Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
moonlight_
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика и връзки с обществеността
Re: Журналисти 2009 ;)
Справочникът мога ли да си го купя от друго място,а не от София? Не съм от там...И наистина ли е излязал ?
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: кандидат-студент
Наистина излезе справочникът, но незнам дали се продава другаде... Аз все още се колебая дали да се записвам на този курс, а и има вероятност да пътувам и незнам какво да правя... Има още малко време, ще взема все някога решение
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хах...ето я различната гледна точка.
Наполовина пълната или празна чаша...
Аз останах приятно впечатлена от първия от Дните на кандидат-студента. Може би защото бях развълнувана...за пръв път влязох в Ректората, церемонията по откриването ми подейства...някак вдъхновяващо
, а и обстановката определено ми допадна. Освен това много ми хареса идеята професори И студенти да ни представят нещата... Особено тези от ФФ (Философския факултет) много ми помогнаха, след като им обясних, че приоритет ми е Журналистиката, но все пак искам да имам резервни специалности в техния факултет. Дадоха ми насоки... разясниха ми кое и в каква степен ще ми е полезно, а след като погледна и справочника, ще имам вече съвсем ясна представа как да си подредя специалностите, а за мен това беше много важно. Всъщност може би основната причина да отида на тези Дни на кандидат-студента...
Аз останах приятно впечатлена от първия от Дните на кандидат-студента. Може би защото бях развълнувана...за пръв път влязох в Ректората, церемонията по откриването ми подейства...някак вдъхновяващо
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- darika
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
NikTa , разбирам те напълно и аз се чувставах по подобен начин като влязах за първи път в Софийски
Може би това не е точното място където трябва да задам въпроса си , но тъй като каза , че имаш симпатии към ФФ може ли да ми разясниш с какво се кандидатсва за специалностите от него ?
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Аз не разбрах сега как се образува балът
Тази оценка от матурата влиза ли,не влиза ли,кое се удвоява(за миналата година беше 2 x писмения+1 устен+оцеката от дипломата по история и Бел,а матурата влизаше,само като заместител на изпита,трябваше да имаш над 4) сега така ли е пак????Матурата измества ли оценката по история,или тя си остава? И можеш ли да си избереш между оценката от дипломата по Бел и тази от матурата,коя да ти е балообразуваща?Май много станаха въпросите 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
От миналата година бала е , следния :
(като оценката от дипломата задължително се замества от оценката от ДЗИ по БЕЛ , отново важи условието да не по-малка от 4.)
(като оценката от дипломата задължително се замества от оценката от ДЗИ по БЕЛ , отново важи условието да не по-малка от 4.)
- Прикачени файлове
-
- 55.JPG (32.6 KiB) Преглеждано 239 пъти
- Варненец
- Пишеща машина
А тази как ли ще е
От къде мога да си купя справочника,дали ще го има по книжарниците 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Варненец, в справочника за балообразвуането при специалностите от ФЖМК пише почти същото като това, което е копирала Дарика, с една разлика: в четвъртата графа е посочено само "История".
Колкото до това откъде можеш да си го купиш...за книжарницата на СУ мога да ти кажа със сигурност, но за тези в страната...нямам идея, най-добре се обади и попитай.
Колкото до това откъде можеш да си го купиш...за книжарницата на СУ мога да ти кажа със сигурност, но за тези в страната...нямам идея, най-добре се обади и попитай.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
-
moonlight_
- В началото бе словото
Втората оценка от балообразуването ,където пише чужд език не може ли да е оценка от матура по чужд език ? И какво е това с оценка по история да се кандидатства, вярно ли е или пак може да е или оценка по чужд език или матура по чужд език ?NikTa написа:Варненец, в справочника за балообразвуането при специалностите от ФЖМК пише почти същото като това, което е копирала Дарика, с една разлика: в четвъртата графа е посочено само "История".
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Мисля, че съвсем ясно написах, че в новия справочник в последната графа е посочена само историята. Няма опция чужд език.
И въпреки това на щанда ми обясняваха нещо и за чуждия език като вариант, обаче явно те самите още не са наясно и не са решили категорично. Казаха да следим сайта, там щяло да бъде обявено.
И въпреки това на щанда ми обясняваха нещо и за чуждия език като вариант, обаче явно те самите още не са наясно и не са решили категорично. Казаха да следим сайта, там щяло да бъде обявено.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Варненец
- Пишеща машина
moonlight_ написа:Втората оценка от балообразуването ,където пише чужд език не може ли да е оценка от матура по чужд език ? И какво е това с оценка по история да се кандидатства, вярно ли е или пак може да е или оценка по чужд език или матура по чужд език ?NikTa написа:Варненец, в справочника за балообразвуането при специалностите от ФЖМК пише почти същото като това, което е копирала Дарика, с една разлика: в четвъртата графа е посочено само "История".
Аз доколкото знам избира се между история и език от дипломата,а не от матурата и се избира от предмета с по-висока оценка.
Ако е вярно това което каза Nikta,то значи вече балообразуваща е историята
-
moonlight_
- В началото бе словото
За Бога, а мен не ! Това би било ужасно, защото оценките ми по чужд език са хубави, а по история-не.
Може ли да ми снимаш и да сложиш балообразуването за журналистика от тази година ?
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Ей сега ще го сканирам, само секундичка 
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
- Carmilla
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Само да поясня, че миналата година НЕ се взимаше оценката по чужд език от дипломата, а от матурата.... другият вариант беше да се вземе оценката по история, но този път от дипломата.
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..