Ще ви отговоря на двата въпроса за часовете и на кои паралелки съм в хода на разказа, за да е интересно

Ще пресъздам цялата обстановка в учителската стая, да видите за какво става на въпрос в тея училища.
Днес станах рано в 6:30 преди задръстванията да си заема място на Врабча в 7:30.
Отидох до Ректората за едно кафе, изчетох градския, 19-ката, защото бях сигурен, че толкова рано госпожата няма да се появи. Вчера нали й беше почивен ден? Кой след почивен ден се озорва?
Към 9 отидох в АЕГ-то, посрещането в учителската стая беше коренно различно от вчерашното. Посочиха ми математиците, а една госпожа звънна на Чунтова да й каже, че съм дошъл за нея и прочие.
А тя си пушила навън. Естествено, не очаквах да хвърли фаса, те цигарите поскъпнаха, а със заплатката за кое по-напред иде ред
Както и да е, запознаваме се, всичко точно, започва часа, всички отиват по работните си места за 9:10. Чунтова имаше бол време до 11 без 10 да ми обясни всичко и се възползва максимално от това

Словохотлива е. Трудна работа да й вземеш думата
В това време "на пожар" влиза панирана даскалка - къде е дневника на 8.е? А в плика й се виждаше дневник

Аз й посочвам, че има дневник в торбичката, тя "Той е, бива ли да съм...". Една разказа как си занесла у тях си дневник. В учителската стая гордо седи крилата мисъл на Кърт Вонегът - "Не трябва непремено да сте луд, за да работите при нас, но все пак помага..."
Та... Започна да ми обяснява процедурата, като абсолютно задължително по подобие на асистентките ни - в преамбюла стои това, КАКВО
НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ!.
И даде конкретен пример с една колежка от миналата година - "Тя работеше, все нямаше време тъ тъ тъ... не беше отдадена на уроците, учениците не я харесваха, а тя им се караше, което даваше отражение." Занимаваше ме какви грешки правила в уроците, как преписвала на изпитите..., още малко инфо ми трябваше (те от тоя тип никак не са малко в специалността, а съставляват огромна част) и по метода на изключването щях да позная коя е тя, Чунтова ме изпревари. Аз - "трябваше да започнете с имена, нямаше нужда да ми разказвате всичко това."
След като не можа да ме впечатли с тея простотии, дето са ми извънземно-трансгалактически чужди, но ми е пределно ясно как простотията по хората ходи, започна по същество, каква работа предстои. Преподава на 11-ти клас и 9-ти, като 11-ти е на преобразуване на тригонометрични изрази, а с 9 клас е на подобности, успоредни проектирания...
Избрах си 9-ти клас (пралелките са 'е' и 'ж'), че материалът е по-нагледен и може да се приложи повече фантазия при разработката на урока.
Учебникът е за второ равнище, но им преподава нещо средно между първо и второ, т.е. не всичките теми, доказателства и трудни задачи. Тръгна да ми обяснява кое се включва в задължителната, кое в профилираната подготовка....

Ако преди на колежки е изнасяла ускорен синтезиран курс по Методика по математика 1 и 2 взети заедно, то нямаше нужда да си губим времето в преговори. Пределно ми е ясно, в кой клас какво се изучава и кое за кое равнище е.
Конкретно й заявих, че трябва
25 часа да преподавам, т.е. я питах за разпределението, за да се съобразим.
Отговор - "Ааа ами. Аз не се водя строго по разпределението. Има теми, които размествам... колегите строго гледам следят..." Вътрешно ме напираше смеха, защото вчера именно видях тая интрига с плюнченето на калема, пуфтене около разпределения и оправяне на материални книги. И си обясних държанието им. Просто са били изнервени, което не им дава право при кривите им сметки да се държат така!
Каза нещо много важно за мен - "е, няма смисъл да слушаш 50 часа ли, колко. Важното е твоите часове да направим..." Идеално. Страшно разбрана и нагласи часовете точно до края на март. Другото, което ме изкефи е, че когато студента преподава, тя не седи много-много в стаята. Евала!
Пък еднаааа... по немски даскалката. Седеше и надаваше ухо, какво си говорим. Ама нарочно си измисли работа. Бре, да му се невиди... да събира матр'ял за клюки. Такова любопитство... Отгоре се чуваше - бум, прас, тряс, клипа на Теодора - Адреналин... пасти да яде... просто не е трябвало да изхарчи толкова за подобни ефекти, можеше да си ги набави в АЕГ-то за без пари

Чунтова към колежката си -
"какво става горе? Събарят сградата ли? Горе са... момент - 10-ти д." Немкинята - "да, това е моя клас"
Аз, ей така
Лелееееее... веднага щях да отида да проверя купона. Може да се веселят, може да трошат, да се бият, да се осакатят, всичко, каква е тая безотговорност и гола констатация, че е нейният клас. Аз не мога да си го обясня.
След малко по коридора се носят нечленоразделни възгласи, само ругатните и цинизмите се разбираха. Двете си коментират, разбрах, че героят е Митко от 9-ти ж, в този момент влиза някаква по и аз не знам какво и напушена -
"Играха карти в моя час, сега по коридора викат."
Страхотно. Ловя бас за 50 кинта, че Митко и цялата компания от ВИП сепарето няма да барнат карта в моите часове, ще забравят какво е това белот
Доуточнихме нещата, ще си снимам учебника, утре ще й го върна, смятам там да прослушам 2 часа на 11 д и вече всеки по своите работи.
Тъй като 9-ти клас имат понеделник през седмица и всеки вторник, но така или иначе са почивни, на 10-ти март без да съм ги видял, директно започваме със - "Аз съм ваш'та леля"
Шоу ще става, с нетърпение очаквам Митко и компания.

Просто каква реклама им пуснаха на тези купонджии, не е истина. Мислиха, че ще ме сплашат.

Аз такива ученици обичам
А зад сградата познайте кои подърпваха цигарките. Тези, слагащи се за по-хора от другите