Нов български университет
Модератор: Boromir
nbu
Здравейте, бях предизвикан да изкажа мнението си за университета, в който уча. Ще го направя, въпреки че ще предизвикам гнева и неодобрението на някои хора.
Предимства
• Гъвкави учебни програми и курсова – може да се направи удобна програма за всеки студент
• Възможност без трудности да се съчетава учене и работа – поради горната причина
• По-мотивирани преподаватели – заради високото заплащане и добрите възможности за развитие
• По-мотивирани студенти – поради причината че тези високи такси така или иначе идват за сметка на икономии от други места например от пари за удоволствия, почивка и др. Затова е ясно че студентите ще търсят изгода под формата на знания и умения които да приложат в реалния живот
• Много добра и постоянно усъвършенстваща се материална база – достатъчно е да посетите университета за да се уверите в това
• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
• Правят се анкети сред студентите по 2 на семестър в началото и края и въз основа на резултатите преподаватели се поощряват или наказват – това смятам че е основната причина преподаването да е разбираемо за студентите и всеки преподавател да дава най-доброто от себе си по време на семестъра.
• Поради значителните инвестиции, които се направиха през миналите години сега се наблюдава намаление на разходите за основна дейност откъдето се намалиха и таксите за обучение (преди 3 години таксите не бяха фиксирани но трябваха около 1100лв на семестър) в момента плащам 810лв на семестрър за програма икономика с профил финанси и туризъм.
• Няма абсолютно никаква зависимост от държавата
• Признат е от европейските институции като наистина добър университет по европейските критерии – може да направите справка ако не вярвате
• Периодично чужди делегации посещават университета за да се запознаят с добрите практики в него
Споделям само и единствено собственото си мнение което е неповлияно от никакви външни фактори. Очаквам с интерес реакциите ви.
Предимства
• Гъвкави учебни програми и курсова – може да се направи удобна програма за всеки студент
• Възможност без трудности да се съчетава учене и работа – поради горната причина
• По-мотивирани преподаватели – заради високото заплащане и добрите възможности за развитие
• По-мотивирани студенти – поради причината че тези високи такси така или иначе идват за сметка на икономии от други места например от пари за удоволствия, почивка и др. Затова е ясно че студентите ще търсят изгода под формата на знания и умения които да приложат в реалния живот
• Много добра и постоянно усъвършенстваща се материална база – достатъчно е да посетите университета за да се уверите в това
• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
• Правят се анкети сред студентите по 2 на семестър в началото и края и въз основа на резултатите преподаватели се поощряват или наказват – това смятам че е основната причина преподаването да е разбираемо за студентите и всеки преподавател да дава най-доброто от себе си по време на семестъра.
• Поради значителните инвестиции, които се направиха през миналите години сега се наблюдава намаление на разходите за основна дейност откъдето се намалиха и таксите за обучение (преди 3 години таксите не бяха фиксирани но трябваха около 1100лв на семестър) в момента плащам 810лв на семестрър за програма икономика с профил финанси и туризъм.
• Няма абсолютно никаква зависимост от държавата
• Признат е от европейските институции като наистина добър университет по европейските критерии – може да направите справка ако не вярвате
• Периодично чужди делегации посещават университета за да се запознаят с добрите практики в него
Споделям само и единствено собственото си мнение което е неповлияно от никакви външни фактори. Очаквам с интерес реакциите ви.
-
Lorie
- Летящите Пръсти
Уважавам мнението на mentor, но все пак не одобрявам, че студентите в НБУ имат толкова малка седмична заетост, което е доказателство, че там не учат кой знае колко!
А колкото до това, че можело да се съчетава учене и работа... ами то и в СУ може да се съчетае! И аз познавам такива хора!
А всъщност когато на студентът му се налага да работи по- добре да се запише да учи задочно!!! Но то в НБУ май няма задочно!
А колкото до това, че можело да се съчетава учене и работа... ами то и в СУ може да се съчетае! И аз познавам такива хора!
А всъщност когато на студентът му се налага да работи по- добре да се запише да учи задочно!!! Но то в НБУ май няма задочно!

-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да предположим, че се съглася с някои работи казани от mentor, но:
Естествено, нали тези студенти плащат луди пари, как няма да ги ценят.mentor написа:• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди".
Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете.
Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Съгласен съм с теб.Веднага щом някой ми покаже достоверниТърговецът на кристал написа:Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди".![]()
доказателства, че греша, ще си върна думите назад.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
- явор
- Летописец Виртуоз
Не съм съгласен ... Зубкането не значи, че разбираш какво учиш! На тест по граматика прилагаш не само знанията си за правилата, но и мисловна дейност! Освен това ако тестът е достатъчно дълъг то няма да имаш време за преписване - или знаеш, или не знаеш!got написа:Не мога да се съглася.Да, системата не е съвършена, но в нашата страна по- добро не е измислено.А според мен изпитите са на много високо ниво.Особено по литература и история...Тия тестове - много се извинявам, но не могат да бъдат критерий
И без това всеки втори е студент...
Всякакви влизат в университетите и затова девалвира висшето образование.Познавам мои познати, влезли с тестове - извинявай, ама не знаят азбуката!!!Съвсем сериозно - сами ми признават - " не знам всичките букви"...
А на тестчетата лесно се преписва...
По темата ...
ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВЪПРОС НА ИМЕ!!!
ЩЕ ВИДИМ С ВРЕМЕТО, КОЕ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ!
Зависи от това с какво точно искаш да се занимаваш по-нататък.Все пак двете специалности те подготвят за различни професии.Аз бих избрала Финанси.аз ще моля за съвет
завърших финанси в УНСС и сега мисля да кандидатствам в НБУ магистратура. само че се чудя между финанси и бизнес администрация. някой има ли мнение относно дилемата ми?!?!
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.