КСК 2009 - История
Re: КСК 2009 - История
"Антиосманска съпротива на българския народ-15-17 век".... не я искам никак
Иначе Асеневци е екстра
Иначе Асеневци е екстра
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
това е начинът да се научи една тема по история-с писане.Аз така правяlacuna_coil написа:Ако си преговаряш темите по-често,ще ти бъде по-лесно.Поне аз така правя.А когато се опитвам да разкажа някоя тема,направо забивам.На лист обаче ми е далеч по-лесно и това е моят начин за преговаряне
Право,3 курс,13гр
Аз немога с писане ..... Никога не съм учила така : дори и в университета .....Аз имам силна зрителна памет и дори само веднъж да прочета дадена тема,после знам кое къде се намира,на коя страница,на кой ред.....kaloyand написа:това е начинът да се научи една тема по история-с писане.Аз така правяlacuna_coil написа:Ако си преговаряш темите по-често,ще ти бъде по-лесно.Поне аз така правя.А когато се опитвам да разкажа някоя тема,направо забивам.На лист обаче ми е далеч по-лесно и това е моят начин за преговаряне
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Е и аз съм така. То ако не мога да ги науча,едва ли някой даскал би променил нещо, та това е история, а не математика.iliyana_blg написа:И аз се готвя по исторя/малко силно казано/. Въпросът е, че се готвя сама/тоест имам развити теми и уж ги уча
/ и не ми е много ясно от къде точно ще мога да разбера точната формулировка на темите за изпита, ще ги има ли в конспекта? Изобщо има ли точно зададени заглавия?
Аз миналата година преди изпита си прочитах едни бележки,в които бях написал най-важните дати от темите. Доста ми помогнаха тези бележки.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Аз пък като си учех темите нито ги пишех, нито ги разказвах. Писах цяла тема само два пъти на пробен изпит към курса, а съм разказвал само 4 теми. Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден, а годините си ги бях написал на едни картончета, извъртах ги всеки ден и ги знаех с поразителна точност(с известни пропуски в новата история).
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Tова е направо нечовешко според мен...Scorpion написа:Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
За мене преговорът се състоеше в прочит на плана на темата и на самата тема по веднъж, плюс преговор на хронологията и имената в нея. Нищо кой знае какво.gbog написа:Tова е направо нечовешко според мен...Scorpion написа:Но за сметка на това април миналата година преговарях по 3-5 теми на ден.Според моите планове започвам с последния етап на преговорите след 10 април с по максимум 2-3 теми на ден, но нагоре не мога и да си представя, че е възможно...
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
На мен новата история ми убягва някак си...и аз я докарах до Съединението и Стамболов - доста съм чел за въпросния период, обаче цяла тема да пиша - е, не. Това, че системата не ми го е върнала с лихвите, го отдавам на известна доза късмет, така че не агитирам никого да прави така. 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Аз пък агитирам с пълна сила. Учете това, на което всички наблягат. После като се паднат две традиционно омразни теми, всички ще сте в кюпа. А ако се падне нещо от средновековие, което всички учат, вие ще сте сред най-добре представилите се.pink floyd написа:На мен новата история ми убягва някак си...и аз я докарах до Съединението и Стамболов - доста съм чел за въпросния период, обаче цяла тема да пиша - е, не. Това, че системата не ми го е върнала с лихвите, го отдавам на известна доза късмет, така че не агитирам никого да прави така.
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Абе мен ме е срам да ти кажа някои теми колко ги знех... и аз последвах твоята логика и не сбърках. Никого не агитирам, но лично аз си спестих разни неща в ученето с пълна сила - риск. С предварителните изпити обаче да учиш всички теми горе-долу, а не половината перфе, си е тъпотия. Пък те и две теми на изпит се падат.
Печелиш, лицемерно се опитах да давам благородни съвети да се знае всичко, пък не гледам себе си.
Печелиш, лицемерно се опитах да давам благородни съвети да се знае всичко, пък не гледам себе си.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
След всяка тема пишех\пиша(и тази година ще кандидатствам,че имаше пречки миналата година) кратко уроче с най-важните събития,че цяла тема да развиеш си е мъка.
Аз миналата година научих средновековните теми,революционните(Раковски,БРЦК,Априлското и ВМОРО),плюс Балканските войни и Втората световна война. Горе-долу половината от конспекта. И това за два месеца,сам, изкарах 4.65 на изпита,вярно не е много,но пък за времето което съм отделил е доволна оценката. Темата по която писах бе "Априлското въстание".
Не виждам много смисъл в пълното изучаване на конспекта.
Все пак,по-добре малко,но добре научени,отколкото обратното. Е има и хора,които успяват да научат подобаващо всички теми,но там вече си е...
Аз миналата година научих средновековните теми,революционните(Раковски,БРЦК,Априлското и ВМОРО),плюс Балканските войни и Втората световна война. Горе-долу половината от конспекта. И това за два месеца,сам, изкарах 4.65 на изпита,вярно не е много,но пък за времето което съм отделил е доволна оценката. Темата по която писах бе "Априлското въстание".
Не виждам много смисъл в пълното изучаване на конспекта.
Все пак,по-добре малко,но добре научени,отколкото обратното. Е има и хора,които успяват да научат подобаващо всички теми,но там вече си е...
Последно промяна от O|OeHukc на 11 Мар 2009, 20:35, променено общо 1 път.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Ученето на всички теми е имало смисъл, когато нямаше избор между две теми и нямаше предварителен. Сега имат даже и по литература предварителен, а на изпита по литература има пък избор между два формата. Доста приятна задача изглежда тазгодишното кандидатстване с литература и история.
Scorpion написа:Ученето на всички теми е имало смисъл, когато нямаше избор между две теми и нямаше предварителен. Сега имат даже и по литература предварителен, а на изпита по литература има пък избор между два формата. Доста приятна задача изглежда тазгодишното кандидатстване с литература и история.
защото вече си го минал това
съчувствай повече, моля ти се
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Добре, съчувствам ви. И на мене ми беше отвратителна литературата в първите 6 месеца от уроците. И на мене ми беше гадно, като свърши средновековието и почнаха дългите теми от Възраждане. А като почна Новата история, гледах с носталгия към Паисий, Софроний, Велчо Заверата и Кръстю Пишурката. А като почна преговора гледах с носталгия към 11 клас. Но като влезнах, бързо-бързо си изчистих хард-а от всичките теми и дати по история , но от литературата запазих доста... и не съжалявам. Пожелавам този сценарий да се повтори и при вас.Amberglow написа:Scorpion написа:Ученето на всички теми е имало смисъл, когато нямаше избор между две теми и нямаше предварителен. Сега имат даже и по литература предварителен, а на изпита по литература има пък избор между два формата. Доста приятна задача изглежда тазгодишното кандидатстване с литература и история.
защото вече си го минал това![]()
съчувствай повече, моля ти се
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Аз днес съм на изпит и ще се види колко знам
Надявам се да ми се падне "Политическо могъщество и културен разцвет при управленитето на цар Симеон" или "Държавно-политическо развитие през първата половина на IX в."
Аз продължавам да сънувам някви сънища,свързани с изпитите,като в съня ми се падна темата "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в."
Не знам дали има общо с това,че имам да пиша тази тема или е някакъв "знак"
Иначе,Scoprion е прав,че е имало смисъл да се учат всички теми,когато е имало само редовни изпити.Големи късметлии сме,че имаме право да ходим на предварителни и да избираме между 2 теми
Аз продължавам да сънувам някви сънища,свързани с изпитите,като в съня ми се падна темата "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в."
Не знам дали има общо с това,че имам да пиша тази тема или е някакъв "знак"
Иначе,Scoprion е прав,че е имало смисъл да се учат всички теми,когато е имало само редовни изпити.Големи късметлии сме,че имаме право да ходим на предварителни и да избираме между 2 теми