Изборни дисциплини 2008/2009

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Заключено
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Re: Изборни дисциплини 2008/2009

Мнение от Xelian »

И да попитам гледам,че Числата на Ремзи са само свободноизбираеми за 1-ви курс летен сместър,ако например си 2-ри курс с молба или нещо от сорта можеш ли да се запишеш?
Изображение
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

А и да попитам сега имах задължителен спорт, сега искам да запиша свободно избираем,каква е процедурата? Записвам се в СУСИ и после отивам при съответния преподавател по спорт, за да се записвам? Или трябва да отпиша спорта от 1-вия семестър и после да са се запиша в СУСИ и да отида при съответния преподавател да се запиша.Защото колеги ми казаха,че ако запиша спорт 2-ве без да съм се отписал от спорта от предишния семестър се водя на два спорта, което на мен ми изглежда нещо много странно.. :scratch:
Изображение
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Някой може ли да даде мнение за Компютърно геометрично моделиране при гл.ас. д-р Красимира Влъчкова Александрова... :roll:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Xelian написа:И да попитам гледам,че Числата на Ремзи са само свободноизбираеми за 1-ви курс летен сместър,ако например си 2-ри курс с молба или нещо от сорта можеш ли да се запишеш?
Важи си и за горните курсове и няма проблем да го запишеш догодина. "1-ви курс" е нещо като минимум.
Изключения май правят само практикумите.
Изображение
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

Аз да попитам за практикума Лог Програмиране . Какво представлява проекта накрая какво е да се програмира на Пролог.
И следващия ми въпрос е за практ по Комп Архитектури при Русева .
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

При избора на изборни в SUSI имам като категория 'Блок - Компютърен практикум'. Става въпрос за Информационни системи. Това същото ли е като 'Практическо усвояване на компютърните науки (CSP)' ?
Аватар
slacker``
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от slacker`` »

За тези, които питаха за Числа на Ремзи (преподавателят е същият като по Комбинаторика и топология). Миналата година много хората тръгнаха да го записват. И всичките го записаха, защото било лесно. Лесно, лесно, но някои имаха четворки, и не защото са им били лоши проектите, а защото така е решил. На някои е писал 6-ици, защото му се усмихват, без да им гледа проектите, на други е писал четворки, защото не са му били симпатични.

Иначе моите впечатления за Хаджииванов (от кандидатстудентски курс) е, че той е веселяк, обаче повече се лигави, отколкото преподава. И обича да се прави на гениален - дава сложни решения на лесни задачи.
The_Falcon
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от The_Falcon »

Здравейте, 2 въпроса:

1. В момента на специалност Информатика ни е задължителна само 1 избираема дисциплина (2.5 т.). Ако запиша примерно 3 избираеми дисциплини (сумарно 10 т.), 10 кредита ли ще получа или само 2.5 ?
2. Също така това че съм записал 2 избираеми в повече, означава ли че другата година примерно, ще мога да запиша 2 избираеми по-малко от минимума?
Аватар
velasco
В началото бе словото
Специалност: ИС
Курс: първи

Мнение от velasco »

1. 10 броя кредита, стига да си вземеш дисциплините!
Последно промяна от velasco на 06 Мар 2009, 12:27, променено общо 1 път.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

На 2. е ДА. ;)
Изображение
not
В началото бе словото

Мнение от not »

Искам ако някой може да ми да де малко упътване относно тези изборни...Първо курс Информационни системи и съм си избрал изборна дисциплина Математическо оптимиране на която има отбелязано трети курс въпроса ми е има ли проблем може ли да я избирам като съм първи курс и трябва ли нещо друго да подавам молби и нещо от сорта или просто си избирам като твърдо решил.Общо казано какъв е смисъла на отбелязването на някои дисциплини с по-висок курс?
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от Kai »

До Колегите 1ви Курс

Онези минимуми за брой избираеми дисциплини, които са ви записани в учебните планове са само упътващи. Ако искате записвайте по сто изборни, стига да можете да си ги вземете, или пък не записвайте нищо и в който курс ви е най-удобно тогава си запишете. Идеята е до края на вашето обучение да сте избили зададения брой кредити от зададените групи дисциплини.

Ако ви е казано, че даден изборен е за друг курс, прочетете анотацията на предмета, ако там пише, че се изисква да сте минали еди-какво-си, то по всяка вероятност ще ви е трудно да го минете по-рано. Но ако искате може да го запишете.

Ако искате да запишете някой предмет, срещу който в СУСИ нямате посочен брой кредити, това ще рече че този предмет не влиза във вашия учебен план и за да ви признаят кредитите трябва да подадете молба в 209А. Ако имате посочен брой кредити, можете свободно да го запишете дори и да не е за вашия курс.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Kai написа:До Колегите 1ви Курс

Онези минимуми за брой избираеми дисциплини, които са ви записани в учебните планове са само упътващи. Ако искате записвайте по сто изборни, стига да можете да си ги вземете, или пък не записвайте нищо и в който курс ви е най-удобно тогава си запишете. Идеята е до края на вашето обучение да сте избили зададения брой кредити от зададените групи дисциплини.
Не е докрая на обучението, а е докрая на годината да имаш сбора кредити по години, които ти се искат до момента.
Изображение
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от Kai »

До края на обучението е, за това съм 100% сигурна. Именно заради това има хора които завършват семестриално (т.е. са си взели всички редовни изпити), но защото не са си покрили кредитите им се налага да прекъснат една година и да си ги избият преди да им се разреши да се явят на държавен и да си вземат дипломата.
Последно промяна от Kai на 05 Мар 2009, 23:21, променено общо 1 път.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Kai написа:До края на обучението е, за това съм 100% сигурна.
И аз съм сигурен за това. Никой няма да седне да те търси, ако не си покрил 60 кредита за година.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Заключено

Обратно към “ФМИ”