Обичате ли ракия и/или другите алкохоли?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Обичате ли ракия и/или другите алкохоли?
Ааа, искам и аз, някой ще почерпи ли
Аз засега карам на ментичка
чиста или в комбинация с прясно мляко
Като птичка в небесата 
Винаги съм се чудил какво е да си въздържател!
Може ли да се сравнява с това да си непушач? Има ли компетентни и по това питание? 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами не знам аз доколко бих ти била полезна като пример, но принципно аз нито пуша, нито пък пия алкохол/ в големи количества/. Никога не съм искала да пропушвам и не пуша и никога не бих и пропушила, мразя цигарите !
Сега за алкохола
обичам да пия само определени алкохоли като вино, бейлис, мента, ликьори разни и изключително рядко уиски и ракия и то само определени видове. Пия само при повод и в доста малки количества на фона на останалите хора около мен
примерно не си представям да седна да пия ей така без повод заради самото "весело", това ми се струва супер тъпо и дори нямам и желание да го правя някога. Разбирасе ако реша и искам мога да изпия по-големи количества алкохол, но фактът че досега съм се напивала само веднъж в живота си мисля ,че е достатъчно красноречив и говори само по себе си....., просто не обичам да пия до безпаметност и пиянство, това ми е тъпо
Не знам в крайна сметка дали влизам в категорията на въздържателите от алкохол, но да за себе си мога да кажа,че при мен чувството е същото като да съм непушач, просто не ми е приятно и съответно не го правя.
Сега за алкохола
Не знам в крайна сметка дали влизам в категорията на въздържателите от алкохол, но да за себе си мога да кажа,че при мен чувството е същото като да съм непушач, просто не ми е приятно и съответно не го правя.
Като птичка в небесата 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да седнеш и да пиеш `ей така, без повод` хич не е тъпо. Има си едно казване: "Ако ти се случи нещо хубаво, пиеш, за да отпразнуваш. Ако ти се случи нещо лошо пиеш, за да забравиш. А ако не ти се случи нищо, пиеш, за да ти се случи нещо" и е много точно. Аз съм се напивала и от трите.sientelo написа:Ами не знам аз доколко бих ти била полезна като пример, но принципно аз нито пуша, нито пък пия алкохол/ в големи количества/. Никога не съм искала да пропушвам и не пуша и никога не бих и пропушила, мразя цигарите !
Сега за алкохолаобичам да пия само определени алкохоли като вино, бейлис, мента, ликьори разни и изключително рядко уиски и ракия и то само определени видове. Пия само при повод и в доста малки количества на фона на останалите хора около мен
примерно не си представям да седна да пия ей така без повод заради самото "весело", това ми се струва супер тъпо и дори нямам и желание да го правя някога. Разбирасе ако реша и искам мога да изпия по-големи количества алкохол, но фактът че досега съм се напивала само веднъж в живота си мисля ,че е достатъчно красноречив и говори само по себе си....., просто не обичам да пия до безпаметност и пиянство, това ми е тъпо
![]()
Не знам в крайна сметка дали влизам в категорията на въздържателите от алкохол, но да за себе си мога да кажа,че при мен чувството е същото като да съм непушач, просто не ми е приятно и съответно не го правя.![]()
И аз не съм пушила, мразя цигарите и ги ненавиждам, но това не ми е попречило да видя за какво иде реч. Е, видях и после стана мазало, но няма значение. В тоя живот трябва да се опита от всичко и това , че съм се напила десет пъти като клошар не ме прави лош човек, всеки живее различен живот, има различни преживявания и различен начин на интерпретация и справяне със ситуациите.
До преди една година не пиех и грам. Не псувах.
Вече пия според приятелите ми - прекалено, псувам - пак прекалено, и да си кажа - животът ми е бая по-лесен. Преди не съм го правела, защото нищо не ме е подтикнало към това. После се появиха 2-3-4-5-6-100 причини поради които да започна да правя тези неща и така стигаме до днес, когато съм такава, каквато съм в момента, не каквато съм била преди една година. Всичко е лично и субективно. И, честно казано, в момента се хаесвам много повече, отколкото преди, когато ме беше страх да близна алкохол и когато забранявах на околните да псуват.
П.С. Не казвайте на родителите ми за този пост, иначе ще ми е последният в живота
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да , така е, всеки прави това , което му харесва, зато има по света разни хора, разни идеали, нормално е при теб нещата да се променят, защото се изграждаш като личност и средата много ти влияе, просто при мен средата винаги е била друга и всъщност не съжалявам,че се е случило така и вече съм се изградила като личност и характер, такава, каквато съм, достатъчно съм голяма, за да знам какво правя и какво искам, така че всеки си гони целите и приоритетите в живота
Като птичка в небесата 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сега какво ми казваш?sientelo написа:Да , така е, всеки прави това , което му харесва, зато има по света разни хора, разни идеали, нормално е при теб нещата да се променят, защото се изграждаш като личност и средата много ти влияе, просто при мен средата винаги е била друга и всъщност не съжалявам,че се е случило така и вече съм се изградила като личност и характер, такава, каквато съм, достатъчно съм голяма, за да знам какво правя и какво искам, така че всеки си гони целите и приоритетите в живота![]()
1. Че съм тъпа и не мога да взимам решенията си сама и че се влияя от хората около себе си?
2. Че средата, в която се движа, се състои от пропадняци и боклуци?
Да - средата и хората влияят МНОГО, няма спор. Но аз се събирам с различни хора и балансът ми идва отлично. Говорим за пиене, ти ми говориш за приоритети в живота... не можеш да кажеш дали си се изградила като личност или характер, докато не опиташ от всичко или поне от повечето неща, защото човек може винаги и по всяко време сам да изненада себе си - дали приятно или не - шанс, или ако не си на 50 години и си видяла и преживяла значителна част от живота.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, нямах това предвид, изобщо не искам да те засягам, просто казвам, че ти си избрала твой си начин живот и за теб той е правилният, аз съм си избрала друг начин на живот и той ме устройва, просто хората са различни и не могат да се приравняват и сравняват помежду си, защо този направил това, а другият направил онова. Права си, че човек трябва да направи онова, което сметне за редно, поне аз така го разбирам. И също така трябва да сгреши, за да се научи да си вземе поука, човек не е цвете,че да расте в саксия, той просто си има потребности, които винаги го насочват в дадена посока. Мисълта ми е,че хората са различни и стойностни сами по себе си и всеки сам си избира съдбата и пътя, но до голяма степен това изобщо не свързано толкова с качествата и характера му.
Като птичка в небесата 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не си ме засегнала, просто си говорим 
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"