Чалгата причина или следствие...?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Чалгата причина или следствие...?
Как мислите чалгата причина ли е за изпростяване на дадения индивид или е следствие от итъпяването на идивида/обществото?
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
По-скоро второто. Познавам хора, които се скъсват да я слушат и въпреки това смея да твърдя, че са много над средното интелектуално ниво. Тоест - от нея не се изтъпява... Не много
Предполагам, че занижената култура в последните години (която до голяма степен се дължи и на специфичното икономическо положение в страната) е главната причина хората да се ориентират към този тип музика/мислене (щото чалгата си е и манталитет
) - масова, лесносмилаема, неангажираща и лъскава.
Абе чакай, че и аз не се разбрах нещо...
Предполагам, че занижената култура в последните години (която до голяма степен се дължи и на специфичното икономическо положение в страната) е главната причина хората да се ориентират към този тип музика/мислене (щото чалгата си е и манталитет
Абе чакай, че и аз не се разбрах нещо...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- a_head_aerosol
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
На цаца ви мирише защото наблизо има бирария и сега като идва лято и се почва ...аз поне друго обяснение нямам.
Относно чалгата - аз и давам максимум още 6-7 годинки. Тази "музика" я домъкна поколението на Лепа Брена & Со. което вече застарява и следователно очаква се тези хора да спрат да се интересуват толкова от музика. Младите от друга страна се оформят като пластелин. Ще доиде нова мода и всички които са слушали чалга ще минат на "новото".
А като цяло чалгата не е и музика. Тя е чист "бизнес" на мутрите...погледнете го от тази страна - нямаше мутри, нямаше и чалга.
След като влезем в ЕС би трябвало да им се поограничи властта ако питате мен което ще доведе до рухването на този бизнес.
Началото на края е тук вече
Защо мислите почнаха да правят телевизионни канали и за отварят супер-мега луксозни клубове ? Защото чалгата се развива ли ?
Мне по-скоро защото запада и им е нужна реклама за да я задържат
.
Знам че всичко което казах звучи малко повърхностно но аз лично си вярвам
Относно чалгата - аз и давам максимум още 6-7 годинки. Тази "музика" я домъкна поколението на Лепа Брена & Со. което вече застарява и следователно очаква се тези хора да спрат да се интересуват толкова от музика. Младите от друга страна се оформят като пластелин. Ще доиде нова мода и всички които са слушали чалга ще минат на "новото".
А като цяло чалгата не е и музика. Тя е чист "бизнес" на мутрите...погледнете го от тази страна - нямаше мутри, нямаше и чалга.
След като влезем в ЕС би трябвало да им се поограничи властта ако питате мен което ще доведе до рухването на този бизнес.
Началото на края е тук вече
Защо мислите почнаха да правят телевизионни канали и за отварят супер-мега луксозни клубове ? Защото чалгата се развива ли ?
Знам че всичко което казах звучи малко повърхностно но аз лично си вярвам
Антихрист с флешове !
Чалгата ли? Ами по-скоро си тип музика, който не е възможно е да не се появи. Тя си е почти естесвено нещо, което се е появило вследствие еволюцията на музиката на Балканите и Близкия изток. Ами който си е слуша да я слуша, на който не - никой не му държи насила ушите отворени.
Най-интересното е, че всякакви меломаниаци (на Trance, Techno, Club, House, Dance, Metall,..) казват никаква чалга, мразим я. И по форумите им има неминуемо една тема против чалгата. В същото време феновете на Поп-фолка и кючеците не отричат нищо и си я слушат. Еми затова си съществува, защото който трябва да си я слуша я слуша и не се занимава с другите.
Най-интересното е, че всякакви меломаниаци (на Trance, Techno, Club, House, Dance, Metall,..) казват никаква чалга, мразим я. И по форумите им има неминуемо една тема против чалгата. В същото време феновете на Поп-фолка и кючеците не отричат нищо и си я слушат. Еми затова си съществува, защото който трябва да си я слуша я слуша и не се занимава с другите.
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
Добре зададен въпрос. Много на място.
Следствие е, разбира се. Следствие от нивото на културата на цяла една държава и едно "мъртво" общество. Понеже часът минава 4:30, ще си позволя да копирам един стар свой пост от друг форум, където съм се обосновал (май):
Следствие е, разбира се. Следствие от нивото на културата на цяла една държава и едно "мъртво" общество. Понеже часът минава 4:30, ще си позволя да копирам един стар свой пост от друг форум, където съм се обосновал (май):
А, да. Да цитирам и Ъпсурт, които за жалост с последния си албум се превърнаха малко или много част от тази помия. И все пак:John_Coffey написа:John_Coffey написа: Чалгата - модел на поведение, мода, култура, послание етс.
Всъщност няма значение какви са песните (въпреки че мога да оспоря и чисто музикалната им страна). Не опира там въпросът. Музиката чалга (сложи и Мтв-"звездите" вътре) е само проявлението на даден начин на живот и възприемане на света (общо взето, май за това се писа и в темата за метъла). Чалгата=модерното. Не ме нападайте, разбира се че има стойностни работи и не може да се отрича всичко, което е "настояще", но има много фактори, които пречат то (стойностното) да се приветства заради истинските си качества. Именно затова времето е добър съдник за качество. Мине ли време, е някак по-лесно да направиш личния, повтарям, личния си избор. Защото иначе всичко е манипулация и носене по течението без идентичност. Като така, стойността на тази култура сама по себе си няма особено значение(т.е. дали има хубави парчета/дънки/прически не е важно). Просто потокът го отричам - ако ще и мед да тече.
Това принципно. Това като идеология, за да докажа, че не отричам чалгата просто защото не е моят стил и защото слушам черно/метъл/рок. Погледнато конкретно обаче отвращението ми се подсилва още повече. Не само че тази култура, която се налага в момента е манипулативна ( както всяка култура, налагана в 15-те си минути слава), но на всичкото отгоре и ниЗка и просташка. Налага се някакъв травестирал модел на поведение, лишен от добродетели, напълно материален. Налагат се еднотипни билдъри и, станалите вече банални, перхидролки, чието единствено занимание се свежда до пращането на трибуквени SMS-и на плиткоумни телевизионни игри, който биха били непоносим инсулт за поне малко уважаващите себе си хора, които за съжаление и без това нямат място в този идилично опростен, Биг-Брадъров свят. Евтино!
П.П. За бога, братя, не купувайте!!!
Буч написа: Ток-шоу за проблемите на поп-фолка -
на бял стол хабя цяла бяла ролка!
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мнението ми относно този вид ?музика? е отрицателно.
Много се зарадвах като сестра ми престана да я слуша.
За жалост обаче, се прехвърли на педалски групички като Blue.
Ако бях министър на културата щях да забраня поп - фолка и бг рапа.
Те и сърбите имат поп - фолк, ама нашето е говна и помия.
Много се зарадвах като сестра ми престана да я слуша.
За жалост обаче, се прехвърли на педалски групички като Blue.
Ако бях министър на културата щях да забраня поп - фолка и бг рапа.
Те и сърбите имат поп - фолк, ама нашето е говна и помия.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!