдив - най-стария футболен клуб в България, създаден на 12 март 1912г. От славното минало днес са останали спомените, но и хилядите верни привърженици на Трибуна Изток.
Честито на всички канарчета, нека нашият Дядо Ботев бъде жив и здрав да се освободи от робството на селския, за да му се радват все така жарко поколения жълто-черни идеалисти!
На добър час, Мой Ботевъ!
:occasion5:
Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Честито!
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Честито на най-любимия клуб! :P
Прикачени файлове
Botev.jpg
Botev.jpg (67.32 KiB) Преглеждано 154 пъти
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Botev Plovdiv 0 - 1 Levski Sofia
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Честито, армейци. Много хубав мач. Доста серфиозна посещаемост. При тази игра започнах да си мисля, че и "в Пловдив ще пристигнем".
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Бавария написа:Botev Plovdiv 0 - 1 Levski Sofia
Разбор на мача през субективния ми поглед:
Нашите клоуни отново се представиха нещастно и с това не учудиха никого. Левски и те бяха жалки, чак ме е яд, че нямаме отбор да се възползваме от слабостта им. Вкараха си гола и държаха срещата до края, ние барем една ситуация за цвят не направихме. Вратарят ни (Лильо) този път пази учудващо добре като за килограмите си (130). Толкова за играта на терена.
На трибуните ботевистите се справихме нелошо - въпреки че има какво да се желае, бучахме мощно през цялото време. Някъде към десетата минута Минев (Левски) дойде пред Трибуна Изток за странично хвърляне и тогава нашите прекъснаха мача с бомби, gsm-и, камъни и бутилки, в краката на Минев гръмна една бомба и той падна на земята (дали е симулирал - не се наемам да кажа). Сега чета по спортните сайтове, че мачът е бил пред прекратяване, при положение, че се повторят ексцесиите. По-късно една бомба падна точно пред резервната скамейка на Левски и помощник-треньорът се шашнал доста - на човека му давали успокоителни.
В сектора за гости имаше доста хора, обаче се представиха неубедително. Като се абстрахирам от клубните си симпатии, чистосърдечно твърдя, че докъм 70-тата минута сините бяха незабележими, после влязоха в час и вдигнаха джангър. Хареса ми това с обръщането на целия сектор с гръб към терена - пренебрежение и високомерие.
п.п: Не съм привърженик на хвърлянето на твърди предмети и не го възхвалявам, просто описвам хронологията на събитията.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Стартира ново онлайн радио
Надявам се да ви хареса и да ни слушате Даже и тези коиот ме мразят,а те не са малко Ще предаваме редовно колкото можем повече мачове,ще има рубрики,форум и скайп на радиото където ще може да се включвате и вие с препоръки
Днес ще предаваме Реал и Атлетик Билбао,от 9 часа ще има обзор на всикчи новини и по-важни събития от деня.Ще има и качествен рок
http://shoutradio.freehostia.com/listen.htm

Това е адреса на радиото
Приятно слушане.

Това е линка за слушане днес,все още не е качен на сайта,колегите ще го направят,но засега не е качен
http://88.213.212.69:8000/listen.pls

Ако имате въпроси, питайте :)

П.С. За да не отварям нова тема, го слагам тук
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Брей, ама вие наистина го направихте.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Ти в нас ли се съмняваш :) Принципно неска имаме проблеми, ама се надявам лека-полека да изчистваме нещата 8)
Заключено

Обратно към “Спорт”