География
Модератор: Boromir
- dkny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
География
От доста време следя постовете във форума, и ми е направило впечатление че рядко се обажда някои който ще кандидаства с география.Все пак ако има такива може темата да стане полезна ... 
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
До каквато се докопаш.
Много зависи от твоето желание да работиш по специалността; има много възможности за работа, които обаче се отварят около последната година на следване. Преди това обикновено колегите работят извън специалността.
Реализация може да има по линия на някоя от специфичните дейности, които се обучават - регионално планиране и развитие (вече има специалност Регионално развитие и политика), ГИС, картография, опазване на околната среда, работа в научни среди, туризъм - при добро познаване на езика, дори и да не си в тази специалност.
Много зависи от твоето желание да работиш по специалността; има много възможности за работа, които обаче се отварят около последната година на следване. Преди това обикновено колегите работят извън специалността.
Реализация може да има по линия на някоя от специфичните дейности, които се обучават - регионално планиране и развитие (вече има специалност Регионално развитие и политика), ГИС, картография, опазване на околната среда, работа в научни среди, туризъм - при добро познаване на езика, дори и да не си в тази специалност.
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социални дейности
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... ografy.pdf
Трябва да имаш на компютъра си Acrobat Reader
Трябва да имаш на компютъра си Acrobat Reader
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Уфф.... ми ако ти кажа Дончев/Каракашев, все едно не съм ти казал нищо - това всички уж го четат, въпреки че не е най-доброто.
Има няколко книги и "учебника", които са най-популярни и затова им казват Белия (не съм сигурен за авторите), Зеления (Каракашев), има още няколко. Сега излезе учебник на Златунова/Славейков, и той сигурно е добър. Не е най-важното да назубриш числата, въпреки че заради тях всичките се преиздават всяка година. Важното е да хванеш общите тенденции и закономерности.
Има и една тухла, около 1000 страници, но до нея ще стигнеш чак като влезеш в Университета... сега ще ти дойде много
Има няколко книги и "учебника", които са най-популярни и затова им казват Белия (не съм сигурен за авторите), Зеления (Каракашев), има още няколко. Сега излезе учебник на Златунова/Славейков, и той сигурно е добър. Не е най-важното да назубриш числата, въпреки че заради тях всичките се преиздават всяка година. Важното е да хванеш общите тенденции и закономерности.
Има и една тухла, около 1000 страници, но до нея ще стигнеш чак като влезеш в Университета... сега ще ти дойде много
- dkny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз лично си намерих теми и си уча от там ... Колкото до числата ... чесно да си кажя в момента от Релеф или Води (не че там имам много цифри де) да кажем не си спомням нито една цифра ... и подържам мнението на адаша (peterdi) , че много по важно да усетиш структурата на темата ... последователността ... и така.
Колкото до зеленият учебник на Каракашев/Дончев ... имам го и според мен там темите са доста постни ...
Колкото до зеленият учебник на Каракашев/Дончев ... имам го и според мен там темите са доста постни ...
- dkny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
stelii написа:..За числата... сега февруари би трябвало да излезе "Статистическият справочник за Изпита по география"...
Този "зеления"учебник наистина е доста"постен"и според мен..
Аз имам и още един-на Румен Пенин и Тони Трайков..
Аз съм на мнение ... научи си ти другото пък статистиката ... лесна работа.Пък и знам че на изпит единственото което е възможно да препишеш е статистика , таблица и тва е
А ти откъде си намери теми и какви са те? Защото и аз уча от зеления учебник и нещо не ми харесва...dkny написа:Аз лично си намерих теми и си уча от там ... Колкото до числата ... чесно да си кажя в момента от Релеф или Води (не че там имам много цифри де) да кажем не си спомням нито една цифра ... и подържам мнението на адаша (peterdi) , че много по важно да усетиш структурата на темата ... последователността ... и така.
Зеленият учебник е предимно и най-вече за УНСС! И по-голямата част от информацията е напълна излишна за самия изпит, особено що се отнася до безмилостната статистика. Хвани някого, който ходи на части уроци...или вече е минал по този път, за да ти даде пример с 1-2 теми.
Иначе ще загубиш много време, нерви и усилия. Важното е и да не се отказваш!
Cheers!
Иначе ще загубиш много време, нерви и усилия. Важното е и да не се отказваш!
Cheers!
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз
ГГФ рулз