Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
И да попитам гледам,че Числата на Ремзи са само свободноизбираеми за 1-ви курс летен сместър,ако например си 2-ри курс с молба или нещо от сорта можеш ли да се запишеш?
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
А и да попитам сега имах задължителен спорт, сега искам да запиша свободно избираем,каква е процедурата? Записвам се в СУСИ и после отивам при съответния преподавател по спорт, за да се записвам? Или трябва да отпиша спорта от 1-вия семестър и после да са се запиша в СУСИ и да отида при съответния преподавател да се запиша.Защото колеги ми казаха,че ако запиша спорт 2-ве без да съм се отписал от спорта от предишния семестър се водя на два спорта, което на мен ми изглежда нещо много странно.. 
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Някой може ли да даде мнение за Компютърно геометрично моделиране при гл.ас. д-р Красимира Влъчкова Александрова... 
Важи си и за горните курсове и няма проблем да го запишеш догодина. "1-ви курс" е нещо като минимум.Xelian написа:И да попитам гледам,че Числата на Ремзи са само свободноизбираеми за 1-ви курс летен сместър,ако например си 2-ри курс с молба или нещо от сорта можеш ли да се запишеш?
Изключения май правят само практикумите.

Аз да попитам за практикума Лог Програмиране . Какво представлява проекта накрая какво е да се програмира на Пролог.
И следващия ми въпрос е за практ по Комп Архитектури при Русева .
И следващия ми въпрос е за практ по Комп Архитектури при Русева .
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
-
Surrealist
- В началото бе словото
При избора на изборни в SUSI имам като категория 'Блок - Компютърен практикум'. Става въпрос за Информационни системи. Това същото ли е като 'Практическо усвояване на компютърните науки (CSP)' ?
- slacker``
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
За тези, които питаха за Числа на Ремзи (преподавателят е същият като по Комбинаторика и топология). Миналата година много хората тръгнаха да го записват. И всичките го записаха, защото било лесно. Лесно, лесно, но някои имаха четворки, и не защото са им били лоши проектите, а защото така е решил. На някои е писал 6-ици, защото му се усмихват, без да им гледа проектите, на други е писал четворки, защото не са му били симпатични.
Иначе моите впечатления за Хаджииванов (от кандидатстудентски курс) е, че той е веселяк, обаче повече се лигави, отколкото преподава. И обича да се прави на гениален - дава сложни решения на лесни задачи.
Иначе моите впечатления за Хаджииванов (от кандидатстудентски курс) е, че той е веселяк, обаче повече се лигави, отколкото преподава. И обича да се прави на гениален - дава сложни решения на лесни задачи.
-
The_Falcon
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здравейте, 2 въпроса:
1. В момента на специалност Информатика ни е задължителна само 1 избираема дисциплина (2.5 т.). Ако запиша примерно 3 избираеми дисциплини (сумарно 10 т.), 10 кредита ли ще получа или само 2.5 ?
2. Също така това че съм записал 2 избираеми в повече, означава ли че другата година примерно, ще мога да запиша 2 избираеми по-малко от минимума?
1. В момента на специалност Информатика ни е задължителна само 1 избираема дисциплина (2.5 т.). Ако запиша примерно 3 избираеми дисциплини (сумарно 10 т.), 10 кредита ли ще получа или само 2.5 ?
2. Също така това че съм записал 2 избираеми в повече, означава ли че другата година примерно, ще мога да запиша 2 избираеми по-малко от минимума?
- velasco
- В началото бе словото
- Специалност: ИС
- Курс: първи
1. 10 броя кредита, стига да си вземеш дисциплините!
Последно промяна от velasco на 06 Мар 2009, 12:27, променено общо 1 път.
Искам ако някой може да ми да де малко упътване относно тези изборни...Първо курс Информационни системи и съм си избрал изборна дисциплина Математическо оптимиране на която има отбелязано трети курс въпроса ми е има ли проблем може ли да я избирам като съм първи курс и трябва ли нещо друго да подавам молби и нещо от сорта или просто си избирам като твърдо решил.Общо казано какъв е смисъла на отбелязването на някои дисциплини с по-висок курс?
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
До Колегите 1ви Курс
Онези минимуми за брой избираеми дисциплини, които са ви записани в учебните планове са само упътващи. Ако искате записвайте по сто изборни, стига да можете да си ги вземете, или пък не записвайте нищо и в който курс ви е най-удобно тогава си запишете. Идеята е до края на вашето обучение да сте избили зададения брой кредити от зададените групи дисциплини.
Ако ви е казано, че даден изборен е за друг курс, прочетете анотацията на предмета, ако там пише, че се изисква да сте минали еди-какво-си, то по всяка вероятност ще ви е трудно да го минете по-рано. Но ако искате може да го запишете.
Ако искате да запишете някой предмет, срещу който в СУСИ нямате посочен брой кредити, това ще рече че този предмет не влиза във вашия учебен план и за да ви признаят кредитите трябва да подадете молба в 209А. Ако имате посочен брой кредити, можете свободно да го запишете дори и да не е за вашия курс.
Онези минимуми за брой избираеми дисциплини, които са ви записани в учебните планове са само упътващи. Ако искате записвайте по сто изборни, стига да можете да си ги вземете, или пък не записвайте нищо и в който курс ви е най-удобно тогава си запишете. Идеята е до края на вашето обучение да сте избили зададения брой кредити от зададените групи дисциплини.
Ако ви е казано, че даден изборен е за друг курс, прочетете анотацията на предмета, ако там пише, че се изисква да сте минали еди-какво-си, то по всяка вероятност ще ви е трудно да го минете по-рано. Но ако искате може да го запишете.
Ако искате да запишете някой предмет, срещу който в СУСИ нямате посочен брой кредити, това ще рече че този предмет не влиза във вашия учебен план и за да ви признаят кредитите трябва да подадете молба в 209А. Ако имате посочен брой кредити, можете свободно да го запишете дори и да не е за вашия курс.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Не е докрая на обучението, а е докрая на годината да имаш сбора кредити по години, които ти се искат до момента.Kai написа:До Колегите 1ви Курс

- Kai
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
До края на обучението е, за това съм 100% сигурна. Именно заради това има хора които завършват семестриално (т.е. са си взели всички редовни изпити), но защото не са си покрили кредитите им се налага да прекъснат една година и да си ги избият преди да им се разреши да се явят на държавен и да си вземат дипломата.
Последно промяна от Kai на 05 Мар 2009, 23:21, променено общо 1 път.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
И аз съм сигурен за това. Никой няма да седне да те търси, ако не си покрил 60 кредита за година.Kai написа:До края на обучението е, за това съм 100% сигурна.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ