Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от Carmilla »

Хмм... по-скоро ще бъде вплетено в по - обща тема, обхващаща насилието като цяло. Все пак напоследък се случиха и други жестоки актове на насилие - например в село Осиково ( бащата, който уби двете си деца и запали семейната къща).
Тук могат да се споменат и "терористичните" нагони на Атила, които за щастие не доведоха до лош финал...но все пак са си знак за болна психика.
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Антоний , силно се надявам , а и ще съм благодарна :)

Ох , а до колкото до случая Белнейски , мога само да каже , че ако може да се вярва напално на резултатите от изследваното ДНК и на всичко казано за миналото на обвиняемия в медиите , се надявам да има справедливост ако това е вапбще е възможно у нас ...

Адмирации , Антоний напално се придържам към казаното от теб, въпреки че аз не мога да кажа , че нямам слаба непоносимост към една друга раса...
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Е, на мен специално циганите са ми неприятни, но не ги мразя... Не ми е в природата да мразя! Иначе преди няколко дни четох един коментар на Мартин Карбовски в "Стандарт", който коренно ми промени мнението за случая Белнейски... Според него арестуването на Лазар Колев е една умела предизборна кампания. От една страна звучи доста плоско, но като се замисли човек нещата се навързват. Л. Колев е доста удобен обвиняем, защото в миналато е имал присъда за изнасилване. Но това, което наистина ми въздейства е информацията, че преди 2 или 3 години (не си спомням точно кога стана убийството на сестрите) проба е пратена на Скотланд Ярд. От там казват, че това не е качествено събран материал и не може да се работи с него. А при нас няколко години по-късно се работи с материала успешно... И какво излиза? Нашата технология е по-добре развита от тази на ингилизите :cheers:
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

Нас не могат да ни стигнат по развитие нито Скотланд ярд , нито ЦРУ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ние сме единствената страна в която ,ако караш в насрещното могат да те блъснат отзад :JC_racer: :iroc:
The life is change !
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Добре казано :) А като сме почнали с поговорките: Навсякъде по света депутатите крадат. Другаде крадат от 10 долара 2, а при нас от 10 долара - 11 ;)
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Така е, все пак живеем в страната на "неограничените възможности". Тук почвата е благоприятна за всякакви абсурди и абсурдчета. :wink:
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

А ако си търсите резервен университет аз предлагам НБУ. Носи му се лоша слава заради лесния прием, от който следва, че влизат доста лумпени там, но преподавателите са добри, в доста случаи са и същите като в СУ. Ако човек е отишъл там да научи нещо ще научи много... Това го знам от хора, които учат там. Аз се явих на първия изпит преди седмица и имам 60 точки. 95% от явилите се са с по-нисък резултат от мен, така че смятам да се явя на още един ТОП. В най-лошия случай ще си остана със 60 точки
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Антоний, и аз съм като теб - НБУ ми е резерва. Аз също ходих на февруарския ТОП и имам 68 т. с 99.03% процентил... И въпреки това се чудя дали да не се явя пак - на юнския, защото все пак се състезаваме и с тези, които още в 11 клас са се явили на миналогодишните ТОП-ове (аз тогава имах 62).

Иначе да, НБУ е страхотен вариант, дори между другото в София университетът си печели все по-добро име напоследък (аз не съм от там, но доста мои приятели софиянци ми го казват). Обаче 1100 лв..... :? :? :? Ето това си остава големият минус на НБУ - че не е по джоба на всеки...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Да, това е най-големият проблем... Поздравления за резултата! Иначе аз първата година ще съм на половин цена, тъй като и брат ми учи там... Имат някаква такава политика. А иначе и аз ще се явя на още един, предполагам че на юнския, защото априлския съвпада с предварителния по журналистика в СУ :salute:
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Еее... аз не мога ли да съм ви трета братовчедка ? :lol:
Хах, шегичка. :wink:

За мен главната цел си остава СУ.
НБУ... сааааааааамо ако не ме приемат нищо до 4-5-то желание и ако успея да убедя баща ми, че там също си заслужава, което е почти толкова вероятно, колкото да ме отвлекат марсианци...

Желая ти успех на следващия ТОП! Макар че 60 също си е добър резултат, въпросът е дали ще ти стигне... :roll:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Защо да не станем братчеди :geek: А иначе брат ми преди време влезе с 62, но на мен ми е странно, защото на примерните ТОП изкарвах минимум 65 точки, даже на един стигнах до 82... А баща ти напълно го разбирам. Човека съди от гледна точка на това, че всякакви силикони са с дипломи от там, а като ги питаш не си знаят заглавията на дипломните работи... И пак казвам: Ако човек иска да научи нещо, в НБУ има шанс да го стори!
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

А в НБУ тези 1100лв за една учебна година ли са , или ..... ?
The life is change !
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

За жалост са за 1 семестър...
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

а това са около 5-6 месеца сигурно ...........
The life is change !
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Незнам колко точно са, но при всяко положение си е скъпичко...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”