ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

luda_
В началото бе словото
Обратна връзка:

ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от luda_ »

Според вас тази специалност има ли перспектива в България?Балът е много висок и има мноого учене,но българите все още смятаме,че трябва да си луд за да ходиш на психолог...Много ме влече психологията,но струва ли си? :roll: Или в най-добрия случай ще стана училищен психолог със заплата 200лева? :?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами според мен си струва! :) Интерсна ми е.Винаги ми е харесвала...А и напоследък става популярна.Виждам, че на много места търсят хора, завършили тази специалност - най - вече в отдел "Човешки ресурси".Разбира се - дали ще се реализираш зависи от страшно много неща - това се отнася за всяка 1 специалност!Каквото и да ти пише в дипломата, това е само ПРЕДПОСТАВКА...Нищо не е сигурно.Важното е да ти харесва.
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

И аз така мисля. Пък и до няколко години нещата съвсем няма да са същите и смятам, че психологията ще е доста добър избор, особено щом те влече!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

То и мен ме влече психологията, но нали и се иска западен език...И като се знам, че няма да успея да се справя с изпита по немски... :cry: Но все пак може в един момент да се запише като втора специалност, примерно....
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
orlinm
В началото бе словото

Re: ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от orlinm »

luda_ написа:СИли в най-добрия случай ще стана училищен психолог със заплата 200лева? :?
В най-добрия случай можеш да станеш щатен психолог (обвързано е със отдел Човешки ресурси) към голяма западна компания със голям офис тук, застрахователните компании също имат нужда от опитни психолози - тези длъжности са си доста добре платени....... а училищен психолог сигурно се става лесно...
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

katiunki написа:То и мен ме влече психологията, но нали и се иска западен език...И като се знам, че няма да успея да се справя с изпита по немски... :cry: Но все пак може в един момент да се запише като втора специалност, примерно....
повярвай ми, много по-лесно е да влезеш псиология с чужд език, отколкото с литература например! а и не се отчайвай-изпита по немски не е чак толкова труден :wink:
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

moonlight написа:
katiunki написа:То и мен ме влече психологията, но нали и се иска западен език...И като се знам, че няма да успея да се справя с изпита по немски... :cry: Но все пак може в един момент да се запише като втора специалност, примерно....
повярвай ми, много по-лесно е да влезеш псиология с чужд език, отколкото с литература например! а и не се отчайвай-изпита по немски не е чак толкова труден :wink:
Мерси за окуражаването! :lol: Аз ще кандидатствам и с литература, и с немски език... А изпита...бях на курсове, имам и книжката на Понс... Мен ми се струват доста гадни (макар че съм учила съм немски 5 години, ама не много усърдно...), а и после тази по немски при която бях казала на майка ми, че ще ме скъсат на изпита, което е много мило. Напълно съм се обезкуражила, но все пак ще пробвам. :) А а ако някой ми даде информация какво точно се е паднало миналата година(или дори само текстовете), направо ще го черпя! :)
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

moonlight написа:
Мерси за окуражаването! :lol: Аз ще кандидатствам и с литература, и с немски език... А изпита...бях на курсове, имам и книжката на Понс... Мен ми се струват доста гадни (макар че съм учила немски 5 години, ама не много усърдно...), а и после тази по немски при която бях казала на майка ми, че ще ме скъсат на изпита, което е много мило. Напълно съм се обезкуражила, но все пак ще пробвам. :) А а ако някой ми даде информация какво точно се е паднало миналата година(или дори само текстовете), направо ще го черпя! :)
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Не позволявай на тази учителка да те обезкуражи!Аз ще кандидатствам с английски и в началото на учебната година бях жива трагедия.Сега имам напредък,но чак след изпита ще разбера дали е достатъчен.Решила съм да докажа,че за една година човек може да се подготви за изпит по чужд език,дори и ако първоначалните му знания са недостатъчни(в моя случай-нищожни).Първо заради самата себе си и второ-за да натрия носовете на тези,които мислят,че няма да успея :twisted: .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Лошото е, че се готвя само по история засега. Изобщо не мога да смогна по друго и ще трябва да доказвам, че език се учи и за 2 месеца, след като мине предварителния по история...:) Но наистина си прав/а, че трябва да се справим с изпита заради нас и заради тея, които смятат, че няма да успеем. 8)
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

ами и на мен познатите ми препоръчват да пробвам с психология. Обаче лошото е че с тоя език доникъде не съм я докарала и незнам накрая сигурно ше се издъня. Вие мислите ли че за 2 месеца човек може що годе да се подготви за тоя изпит или направо да се отказвам
Аватар
bazunek
От дъжд на вятър

Мнение от bazunek »

Аз смятам, че език НЕ МОЖЕ да се научи дори за година, а камо ли за два месеца! Ако имате добра основа, можете да дотикате до някакво що-годе добро ниво, но това е много, много тежка работа!

Аз съм завършила езикова гимназия с английски. 8) Кандидатствах с история и английски и не искам да се хваля, но преди изпита "подготовката ми" по езика, ако изобщо може да се нарече така, се състоеше в решаването на 5-6 теста от една книжка с тестове по английски на СУ - и всичко това - за разпускане между темите по история. Просто ми беше кеф да ги правя тия тестове! :D Написах всичко на всичко едно есе - пак за развлечение... :) Дано не звучи като хвалба. :oops:

За това има заслуга най-вече желязната подготовка от учителката ни по английски в ЕГ Велико Търново - г-жа Минчева, жива и здрава да е! :D Тук не говоря за паникьорско решаване на тестове и писане на "теми" (?!) по английски преди изпита. Говоря за стабилна, постоянна и методична подготовка години наред! В резултат от всичко това (като имате предвид, че никога не съм била кой-знае колко амбициозна и не съм залягала по English много-много :wink: ) - на изпита в СУ изкарах 5.83, а във ВТУ - 5.92. 8)

Знанията и усета към езика ще си личат в тестовете, диктовките и есетата, които ще предадете в деня на изпита. За съжаление дълбоко се съмнявам, че можете да придобиете гореизбоените неща за толкова кратко време.

Не знам какво да кажа на онези, които "са зле" с езика, с който ще кандидатстват. Може би е добре да не се сдухвате от това, а само да се пробвате. Заложете сериозно на нещо, с което можете да се справите и ви е по силите тази година! Успех! :)

P.S. Не забравяйте, че способностите на всеки са строго индивидуални! Имаше мои съученици, с които наравно бяхме тормозени от г-жа Минчева, но изкараха тройки и четворки! Така че то си е до човека... :roll: (много тъпо, но е така) :?

А, и още нещо: мисля, че ако за изпита в СУ направите някой и друг TOEFL, няма да ви навреди... 8)
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Напълно съм съгласна с bazunek. Език не може да се научи за 2 месеца. Аз, дето 4та година уча немска гимназия, още не мога да се реша да ида на кандидатстудентски изпит по немски в СУ :!: И ако стане, сигурно ще е в последния момент... :?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”