КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от Lady_Dementia »

Както каза FloWerSoFeviL от значение е каква програма ще ти се падне - този семестър нямам занятия по-рано от 9 примерно, но пък свършвам към 19, 18 ... Миналия семестър пък заради аулата сме имали лекции и в събота и неделя :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

В неделя??? Oh my Goodness Jesus God!!! :Laie_72: :tongue9: :violent1: :kez_15:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Само едно име ще ти дам - Пенка Василева, преподава по обща и неорганична химия. Друго не ти трябва да знаеш. Не бяхме изненадани като ни каза че ще имаме лекции освен в събота, и в неделя защото ще изостанем с материала. Накрая така и стана де, на изпита дойде и ни каза че в теста има въпроси които не е преподала, но сме били длъжни да ги знаем :) Голям цирк :joker:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Хух, не й завиждам на приятелката ми дето ще ходи в БФ...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Мога само да й пожелая да не попада на Пенка, тази жена е способна да те накара да се съмняваш и в малкото знания които имаш по предмета й :drunken:
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

От 9 до 18 часа всеки Божи ден та и събота :shock: :shock: :shock:
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Нее, изобщо не е задължително да е така всеки ден. Понякога има и свободни дни през седмицата даже. Всъщност то зависи и от специалността, но все пак се преживява.
А това за събота И неделя е изключение, поради ремонта на аулата. Иначе има най-много няколко часа в събота. ( и то обикновено през седмица) ;)
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Както meel каза, съботите и неделите са изключения, засега няма такива изгледи, но програмата понякога търпи промени.
Какво да ти кажа за късните часове - може и да е по-лошо. Този понеделник бях на лекция от 9 часа, но през почивката отидох да си платя семестъра, за съжаления за да не загубя реда останах да се редя, лекцията свърши, аз все още бяха на опашката. След като платих, стана време за упражнението, тичах до Химическия, след това бяхме във Физическия и в 19:15 свършихме. Цял ден на крак, без да ям, без да пия нищо... винаги може да е по-зле :)
В понеделник сме до 19, във вторник до 18, в сряда ако не се лъжа до 17. Но примерно програмата на втора група е различна - те имат по-ранни лекции примерно, но пък не стоят до късно като нас. Имаме някакви двучасови дупки през някои дни, които само ти губят времето според мен. Определено не е като в училище :)
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Абе да ни приемат пък ще му мислиме :D

Два вица по случая :lol:

В неделя Дядо Господ спуснал предупреждение на земята, че идния петък ще настъпи Потоп на земята. Три софийски ВУЗ-а обявили учебните си програми за седмицата.
1. УНСС:
Пон. - учи се
Вторник - учи се
Сряда - встъпително парти преди потопа
Четвъртък - прощално парти преди потопа
Петък - Потоп.

2.СУ:
Пон. - учи се
Вторник - учи се
Сряда - учи се
Четвъртък - учи се
Петък - Потоп.

3.МЕИ:
Пон. - учи се
Вторник - учи се
Сряда - учи се
Четвъртък - учи се
Петък - Потоп.
Събота - отучва се петък!
-------------------------------------
Пътуват студенти със самолет за студенстка бригада, но той разбира се катастрофира на остров с канибали. Само трима студенти оживяват - по един от СУ, УАСГ и МЕИ. Тръгнали канибалите да ги ядат, но им дали един единствен шанс да се спасят. Вождът на канибалите имал стадо овце, а задачата била студентите да познаят точно колко овце имало в стадото.

Първи бил студентът от СУ, който учел биология. Качили го на един планински връх, а той що да види - от другата страна от върха се виждало едно огромно поле и до де му стигал поглед само овце. Не се уплашил той, седнал да смята смъртността и раждаемостта на овцете, правил сложни сметки, но на залез слънце не познал точния брой и канибалите го изяли.

На втория ден се качил студентът от УАСГ. Седнал той да смята средно статистически колко площ една овца заема, колко било полето, смятал цял ден, но на залез и той не познал, та и той станал на чорба.

На третия ден се качил колегата от МЕИ, седнал горе на върха, подпрял си главата с ръка и цял ден примрежено гледал към полето, та не се помръднал дори. Вечерта вождът го попитал:
- Е цял ден седя, ама времето ти изтече. Разбра ли колко са овцете?
- Овцете ти са 4 389 524.
Вождът занемял:
- Ей, найстина са толкова, затова ще те пусна да си ходиш. Но никой до сега не е успявал да ги преброи, та ще ми кажеш ли ти как успя?
А колегата от МЕИ скромно казал:
- Ооо, много просто - броиш им краката и делиш на 4.
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Хах, първият виц мн ми хареса и отговаря на истината :)

Няма да се притеснявате от изпита, не е толкова страшен, нито пък е невъзможно труден. Човек знае ли си темичките, няма от какво да се страхува. Най-важното е също да не се панирате, бъдете спокойни. То и затова е предварителния - да видите за какво става въпрос, въобще да знаете как се процедира на един такъв изпит. Лично ходих и на изпита в МУ, за тренировка, което мн ми помогна, защото на самия изпит бях спокойна и си написах каквото се искаше от мен.
Аватар
molekulata
В началото бе словото

Мнение от molekulata »

Айде Ч.Б.М и от мен,и стискаме палци и ние след няколко месеца да разказваме на други каква ни е програмата в СУ :wink:
Ако не сме първи сред първите,то тогава за какво ни е младостта [!i]

http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

А знаеш ли каква част от оценката се формира от теста и каква от темата? И трудно ли пишат 3 и 4 на изпита или стига да си написал нещо и пишат 3ка?

Не каза нищо за кръчмите :lol: :lol: :lol:
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Не си спомням въобще колко се даваше на теста, но е малка част, защото на предварителния една позната ходи да си проверява работата и видя че на теста има само 2 грешки, но имаше проблем с темата, та оценката й беше 3.70.

Лично съм учила по учебниците за МУ и съм решавала тестовете от книжката на Шишиньова, накрая имах оценка 5.13. Зациклих на едно място за митохондриите и взех от темата за АТФ каквото ми трябваше. Явно не са ме одрязали кой знае колко :) Стига да знаеш кое след кое следва и да не пишеш глупости, няма от какво да се притесняваш :wink:

Нямам впечатления от кръчмите около БФ, който каже че знае едно хубаво местенце и там ходим, засега не сме се разтърсвали за добро място в близост до факултета :) То едвам си намерихме къде да папкаме готвено, че от тея дюнери и сандвичи вече почнах да сънувам кошмари. За желаещите ще кажа, че в УАСГ има много хубав стол :)
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Мерси Дементиа за разясненията :cheers: :P :D

А иначе даскалите как са :roll:
Аватар
Lady_Dementia
В началото бе словото

Първо честит 3-ти март на всички!

Сега за преподавателите: ами като в училище - има и добри, има и не толкова добри :)
Човекът който винаги ще помня е проф. Панков по цитология, най-добрия според мен; доц. Митов по зоология на безгръбначните е голям образ, мн лафове ще чуете от него; доц. Парталин по математика (въпреки че сме имали само 2 лекции до сега) е ... не може да се опише с думи, трябва да се види :wink:
Има мн добри, има и такива които не знаят за какво са там - визирам гл. ас. Пенка Василева, жената може мн да знае, но не може нищо от това да предаде като хората.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”