Задължителна матура по математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Заключено
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Re: Нееееееееееееееее!

Мнение от ShadowsInBlue »

Само две области? Моите са бая повечко: химия, физика, математика, география, биология... То какво остана? :lol: Мен ме бива само в литературата, историята горе-долу, защото я обичам, но не ме бива да помня дати... рисуването брои ли се? :oops:

Ооо, кажи си какво не ти е в ред, че почвам да се чувствам доста комплексирана. А, а? Какво ти е? Spill it out :twisted:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Щом държиш толкова много да знаеш: малко съм високомерен и съм доста критичен. В мое присъствие хората доста внимават какво говорят и как се държат, защото не искат да ги погледна странно. Също така понякога, когато говоря употребявам думи, които хората не знаят какво означават. Ама смеят ли да попитат :lol:
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика
Курс: завършил

Мнение от Cassie »

Попадам тук-таме на мнения на shayne и трябва да кажа, че възгледите му доста ми допадат.
Това не че има връзка с темата "Неееееееееееееее!", но все пак да го има в протокола. :)
Hope for the best,
plan for the worst.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

shayne написа:Щом държиш толкова много да знаеш: малко съм високомерен и съм доста критичен. В мое присъствие хората доста внимават какво говорят и как се държат, защото не искат да ги погледна странно. Също така понякога, когато говоря употребявам думи, които хората не знаят какво означават. Ама смеят ли да попитат :lol:
Да ти кажа, така, както се описваш, звучиш като голяма досада :P

или: По мои най-обективни наблюдения и прочитайки обстойните бележки, които ти самият даваш, за да обрисуваш своята персона, ти се проявяваш като крайно комплексна личност, съчетаваща в себе си отличителните качества, присъщи на т.нар. интелектуалци, а за да използваме дума от разговорния речник, но без да прибягваме до употребата на неблагоприлични и непристойни жаргонни думи - многознайко.

*пфю!* 8)
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Въпреки че доста се отклонихме от темата, трябва да изразя и аз мнение :)
ShadowsInBlue написа: По мои най-обективни наблюдения и прочитайки обстойните бележки, които ти самият даваш, за да обрисуваш своята персона, ти се проявяваш като крайно комплексна личност, съчетаваща в себе си отличителните качества, присъщи на т.нар. интелектуалци.
Това наистина е така, но определено не се определям като "многознайко". Също така имам чувство за хумор и определено не съм голям досадник, може би малко :lol:
Цветелин Биков
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

вече имаш изграден профил за запознанства..
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Тодорът написа:вече имаш изграден профил за запознанства..
Изобщо не исках да става така.
Цветелин Биков
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

ама горе-долу се получи ;)
relax_sisi
В началото бе словото

Re: Задължителна матура по математика

Мнение от relax_sisi »

koga sa predvaritelnite izpiti v Sofiiskiq ,nqkoi znae li ?
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Има си специална тема за това: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =3&t=13607
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Ех, хората как ги мързи да гледат... :evil:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
djindjurrr
В началото бе словото

Мнение от djindjurrr »

НЕ желая матура по математика!!!! :cry:

Още от малка не се справям добре с математикака, зщото от 5ти до 7ми клас Госпожата ни по математика беше заместник-директорка и не влизашее в часовете. Нямам основата.. :? Въпреки че сега ходя на уроци, нещата пак не потръгват. Аз в момента наваксвам изпуснат материал. Не искам математика.. не ми трябва. А за какво ми е тригонометрията в живота? Аз цял живот съм била и съм искала да съм хуманитарна паралелка. Аз не съм човек на логиката, аз разсъждавам чрез писане на есега, четене на книги. НЕ чрез задачи !!!
Не ми трябва тази матура наистина !!! :cry: :cry: :cry: :|
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Даа, много хора са като теб, включително и аз, но на мен ми се размина матурата по математика. Това, което се учи в гимназията и съответно влиза и в матурата е далеч от необходимата основа по математика, а не мисля, че дава и особен принос към общата култура на човек, но аз съм доста предубедена към този предмет по принцип :P Та, просто не знам откъде им идват такива гениални идеи на онея от министерството, но задължителната матура по математика си е чиста форма на тормоз над дванадесетокласниците :blackeye:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
sasch
В началото бе словото
Специалност: PR
Курс: кандидат-студент

Мнение от sasch »

Не харесвам точните нАуки. :shock: И това не е, защото "съм хуманитарен тип",а защото математиката е една от подтиснатите дисциплини в гимназиалната програма ( 8-12 клас). :arrow: По лични наблюдения, два часа седмично са абсолютно недостатъчни в сравнение с петте по литература. (във ФЕГ е така) :wink: А пък в някои други училища, си позволяват лукс от по един час седмично... :pirate: Допълнителните уроци в този случай биха помогнали най-много да се вземе материалът, но без да се усвои. :wink:
Чарът дава възможност да получиш положителен отговор, без да си задал ясен въпрос.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Математиката не е нужна, защото дава обща култура или защото има приложение в живота по-нататък (освен ако не решите да се занимавате с това), а защото развива мисленето. Логическото мислене. Разбирам защо министерството искат да въведат матурата по мат. като втора задължителна, но преди това трябва да въведат и поне по 4-5 часа математика седмично, за да имат хората достатъчна подготовка.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Заключено

Обратно към “Матури”