География

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

География

Мнение от dkny »

От доста време следя постовете във форума, и ми е направило впечатление че рядко се обажда някои който ще кандидаства с география.Все пак ако има такива може темата да стане полезна ... :)
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ами аз съм трети курс география, можеш да ме попиташ за нещо.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

peterdi написа:Ами аз съм трети курс география, можеш да ме попиташ за нещо.
Ами какви въпроси мога да имам интересно ми е само с тази специалност География , каква реализация можеш да имаш освен учител по география?
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

До каквато се докопаш.

Много зависи от твоето желание да работиш по специалността; има много възможности за работа, които обаче се отварят около последната година на следване. Преди това обикновено колегите работят извън специалността.
Реализация може да има по линия на някоя от специфичните дейности, които се обучават - регионално планиране и развитие (вече има специалност Регионално развитие и политика), ГИС, картография, опазване на околната среда, работа в научни среди, туризъм - при добро познаване на езика, дори и да не си в тази специалност.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

Благодаря ти за информацията.За напред ще знам към кого да се обръщам ако имам въпроси :)
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

А някой може ли да ми даде линк с конспекта по география? Благодаря предварително.
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... ografy.pdf

Трябва да имаш на компютъра си Acrobat Reader
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

peterdi,
благодаря за линка
Мила написа:
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

Хора, я кажете от какви учебници четете за темите.
Мила написа:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Уфф.... ми ако ти кажа Дончев/Каракашев, все едно не съм ти казал нищо - това всички уж го четат, въпреки че не е най-доброто.

Има няколко книги и "учебника", които са най-популярни и затова им казват Белия (не съм сигурен за авторите), Зеления (Каракашев), има още няколко. Сега излезе учебник на Златунова/Славейков, и той сигурно е добър. Не е най-важното да назубриш числата, въпреки че заради тях всичките се преиздават всяка година. Важното е да хванеш общите тенденции и закономерности.

Има и една тухла, около 1000 страници, но до нея ще стигнеш чак като влезеш в Университета... сега ще ти дойде много
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

Аз лично си намерих теми и си уча от там ... Колкото до числата ... чесно да си кажя в момента от Релеф или Води (не че там имам много цифри де) да кажем не си спомням нито една цифра ... и подържам мнението на адаша (peterdi) , че много по важно да усетиш структурата на темата ... последователността ... и така.
Колкото до зеленият учебник на Каракашев/Дончев ... имам го и според мен там темите са доста постни ...
stelii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от stelii »

..За числата... сега февруари би трябвало да излезе "Статистическият справочник за Изпита по география"...
Този "зеления"учебник наистина е доста"постен"и според мен..
Аз имам и още един-на Румен Пенин и Тони Трайков..
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

stelii написа:..За числата... сега февруари би трябвало да излезе "Статистическият справочник за Изпита по география"...
Този "зеления"учебник наистина е доста"постен"и според мен..
Аз имам и още един-на Румен Пенин и Тони Трайков..

Аз съм на мнение ... научи си ти другото пък статистиката ... лесна работа.Пък и знам че на изпит единственото което е възможно да препишеш е статистика , таблица и тва е :)
James
В началото бе словото

Мнение от James »

dkny написа:Аз лично си намерих теми и си уча от там ... Колкото до числата ... чесно да си кажя в момента от Релеф или Води (не че там имам много цифри де) да кажем не си спомням нито една цифра ... и подържам мнението на адаша (peterdi) , че много по важно да усетиш структурата на темата ... последователността ... и така.
Колкото до зеленият учебник на Каракашев/Дончев ... имам го и според мен там темите са доста постни ...
А ти откъде си намери теми и какви са те? Защото и аз уча от зеления учебник и нещо не ми харесва...
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Зеленият учебник е предимно и най-вече за УНСС! И по-голямата част от информацията е напълна излишна за самия изпит, особено що се отнася до безмилостната статистика. Хвани някого, който ходи на части уроци...или вече е минал по този път, за да ти даде пример с 1-2 теми.
Иначе ще загубиш много време, нерви и усилия. Важното е и да не се отказваш!

Cheers!
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”