Евровизия 2009

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Евровизия 2009

Мнение от Scarface »

Whatever...
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Бъди сигурен, че ако ги нямаше депресираните негра по плантациите, които да свирят блус, тоя пичага от аватара ти изобщо нямаше да се занимава с музика.
Not because the fox barks...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

humanityisthedevil написа:Бъди сигурен, че ако ги нямаше депресираните негра по плантациите, които да свирят блус, тоя пичага от аватара ти изобщо нямаше да се занимава с музика.
Но пък ако ги нямаше, всичко щеше да е електронна музика и аз пак щях да се занимавам с музика.... сигурно и Краси Аврамов...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Бавария написа: най-великите песни и групи са от британия
Подкрепям, въпреки че не тая големи симпатии към GB.
humanityisthedevil написа:ква Британия бе вие болни ли сте?
Всичко яко в музиката идва от дълбокия, слеяндурски, пустинен и мрачен юг на Щатитe
И там щеше да си остане, ако грамотни музиканти не го бяха култивирали. Тва е все еднои да кажем: Ква Америка бе? Българите сме измислили компютъра и няма по-големи от нас. Е, да, ама...
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Съдейки по нагласата на форума, предполагам, че прясноизбраната латвийска песен ще ви се хареса...

http://www.youtube.com/watch?v=NpsCVOxmefU

В Москва ще бъде изпълнена на руски.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Ми не знам, не ми е кеф като не разбирам нищо :o
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Хич не ми харесва. Не знам за какво пеят, но ме оставят с впечатлението, че и те не знаят. А и той се опитва на места да цвърчи, вместо да пее. А колко е смешен на сцената, да не казвам...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

На руски ще се казва "Probka"... Википедия го е превела като "Traffic Jam". Не знам, на мен не ми харесва, но предположих, че ще допадне повече на форума, отколкото Патрисия Каас например.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Чуйте новата и променена версия на българската песен, вече с участието и на Петя Буюклиева. Началото е същото, но краят е съвсем различен:
http://www.krassimir.com/images/audio/K ... Remake.mp3
Според мен е станало по-добре, но на живо ще е голямо надвикване. :D
А ето и поредната българска простотия: вчера в Москва се проведе събирането на делегациите и тегленето на жребия за поредността (кой след кого да пее). В началото винаги теглят няколко държави, които получават бонус сами да си изберат местата. Обикновено всички те избират последните места, понеже по-силно впечатление правят тези, които пеят накрая. На късмет България също беше от малкото с подобен бонус. И докато останалите веднага си избраха последните места в полуфиналите, нашият малоумен шеф от БНТ поиска позиция 11 (от общо 18), щото това бил щастливият номер на Краси Аврамов и той бил спечелил нашия финал под същия номер. :cyclopsani: :cyclopsani: :| Цялата зала ни се смя и въобще пак станахме за посмешище. Да не говорим, че 11 се пада някъде след прекъсване за реклама.
В класациите на букмейкърските агенции до вчера бяхме на последното 42-о място, днес виждам, че сме се качили до 40-о. Има напредък. :lol:
http://www.oddschecker.com/specials/eur ... win-market
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Работата е обречена, няма смисъл изобщо да говорим. Ако преди се гласуваше и от криворазбрано патриотарство, защото "така правят всички", тая година и това няма да помогне.
Нo пък аз се сетих за една песничка, която ми напълни душата през 2007 - много им се зарадвах на шведите: http://www.youtube.com/watch?v=PEOAmUE6AAs. После дълго си я припявах. Но аз май харесвам основно северните изпълнители - освен "The Ark", харесах и Ханна Пакаринен, а и кхм... "песента" на Лорди по-рано не беше толкова зле, макар майка ми да твърди, че сънува кошмари заради него.
Изобщо, като се замисля, през 2007 бяха най-готините песни на "Евровизия", които съм чувала - тогава личният ми фаворит беше песен, която обаче остана много, много назад - мина някак между другото: "Unsubstantial Blues". Taя година нещо... :?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

2007-а наистина беше най-добра откъм песни. Не си права за песента на Унгария - тя финишира в Топ 10, мисля че беше 7-ма. За Унгария това е невероятно постижение предвид тяхната пълна изолация откъм етнически вотове и съседи.
Ама шведите не ми ги хвали. Онази вечер гледах финала на шведския Melodifestivalen - такова гейско събитие не бях виждал. Гей певци, гей танцьори, а многохилядната публика размахва розови и жълти балони и се радва на бонбонландията. :colors: :flower:
След много оспорвано гласуване спечели една оперна певица, която ще сложи Краси Аврамов в малкия си джоб:
http://www.youtube.com/watch?v=tmanHZKQ270
На всичкото отгоре Швеция е в нашия полуфинал.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Александър написа:Гей певци, гей танцьори, а многохилядната публика размахва розови и жълти балони и се радва на бонбонландията. :colors: :flower:
Ахаха, бас държа, че е било много весело. Истината е, че съвсем не ми дреме дали са обратни, просто онази песничка беше много чаровна, още ми се върти из главата: "words I like to break 'em, words I like to shake 'em, shake 'em from my troublesome mind..." Адски танцувално парче си е. А вокалистът им има много красиви очи. :albino:
Колкото до унгарската песен тогава - възможно е, ама аз исках да бият (макар да беше абсолютно невъзможно да се случи), тъй че всичко друго не ме устройваше - затова и съм запомнила представянето им като посредствено (откъм вот, не откъм изпълнение). Но песента и до днес ми е сред доста любимите.

* Впрочем, благодарение на "The Ark" си избистрих и стила музика, който харесвам (наред с операта и босанова) - glam rock. Не стигаха само Смоуки, Куийн и Сузи Куатро, трябваше поне още едно потвърждение от друго време. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Още няколко много основателни причини, поради които тази година смятам да напълня със смс-и касичката на Норвегия:

Великолепен кавър на "I'm Yours"
http://vbox7.com/play:b18c920c

Парче на "Secret Garden":
http://vbox7.com/play:48aa136d

Агитирам всички на финала да гласуват за Норвегия. :bounce: :cheers:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Като чух последната версия на песента на Аврамов, линк към която даде Александър, не се сдържах и ето какво сътворих. Знам, не съм добре :Р Ама е весело, пък :Р

I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Евала :lol: :JC_you_rock: :Laie_60B: :Laie_71mini:
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”