изложба

Модератор: sientelo

Joker
Легендарен флуудър

изложба

Мнение от Joker »

Ето нещо по повод изложбата в коридора на ИФ, открита наскоро. Чу се и за натиск от страна на руското посолство върху Университета за отказ на изложбата.
http://www.duma.bg/2009/0209/260209/obs ... /ob-6.html
На мен лично изложбата ми хареса! И в България е имало подобни неща - т.нар. горани, за които бяха издадени документи от Държавната агенция Архиви.
kominternovec
От дъжд на вятър
Специалност: история
Курс: втори

Re: изложба

Мнение от kominternovec »

На мен пък изобщо не ми хареса. Прибалтийските републики имат право да протестират срещу съветската окупация през 1940 г., но техните действия вече преминаха всякакви граници. Не може да се забранява руският език и да се мести паметникът на съветската армия в Талин. Това е недопустимо. Все пак трябва да има историческа памет. Според д-р Кабалан Мукарзел пък чеченците са повече репресирани от литовците. По този въпрос съм съгласен, защото чеченците са изселени изцяло като уж сътрудничели с нацистите, докато при прибалтийските народи това не е така. Освен това ме дразни разрешаването на фашистки паради в Литва, Латвия и Естония. Не може СССР да е враг, а Хитлер - не. И двамата са били диктатори.
Joker
Легендарен флуудър

Re: изложба

Мнение от Joker »

Изложбата се занимава само с едно нещо, а не с всичко, което написа ти... :|
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”