Ако не е тайна, де
Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
Браво на теб! А как замина? С учебна програма, или просто имаше възможност?
Ако не е тайна, де
? Японците наистина ли са толкова умни, колкото ги изкарват?
Ако не е тайна, де
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Що си избра Кагошима? Влече те прованса или мразиш българите?

- Elodie Artour
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Моето въпросче към японистите е следното:
Средно колко йероглифа изучавате до завършването на бакалавърската степен? Учите ли японски само до степен да можете да усвоявате текстове от списания, вестници, учебници и т.н. или пък научавате и много допълнителни канджи?
Средно колко йероглифа изучавате до завършването на бакалавърската степен? Учите ли японски само до степен да можете да усвоявате текстове от списания, вестници, учебници и т.н. или пък научавате и много допълнителни канджи?
"Itsu no ma ni watashi wa
konna ni
yowaku natta no darou..."
konna ni
yowaku natta no darou..."
-
Александър
2000+
Естествено, че и допълнителни.
Естествено, че и допълнителни.
Привет на всички,да попитам горе долу какъв бал се иска за японистиката и има ли вариянт за занижаване му 
Миналата година за момичета балът беше 28.56 (след второ класиране) за момчетата беше над 27, но не помня колко точно. Списъкът трябва да го има някъде на сайта на СУ. А за занижаване не знам, ако изпитът по английски е по-гадничък като този от 2007 може и да падне малко балът. Или ако се случи някакво чудо и всички аниме фенове (и не само де), които кандидатстват за тази специалност, тази година изчезнат безследно. 
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Аз да кажа,че ако кандидатствате само защото си падате по аниметата,по-добре се откажете от сега,вместо после да се чудите кво става.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Или по букаке.silver_wings написа:Аз да кажа,че ако кандидатствате само защото си падате по аниметата,по-добре се откажете от сега,вместо после да се чудите кво става.

Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
Е, има ги и тези, които кандидатстват заради аниметата, но въпреки това има шанс да им хареса. Дадох аниме феновете като пример, само защото са една значителна част от кандидатстващите (макар че май повечето не успяват да се докопат), след това идва групата на тези, които пишат Японистика, защото е "елитна/екзотична" специалност и накрая малката групичка на хората, които знаят какво правят и наистина искат да учат това. Но преди да си влязъл няма как да разбереш дали ще си от тези, които след това ще са доволни от избора си.silver_wings написа:Аз да кажа,че ако кандидатствате само защото си падате по аниметата,по-добре се откажете от сега,вместо после да се чудите кво става.
Аз лично се радвам, че не ми стигна бала миналата година. Макар че ако ми беше, едва ли щях да съжалявам. Корейският не е нито по-лесен/приятен, нито пък обществото им е чак толкова по-различно от японското.
/offtopic
Знам че тук не е мястото , но защото поне разбирате от езика
Някой може ли да ми каже как ще се каже на японски (с канджи ако може) "Успехът не винаги е най-важен"
Много ви благодаря и отново - съжелявам за въпроса
a такаааа ... са ако може някой да ми изтрие и съобщението
Знам че тук не е мястото , но защото поне разбирате от езика
Някой може ли да ми каже как ще се каже на японски (с канджи ако може) "Успехът не винаги е най-важен"
Много ви благодаря и отново - съжелявам за въпроса
a такаааа ... са ако може някой да ми изтрие и съобщението
Последно промяна от poptolev на 16 Апр 2009, 12:46, променено общо 1 път.
- streetdog
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Молбите за превод се правят в тази тема:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 109&t=9992
streetdog
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 109&t=9992
streetdog

- Kaze no Hime
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
Аз искам да попитам, понеже четох, че повечето от японистите, китаистите и кореистите учат магистратурата си в съответната страна, как става това да отидете там? В смисъл чрез някаква програма ли? И ако да, вие ли си плащате обучението, престоя и т.н. или има някаква стипендия?
Биотехнологии 1 курс
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ето тук можете да свалите Kanji Mnemonics : An Instruction Manual for Learning Japanese Characters, автор Bodnaryk, Robert P. PDF файлът е с много добро качество, а на пръв поглед и самата книга е доста добра. 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Svetulka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте!
Аз следвам японистика 2ри семестър във Виена и исках да попитам дали е възможно да посетя някоя и друга лекция съответно от 2рия семестър,дали биха ме пуснали 1 2 дена да понахалствам малко или не е разрешено за неследващи? Наистина ми е много интересно да сверя начините на преподаване и съответно да видя не изоставам ли аз с японския, че нещо много бавничко ми се струва. Много ще съм благодарна за някаква информация относно това
Аз следвам японистика 2ри семестър във Виена и исках да попитам дали е възможно да посетя някоя и друга лекция съответно от 2рия семестър,дали биха ме пуснали 1 2 дена да понахалствам малко или не е разрешено за неследващи? Наистина ми е много интересно да сверя начините на преподаване и съответно да видя не изоставам ли аз с японския, че нещо много бавничко ми се струва. Много ще съм благодарна за някаква информация относно това