Вдигат наемите в студентските общежития - 40% !!!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Съгласни ли сте с увеличаване на наемите в общежитията на СУ

Напълно съм против - условията отговарят на сегашната цена!
61
74%
Съгласен съм с увеличението - цените са твърде ниски
21
26%

Общо гласове: 82

П. Горанов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от П. Горанов »

Valeriq_Siderova написа: ...Вече не сте ми интересен! ...
Не знаех, че съм Ви бил интересен :D :D :D Но - чувствата са ни абсолютно взаимни. Така че няма да Ви отговарям на дребнавите заяждания, с нищо неподплатени. Ако все пак желаете да получите отговор, заповядайте в приемното ми време. Ще Ви отговоря от задължение.
Петко Горанов - Изп. директор на Поделение "Социално-битово обслужване" при СУ "Св. Климент Охридски"
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ: Две трети от студентите не подкрепят никакво увеличение на наемите! Единици се съгласяват с 40% по-висок наем.

Попълнени анкети по блокове:
бл. 17+18 - 64
бл. 41А+41Б - 124
бл. 42Б - 78
бл. 50А+50Б - 137
бл. 51 - 54
бл. 52 (А+Б+В) - 122
бл. 55А+55Б - 99
бл. 57 (А+Б+В) - 41
Непосочили блок - 12

Общо попълнени: 731

НА ВЪПРОС 1. СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕДЛОЖЕНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ?

Съгласни с увеличение 40% - 14 (1,92%)

Съгласни само с поетапно увеличение - 249 (34,06%)

Несъгласие с каквото и да е увеличение - 468 (64,02%)

НА ВЪПРОС 2. СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ОТ НАЕМА ДА СЕ ИЗВАДИ ТОПЛОЕНЕРГИЯТА И ДА СЕ ПЛАЩА ОТДЕЛНО КАТО КОНСУМАТИВ?

ДА - 168 (22,98%)

НЕ - 561 (76,74%)

НА ВЪПРОС 4. ДОСТАТЪЧНА ЛИ Е ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ?

Недостатъчна - 511 (69,9%)

Достатъчна - 202 (27,63%)

Сборът е по-малък от 100%, тъй като има неотговорили!

ВЪПРОС 3. е за мнения и препоръки, най-често срещаната препоръка е увеличение на държавната субсидия.

Специални поздрави за колегите, участвали в анкетата!

Обработка - SEESEN Bulgaria (peterdi)
Последно промяна от peterdi на 29 Яну 2006, 14:43, променено общо 4 пъти.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

На извънредното заседание на УС на ПСБО, провело се на 27.01.2006г. (вчера) Изпълнителният Директор предостави информацията, която УС му изиска на предишното заседание. Предстои анализ.

Добрата новина е, че еднократното увеличение на наемите в общежитията с 40% беше тотално отхвърлено като вариант. В момента се обсъжда временно увеличение с 15-20% за тримесечен период(01.02 - 01.04) и активност към държавата за допълнително субсидиране.
Ако успеем да извоюваме такова, временното увеличение ще бъде компенсирано (след 1 Април ще се връщат пари на студенти ). Всичко това са все още само предложения и варианти, окончателно решение предстои в понеделник.
Последно промяна от peterdi на 29 Яну 2006, 14:12, променено общо 1 път.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Звучи добре :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
П. Горанов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от П. Горанов »

Виждам, че някой пак нещо не е разбрал...
Петко Горанов - Изп. директор на Поделение "Социално-битово обслужване" при СУ "Св. Климент Охридски"
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ще се РАЗБИРА след като се вземе окончателното решение.... сега и да се разбира, и да не се разбира - все едно, обясненията са за после.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Re: Право на отговор!

Мнение от Al-x4o »

kalki написа: Във връзка с текущо възникнал при дискусията за евентуално актуализиране на наемите въпрос от колегите-студенти, моля също така да бъде представена информация относно събираната от живущите в общежитията на СУ месечна такса “електромер” в размер 1.90 лева на стая (съответно 0.63 лева на човек, живущ с още двама съквартиранти; 0.95 лева за живущите по двама и 1.90 лева за живущите самостоятелно) – а именно какво е основанието за заплащането на тази такса и за какво се разходват приходите, получени от събирането й.

23.01.2006г. С уважение :

/Стефан Кръстев/"
аз пък се чудя как със съквартирантите ми изразходваме по 15-тина лева за вода ( и то студена ) без да имаме пералня, малко дете, да се купем по 2-3 пъти на ден всеки и промишлено количество чинии за миене????

може ли по някакъв начин ние, бедните студенти, да разберем за какво точно плащаме и по колко :?:
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
П. Горанов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от П. Горанов »

Да!!! Вие, студентите, бедни или не, можете да научите всичко това, но не като пишете анонимни твърдения по форумите, а като накарате тези, които сте избрали, да Ви предоставят тази информация! Кои са те? Хайде, назовете ги!
SentenceD
В началото бе словото

Хех

Мнение от SentenceD »

Г-н Горанов, приятелски съвет - без излишни истерии. По-спокойно.
Stefan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Stefan »

П. Горанов написа: а като накарате тези, които сте избрали, да Ви предоставят тази информация! Кои са те? Хайде, назовете ги!
Кого по-точно имате предвид?
"Don't take life too seriosly - you'll never get out alive"
Bugs Bunny
muncho
В началото бе словото

бездействие

Мнение от muncho »

Колеги, това с анкетата е просто прекрасно, но оттук нататък какво?
Заявявате че не сте съгласни, чудесно! Въпросът е кой ще ви чуе? ПСБО-да, но там очевидно вече няма пари за да не допуска увеличение, както мисля стана ясно и не само във форума. Мосля че е време студентите да отидат да кажат на онези, които ги ограбват, че, да, 40% е твърде много! Кой знае обаче, тая идея не я виждам споделена тук. Всякви екзотични решения се предлагат, а като че никой не му хрумва най-нормалното за студентите-протест и стачка! Защо?
muncho
В началото бе словото

за протеста

Мнение от muncho »

И още нещо-вече не живея в Студентски град, но пак ще застана зад протеста на колегите си. Мисля че е време нашите лидери да докажат, че са такива и да си свършат работата. Визирам вас, колеги от Студентския съвет, вслушайте се в гласа на недоволните-твърде много са и направете това, което трябва да направите! Все пак вие сте избрани за студентски представители.
По този повод- преговарянето за по-малко увеличение не е достатъчно. Защото горивата скачат, топлофикация и електоснабдяване пак ще си вдигнат цените и НЯМА да се съобразят, че нашата субсидия не е мръднала. Тогава какво ще правим ние? Ще оставим блоковете си без ток и парно ли? :angryfire:
П. Горанов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от П. Горанов »

Това горното НЕ Е написано от мен :D . Казвам го, защото във форума на СБО като се появи нещо съзвучно на това, което аз бих казал, веднага го лепват на мен.
Последно промяна от П. Горанов на 02 Фев 2006, 18:00, променено общо 1 път.
П. Горанов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Хех

Мнение от П. Горанов »

SentenceD написа:Г-н Горанов, приятелски съвет - без излишни истерии. По-спокойно.
Аз бях отговорил на този постинг, но не зная какво е подразнило модератора, та го е делнал. Благодарих смирено и искрено за приятелския съвет. И все пак - кое според вас е истеричното в този мой постинг? Съжалявам, че превръщаме форума в чат, но като триете моето мнение, изтрийте си и Вашето.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”