Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
На нас миналата година една жена (вече не помня как се казваше...) ни разясняваше тези неща и ни обясни, че досега студентите са инавали с номера за докрая на следването, но вече не е така, а се гледа докрая на годината дали си покрил кредитите сумарно.
Доколко се прилага това - не знам, но така ни обясниха...
Доколко се прилага това - не знам, но така ни обясниха...

-
Surrealist
- В началото бе словото
Surrealist написа:При избора на изборни в SUSI имам като категория 'Блок - Компютърен практикум'. Става въпрос за Информационни системи. Това същото ли е като 'Практическо усвояване на компютърните науки (CSP)' ?
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
@Victoria: За мен това, което онази жена ви е разправяла е точно информация тип "да разлаем кучетата". С други думи опитват се да накарат студентите да си взимат изборните на време, защото после е доста голяма бюрокращина да си ги взимаш след като си завършил семестриално. Ако в действително имаше такова нещо, че задължително трябва да взимаме обозначения брой кредити на година всяка година, щеше да има съобщение на сайта на фми и щяха да го пускат при всяко записване на изборни, за да ни се набие в главата, както в момента правят за това че не можем да отписваме изборни, а просто ги влачим и т.н.
Но за твое успокоение и за това на всички останали ще кажа, че имам двама познати, които в момента са именно такъв случай - семестриално завършили, които ще се явяват на държавен година по-късно, и в момент избиват кредити за всички години.
Но който иска да ходи и да пита в 111та или в 209та, а може и при Сендов - човекът е много отзивчив и ги знае всички тези бюрокращини.
EDIT:
Намерих и текста, който доказва моето твърдение а именно
"Минимален брой избираеми дисциплини, които студентите задължително трябва да положат за целия период на обучение по групи...."
Пише го в учебните планове на всяка специалност, след което са изброени от кои групи изборни трябва да избирате.
Пример за Информатика
Но за твое успокоение и за това на всички останали ще кажа, че имам двама познати, които в момента са именно такъв случай - семестриално завършили, които ще се явяват на държавен година по-късно, и в момент избиват кредити за всички години.
Но който иска да ходи и да пита в 111та или в 209та, а може и при Сендов - човекът е много отзивчив и ги знае всички тези бюрокращини.
EDIT:
Намерих и текста, който доказва моето твърдение а именно
"Минимален брой избираеми дисциплини, които студентите задължително трябва да положат за целия период на обучение по групи...."
Пише го в учебните планове на всяка специалност, след което са изброени от кои групи изборни трябва да избирате.
Пример за Информатика
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
-
DeSiTo
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
даSurrealist написа:При избора на изборни в SUSI имам като категория 'Блок - Компютърен практикум'. Става въпрос за Информационни системи. Това същото ли е като 'Практическо усвояване на компютърните науки (CSP)' ?
- AngelOfDeath
- В началото бе словото
имам един въпрос значи отиваме ние с една колежка да се запишеме на каланетика и аеробика и неква ни вика неможе аз немога да ви пиша оценка като нямате пръвия семестър, та ние първия семстър не ходих е спорт и сега искаме ама при нас не е задължителен от къде на къде ще ни казва че неможе нали може само пърия семстър защо да неможе и само втория нз тази седмица все пак ще отида да ми разсянт нещата ама немога ли сега да се запиша на спорт ?
Аз бях поразпитала за това, всеки ми отговаряше "носят се такива слухове". Някои преподаватели са така. Ще го запишеш следващата година първия семестър.AngelOfDeath написа:имам един въпрос значи отиваме ние с една колежка да се запишеме на каланетика и аеробика и неква ни вика неможе аз немога да ви пиша оценка като нямате пръвия семестър, та ние първия семстър не ходих е спорт и сега искаме ама при нас не е задължителен от къде на къде ще ни казва че неможе нали може само пърия семстър защо да неможе и само втория нз тази седмица все пак ще отида да ми разсянт нещата ама немога ли сега да се запиша на спорт ?
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
- AngelOfDeath
- В началото бе словото
еми аз не заради некви кредити а ми се спортуваше ама ще видим тази седмица какво ще стане
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
По принцип спорт се записва в началото на учебната година и ако не се лъжа за двата семестъра получаваш една оценка т.е. годишна, именно заради това не става спорт само за един семестър, а по-"екзотичните" спортове ги запълват за нула време и няма място за приходящи, иначе не мисля, че за някои спортове ще ви направят проблем ако просто си ходите ей така... Всичко зависи от треньора.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Добре, пише се една оценка за двата семестъра, но не мога да разбера как това не са го разбрали половината преподаватели по спорт!!! Половината от моите колеги, повече от половината ,бих казал , имат оценка по спорт 1-я семестър. Сега втория какво ще правим, може ли да ни задължът да ходим? Ние вече сме минали. ...но като се замисля оценката не е нанесена в протокола и ако не ходим пак могат да се заядат. 
Ако спортът е два семестъра, оценка имаш и двата - просто се взима средноаритметичното.
Но в нашия випуск съм сигурна, че софтуерното нямаха спорт втория семестър, само КН. Много ми е странно, че вие ще ходите...
Но в нашия випуск съм сигурна, че софтуерното нямаха спорт втория семестър, само КН. Много ми е странно, че вие ще ходите...

- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Видях имаше залепен обявя пред "Мусалата" да напомним ала-бала ,че КН,СИ и май Информатика трябва да запишат спорт до 12.03.09г. ,който не се е записал до тази дата да ходи в департамента по спорт.
Добре значи е трябвало да имаме оценка 1-я семестър ,аз тъкмо си помислих,че ходенето на спорт 2-я семестър се обезсмисля ако имаш оценка 1-я,Victoria мерси за разяснението.
Добре значи е трябвало да имаме оценка 1-я семестър ,аз тъкмо си помислих,че ходенето на спорт 2-я семестър се обезсмисля ако имаш оценка 1-я,Victoria мерси за разяснението.
- AngelOfDeath
- В началото бе словото
без информатиката на нас не ни е задължителен
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
Има ли начин да се отпиша от записана изборна дисциплина? С молба примерно?
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
А вярно ли е че ако имаш 2-ка на избираем ,другата година можеш да го отпишеш без да ти е необходимо да ходиш следващата година пак за поправка на оценката.