Обсебването в любовта

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Обсебването в любовта

Мнение от Kristo »

hypnosssa написа: Тва пък адски ме дразни, че повечето мъже възприемат излизанията по женски като "ловуване"...
а обикновено точните мацки, които имат сериозни отношения, излизат в женска компания да поклюкарстват, да се посмеят на типично женските шегички и разсъждения и просто да се забавляват...

И не е задължително да си "на лов" само в компанията на приятелки....ако искаш - може винаги и навсякъде...на лекции, на разходка, на море с вашите...винаги има начин, ако има желание :wink:
Точни мацки - дал бог, познавам тонове такива. Със стабилни връзки, с добро поведение. Това гаранция ли е, че не могат да кривнат. Човешко е да се греши, дори и за кратко. Не че не бих имал доверие на някоя, напротив - това ми е критерия за стабилност на връзката. Но как да вярвам на компанията и', като не ги знам какво ще я направя и къде ше я заведат? Как да вярвам на хилядите (добре де - по-малко нека са) мъже, които имат апетити към нея?

Да не говорим, че излизанията по женски са някакви изчанчени събирания. Няма да се съберат да учат заедно, или да свършат някаква важна работа - да дарят кръв, да положат общественополезен труд, да напазаруват или да обсъждат геополитиката на Балканите, а просто ще клюкарстват и се хилят на банални смешки. Няма рационализъм... а не бива така... /това в кръга на шегата/

Въпроса за желанието - как ще докажеш, че субекта Х няма тайно желание да кривне за 1 нощ. Щото аз не мога. Мога само да подозирам, но обикновенно и за това съм наивен доста. Когато е в група с други подобномислещи, задръжките ще и' паднат по лесно, соц. теория беше такава - комформизъм....
Оф, Кристо, а може просто да е: "прощавай, но ти не си единствената планета в моята система и случайно имам и интереси, различни от теб".
Това добре, но ако "интересни, различни от теб" има предвид забавление (било то плътско или духовно) с друг мъж, вече е проблем... не мислиш ли?
еми аз като нямам с кого да излизам по "женски" какво да му кажа? "излизам с 3-ма приятели,ще гледаме филм" и той ще пренебрегне факта,че са момчета с бушуващи хормони,защото са ми само приятели...
Зависи от момчетата - ако гаджето ти ги прецени като точни пичове, няма да ти направи проблем. Ако ги знае, че са женкари и са изръшкали всичко женско в полезрението, дали няма да ти направи проблем?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Кристо, вземи си кукла и няма да имаш проблеми! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Мисълта ми беше, че ако някой е склонен да изневери, ще го направи в или извън компанията на хора от своя пол, без значение дали говорим за мъж или за жена...

Колкото до интересите...патологично е интересите на един човек да обхващат само и единствено интимния партньор(като личност и като човешко същество изобщо)...
един нормален човек би трябвало да може да живее и извън кръга на интимните отношения...да излиза, да разговаря с други хора, да се занимава и с дейности, които не са пряко свързани с партньора...
(а ако не може, тогава вече говорим за обсебване....)
следователно, напълно в реда на нещата и естествено е двама души да имат социални контакти и извън кръга на своите отношения....били тези контакти под формата на излизания по женски, събирания по мъжки да "поритат" някой следобед, пазаруване, спорт и т.н.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Съгласен съм с Хипи-то, но мисълта ми беше за интимните отношения и обсебването в тях. Дали някой дава свобода да си мислиш за друг мъж или строго ти забранява да се "заглеждаш", или "да мечтаеш" за някого си.

Инак съм против цялостното обсебване от партньора от гледна точка на св. време. Но какво да кажем за интимните привличания? Да я оставя ли да иска да е с друг?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Тя ако иска да е с друг, ти и да я оставиш , и да не я оставиш, тя пак ще си бъде с него...
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

hypnosssa написа:Тя ако иска да е с друг, ти и да я оставиш , и да не я оставиш, тя пак ще си бъде с него...
По-скоро бих я обсебил, че да не поиска да бъде с друг тя самата, а не да и' налагам ограничения...

Това е смисъла на темата --> да накараш някого да не иска да е с друг, посредством обсебване...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Kristo,
Ти разбираш темата по съвършено различен начин - за мен поне обсебването не е с цел да не бъде с друг/а, а да не бъде с други хора и да не прекарва с тях толкова време, колкото му/й се иска, за да бъде с ТЕБ и НА ТЕБ да ти е хубаво. А пука ли ти как се чувства тя?
А за това, дето си ми отговорил - смяташ ли, че всеки път, когато приятелката ти излиза със свои приятели/приятелки, тя всъщност си намира някакъв произволен тип, с когото се отдава на плътски и духовни (в което не виждам лошо, впрочем) забавления? Понеже ако е наистина мислиш така, горкото момиче - явно ще да е държана на мнооооого къса каишка. Да нямаш доверие на човека до теб е най-лошото, което можеш да му причиниш - по-лошо от шамар, изневяра и т.н.т.
И последно, в подкрепа на Хип - ако някой иска да ти изневери, където и да го вържеш, както и да го контролираш, той ще намери начин да го стори. А ако е решил да ти е верен (в случая - вярна), колкото и да й се изреждат с четки, питиета, голи да й се събличат... няма да кривне.

Всъщност, Крис, какъв ти е проблемът с момичетата (освен онези, които очевидно имаш и явно ще продължиш да имаш)?

* И, последно, по повод на интимното "общуване" - ти сигурен ли си, ама абсолютно сигурен ли си, че в 100% от случаите, когато си бил в леглото с момиче, тя е била обсебена само и единствено от мисли за теб, а не, примерно, за комшията, някакъв приятел, колега или Джони Деп? Аз не бих била убедена. Това, че не е объркала имената в ключов момент, не бива да те успокоява... Можеш ли да контролираш това?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Казано накратко - имам изразено чувство за собственост, примесено с огромно количество егоизъм. В смисъл не го приемам изцяло като недостатък желанието ми за контрол и власт. Но ми е като тъмна страна, с която се боря и която понякога печели. Зависи от човека до мен все пак. Някои я отключват против волята ми. Други ме пазят от нея.

Мненията ми по тази тема и темата за ревността се отнасят само и конкретно за мен и моите виждания. Понякога е хубаво, че не всички мислите като мен особено по тези 2 теми. Но пък ми е леко невъзможно да сменя убежденията си.

И в заключение - конкретно за тази тема: контрола за който говорех не беше материалноправен - демек няма да казвам "не излизай днеска с тях" или "не се виждай с този твой разгонен приятел, дето иска да го правите", а подсъзнателен контрол - това, че тя изпитва чувства към мен само по себе си да я кара да не иска да е с друг, да не иска да намери по-добър, да не може да кривне, не заради моите думи и действия, а заради самото нейно убеждение в това. Както се съгласих по-горе с Хипноза - ако тя иска да го направи - аз няма как да я спра. Но бих искал да имам контрола да не и' се прииска да го направи. Контрол отвъд действията и'.... контрол в сърцето и'....

....из "Кристоцентризма - теория, методи и практическо приложение"
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

еми пробвай се. ако успееш да се държиш с нея така,че тя да иска само и единствено теб значи си постигнал нещо много хубаво :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Тук се говори за обсебване от човек. Ами... аз съм обсебен от любовта, но не съм обсебен от човек. Какво ми има?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Да обсебиш някого в любовен план е като да си вземеш батерия за GSM и постоянно да я държиш включена в зарядното. Уж се прави с положителен замисъл, но всъщност води до негативни последици. Води до изтощаване на връзката.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
Azul
От дъжд на вятър

Мнение от Azul »

Съгласен съм с горното мнение. Амам какво ще кажеш за негативното обсебване?
Изображение

The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

blackout написа:Да обсебиш някого в любовен план е като да си вземеш батерия за GSM и постоянно да я държиш включена в зарядното. Уж се прави с положителен замисъл, но всъщност води до негативни последици. Води до изтощаване на връзката.
въйййййййййййй, че хитро казано
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

абе ако и двамата сте обсебени няма да има никакъв проблем... не прочетох постовете по-горе, но аз не разбирам обсебването като натрапено отвън и то нарочно, а като вътрешно чувство, провокирано от това, което изпитваш към другия...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Обсебването за мен е ужасно нещо, способно да ме откаже от иначе перфектна връзка. Просто не ми ли достига "въздух", бягам надалече. А и желанието да обсебиш другия според мен говори, че се чувстваш несигурен в себе си и че не вярваш, че ако го/я пуснеш нa свобода, той/тя ще се върне при теб.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”