Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от NikTa »

Свалянето на тройната коалиция явно няма как да се случи, въпреки че трябваше. Отдавна.

Колкото до изборите... да, на парламентарните ще гласувам. Когато и да са те...
А според мен, по всяка вероятност, ще са си на 14.06, както е предвидено.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от beroeca »

Едва ли ще се падне тема за 7 вот на недоверие.Повече внимание обърнаха на случващото се на Евровизия(глупости).

За гласуването-и този път ще се разминат с моя глас!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от darika »

И аз съм решила твардо , че ще гласувам , въпреки че колкото повече весници чета и колкото повече новини гледам , толкова по често се питам има ли някой който да заслижава напълно гласа ми...
Иначе и аз не виждам как ще пожъне успех Опозоцията с тези вече 7 неуспещни опита , така че силно се надявам до 14-сти юни да съм твърдо убедена , че има за кой да гласувам и да вярвам в правотата на гласа си !
Струва ми се , че някак си последните теми , който се въртят из медийното пространство , са доста далеч от възможните , нито качеството на сиренето ми звучи подходящо , нито и трагедията от самолетната катастрофа ... По - важния въпрос е с какво ли ще ни изненадат ?
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

Ще споделя и моето мнение за потенциални теми ....... :idea:
финансовата криза на века , науката в помощ на Земята- тук имам предвид следното : еко градове , главозамайващи идеи за планирането на живота в следващите десетилетия , алтернатива за живот в Космоса / Обама - нова Америка или нов Президент , "Трафик" (наркотици,оръжия,хора,стоки или просто трафик ) , "Ивицата Газа" . У нас - "Смисъла на вота" , " Държава или машина за корупция" , "Забравих от къде съм тръгнал" (отнася се за политици , участници в риалити шоута,и хора с високо положение в обществото) , "Задръстване" , и да не забравяме за по-нестандартни теми - "Ще слизате ли ? " , "Може ли да го продупчите? ", "На долу ли сте ? " , " Аве Борисов " или Станшев ..... просто очаквайте неочакваното :compress:
Тройната коалиция не може да бъде свалена , защото няма достатъчно хора от нас които да го предизвикат с цената на всичко , протестите сега организират разни мутражи , босове и шмъркачи търсещи обществен интерес и отбягване на злободнева.
Не съм решил дали да гласувам . :scratch:
The life is change !
Аватар
Vanko`
В началото бе словото

Мнение от Vanko` »

Привет и от мен.
Аз също искам да уча в този факултет, като приоритет ми е специалността "Връзки с обществеността". Още от малък знам, че искам да се занимавам и реализирам в сферата на журналистиката. Според мен тази професия не е за всеки. Това е един вид талант, който или имаш, или нямаш; или ти се отдава, или не; или го можеш, или не. Всичко останало е до усъвършенстване. В тази област аз намирам своeтo аплоа и много ще се радвам да приемат в този университет както мен, така и всички желаещи, писали в темата.

П.С. Относно гласуването - вероятно ще дам гласа си и аз.
Последно промяна от Vanko` на 01 Мар 2009, 20:12, променено общо 1 път.
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

Желая ти успех приятелю , успешно плаване и попътен вятър !
The life is change !
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Търпеливо прочетох всички мнения от - до и ми направи впечатление, че подценявате темата Барак Обама - първият чернокож (айде да бъдем хуманисти - ще го нарека цветнокож 8) ) президент на САЩ. Според мен по тази тема също има какво да се дискутира... Аз все още незнам дали си струва да се записвам на курса през април, тъй като учителката ми на курсовете по БЕЛ каза, че ако и пиша есета по журналистика, тя ще ги проверява и ще ми казва къде са ми грешките... Иначе се надявам да се видим с някои от вас в дните на отворените врати от 5 до 7 март.
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Дам съвсем прав си за Обама , ако е такава темата , си мисля , че най-вероятно ще е по обобщено формулирана за да може да имаме поле за изява , а може да има нещо общо и с въпроса възможна ли е такава ситуация и у нас...
Аз много бих искала да присъствам на събитието , сигурно ще има доста полезна информация за кандидатсванато като цяло , но съм от Бургас и ми е невъзможно ... :(
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Антоний написа:Търпеливо прочетох всички мнения от - до и ми направи впечатление, че подценявате темата Барак Обама - първият чернокож (айде да бъдем хуманисти - ще го нарека цветнокож 8) ) президент на САЩ.
Аз също си мисля, че е много възможно нещо свързано с изборите в Америка и Обама...но на устния изпит, а не на писмения.
А в момента всичко е толкова еднакво, че чак започва да ми писва. Още преди да бъде обявен Вотът на недоверие беше ясно, че няма да получи одобрение ( и все пак Станишев може да се "похвали" с нещо - 7 : 0 срещу Опозицията, хах ). Общо взето..все едни дребни политически игрички, които отстрани изглеждат изключително бутафорни...
И все пак ще гласувам, решила съм го.
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Според мен всеки българин трябва да гласува! Но не с празна бюлетина, защото така прехвърляме топката в полето на ДПС, които отдавна разбраха, че ромската общност срещу 10 лева и няколко кебапчета върши чудеса
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Да бе напоследак имам чувстото , че нищо не се случва и като се сетя как си говорихме , че до април има много време и до тогава доста материал ще има за теми , а то какво стана ако продалжава така ще има да си бласкаме главите върхо по-стрите неща .
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Чудно ми е вашето мнение, въпреки че според мен е малко вероятно да ни питат за това на някой от изпитите, но все пак... Какво мислите за случая Белнейски?

П.П. darika, предполагам, че не само аз, но и други хора ще споделят впечатления тук във форума след като отидат на дните на кандидат-студента, така че и ти ще бъдеш осведомена.
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Аз също мисля, че Обама не трябва да се подценява, поне за устния. Според мен тема за предстоящите избори не е от най-вероятните, имало е вече такава преди време в СУ. Колкото до формулировката- очаквай неочакваното, ще разберем на 12 април :)
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Оо и за съжаление не е само ромската общност , жалкото е , че много от бълагите също го правят , но те са по хитри и първо разучават , кой дава повече и за спечелилия наддаването е и техния глас .
За това и съм решила да гласувам ,успокоявам се с идеята , че е по- добре гласът ми да е за някой , в който до някъде вярвам , отколкото липсата на моята бюлетина да е в помощ на някой доказал , че не става за каквато и да е длъвност ж политическия живот на Бълагария .
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Аз не вярвам в никого, но поне вярвам, че като гласувам, няма да дам и 1 глас предимство на ДПС!!! Нямам нищо против другите раси, народности и пр., но мисля, че България трябва да се управлява от българи...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”