КСК 2009 - Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Frogsy
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: КСК 2009 - Математика
Мерси много за коментарчетата ^_^. И аз мисля да се запиша на пролетния и дано помогне.
-
kikon
- В началото бе словото
Free thinkers at 19?
-
bleedthefreak
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте от мен!
Ориентирал съм се към ФМИ. За лошо или за добро знам, че това е доста депресиращо място.
Но, да, убеден съм, че си струва всички излишни нерви, време и пари. Реално погледнато, през всичките години имам отлични оценки по математика, по физика чат-пат. Дипломата ми няма да е лоша. Това ясно. Ама това не ме грее чак толкова, колкото влизането ми във ФМИ.
Изправен съм пред следната дилема. Не мога да си направя ясна сметка,дали ще успея да влезна във този прословут факултет, известен със своите програмисти, математици, алкохолици енд стъф. ?
Работата е малко странна. Правих пробна матура по математика преди 2-3 седмици. Добре съм, 5.10.
Ходя на курс вече 2 месеца, повечето неща ги разбирам, ама поради пусти проблеми и мързел(те вървят ръка за ръка) не съм решил една задача вкъщи.
Мислите ли, че ако направим мобилизация в оставащите няколко месеца ще има съксийд? Смятам да ида на курса от 1 до 12 април за СУ. Искам да видя спецификата на задачите, а и от доверени источници съм осведомен, че там намекват леко "какво-о-о е възможно да се падне"
Признавам, имам адски големи пропуски, за жалост математиката не я тача, не ми идва отвътре, одобрявам я само когато има реална приложимост.
Искам да направя всичко възможно да вляза, само че не съм сигурен дали ще успея. Компютърджия си падам, но за жалост ми се отдава математическия анализ(в училищен курс, разбира се).
Ориентирал съм се към КН, СИ, Информатика.
Другите специалности - не ме дърпат, ама хич.
Много мразя да питам такива ламерски въпроси, ама се надявам тия, където са били преди мене, в подобна на моята ситуация, да ми покажат топлата вода, че аз докато я намеря, тя годината свършила. Пък не ми се влиза в университети от типа на: модно ревю, скъпи коли, шитове.
Не че нещо, ама няма да издържа и ще се отдам на отшелничество.
Благодаря предварително! Дано ми помогнете!
Ориентирал съм се към ФМИ. За лошо или за добро знам, че това е доста депресиращо място.
Изправен съм пред следната дилема. Не мога да си направя ясна сметка,дали ще успея да влезна във този прословут факултет, известен със своите програмисти, математици, алкохолици енд стъф. ?
Работата е малко странна. Правих пробна матура по математика преди 2-3 седмици. Добре съм, 5.10.
Ходя на курс вече 2 месеца, повечето неща ги разбирам, ама поради пусти проблеми и мързел(те вървят ръка за ръка) не съм решил една задача вкъщи.
Мислите ли, че ако направим мобилизация в оставащите няколко месеца ще има съксийд? Смятам да ида на курса от 1 до 12 април за СУ. Искам да видя спецификата на задачите, а и от доверени источници съм осведомен, че там намекват леко "какво-о-о е възможно да се падне"
Искам да направя всичко възможно да вляза, само че не съм сигурен дали ще успея. Компютърджия си падам, но за жалост ми се отдава математическия анализ(в училищен курс, разбира се).
Ориентирал съм се към КН, СИ, Информатика.
Другите специалности - не ме дърпат, ама хич.
Много мразя да питам такива ламерски въпроси, ама се надявам тия, където са били преди мене, в подобна на моята ситуация, да ми покажат топлата вода, че аз докато я намеря, тя годината свършила. Пък не ми се влиза в университети от типа на: модно ревю, скъпи коли, шитове.
Не че нещо, ама няма да издържа и ще се отдам на отшелничество.
Благодаря предварително! Дано ми помогнете!
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
Това е основното, което трябва да промениш, ако искаш да имаш някакъв шанс. Информатика ще влезнеш 100%, ако се стегнеш до изпитите. За СИ ти трябва към 5, демек 7,5 от 10 задачи, за КН още малко отгоре, не знам, дано и за тях успееш да се преборишbleedthefreak написа:не съм решил една задача вкъщи.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
5.10 на пробна матура изобщо не е добре. Трябва да ги правиш без грешка, достатъчно елементарни са.
Както и quanchi отбеляза, без да решаваш си загубен и може единствено да се надяваш да ми станеш колега (виж коя специалност съм), което обаче май не те удовлетворява. Така като гледам и аз, шансовете ти са единствено за Информатика, но да знаеш, че в тази специалност (от всички други компютърни) се учи най-много математика.
Фактът, че математиката не ти харесва, не е много добър. Това все пак е ФМИ и няма как да я подминеш.
Както и quanchi отбеляза, без да решаваш си загубен и може единствено да се надяваш да ми станеш колега (виж коя специалност съм), което обаче май не те удовлетворява. Така като гледам и аз, шансовете ти са единствено за Информатика, но да знаеш, че в тази специалност (от всички други компютърни) се учи най-много математика.
Фактът, че математиката не ти харесва, не е много добър. Това все пак е ФМИ и няма как да я подминеш.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
-
bleedthefreak
- В началото бе словото
Странна работа.
Е, съдба, ако не ви стана тази година колега, то ще е догодина.
А от априлския курс файда има ли? Този интензивният, където се учи по 9 астрономически часа на ден.
Доста вероятно е да започна да сънувам някакви интеграли, сфери и тем подобни, но ще го преглътна. Чувал съм,че в тези курсове се показва точно как трябва да реша задачите, научавайки само нещатата, където ми трябват.
Да ида ли?
А от априлския курс файда има ли? Този интензивният, където се учи по 9 астрономически часа на ден.
Доста вероятно е да започна да сънувам някакви интеграли, сфери и тем подобни, но ще го преглътна. Чувал съм,че в тези курсове се показва точно как трябва да реша задачите, научавайки само нещатата, където ми трябват.
Да ида ли?
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
bleedthefreak написа:..За лошо или за добро знам, че това е доста депресиращо място...
- porednata
- В началото бе словото
- Специалност: ФМИ - КН
И аз да се включа, че 5.10 на матура е ужасно малко за човек желаещ да влезе КН или СИ. А имаш шансове да се подготвиш, материала не е чак толкова много и за оставащото време можеш да се подготвиш изключително добре. Все пак ако влезеш ще имаш доста по-малко време да се подготвяш за доста по-трудни изпити
Успех и си сядай на д-то. Друг изход няма 
Ако седнеш да учиш сериозно (което е хубаво вече да си направил), имаш големи шансове да влезеш в една от трите специалности.
ФМИ деиствително е много добро място и ако искаш да се занимаваш с нещо свързано с компютри, мисля, че е най-добрият възможен избор за теб.
Имай предвид обаче, че ако учиш Информатика или Компютърни науки (които са почти едни и същи) от математиката не можеш да избягаш. Ако искаш да си добър информатик, трябва да си и добър математик.
Успех!
ФМИ деиствително е много добро място и ако искаш да се занимаваш с нещо свързано с компютри, мисля, че е най-добрият възможен избор за теб.
Имай предвид обаче, че ако учиш Информатика или Компютърни науки (които са почти едни и същи) от математиката не можеш да избягаш. Ако искаш да си добър информатик, трябва да си и добър математик.
Успех!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
presko_ss
- В началото бе словото
Напълно са прави всички, твърдящи, че няма как да си добър информатик, ако не си добър математик. Ако искаш да влезеш КН, СИ или И, трябва да знаеш, че се учи страшно много математика, особено в специалност информатика. Аз съм КН и съм напълно доволен от избора си. А и преподавателите на този курс наистина са добри (естествено, с малки изключения).
Относно кандидатстудентските курсове - доц. Великова ми преподаваше па алгебра този семестър и мога да кажа, че е страхотен преподавател. Относно Божилов съм по-сдържан, той ми преподаваше на упражненията и мога да кажа, че повечето нищо не схващаха. Но кой знае, явно има хора, които му разбират....
Успех на всички кандидат-студенти!!!
Относно кандидатстудентските курсове - доц. Великова ми преподаваше па алгебра този семестър и мога да кажа, че е страхотен преподавател. Относно Божилов съм по-сдържан, той ми преподаваше на упражненията и мога да кажа, че повечето нищо не схващаха. Но кой знае, явно има хора, които му разбират....
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
А сега и един съвет от стреляна пушка като мен!
Ако сте решили да влизате във ФМИ, независимо в коя специалност, по-добре още от сега се стегнете и се научете да учите и да решавате задачи, защото ако си мислите че само със задачки решени в час ще можете да оцелеете във ФМИ... ами лъжете се. Особено ако влезнете в Информатика, където ни разпъват на кръст на всеки изпит и ни бутат материал, който на пример КН взимат в два отделни предмета. Така че, ако искате да влезнете и да учите и да научите и да оцелеете, се оттървете от мързела още преди да сте влезнали.
А, ако искате просто да ви приемат, за да имате титла "студент", тогава по-добре се насочете към университет и специалност от тип модни ревюта, скъпи коли и шитове, защото във ФМИ няма да останете с тази титла за повече от година.
Ако сте решили да влизате във ФМИ, независимо в коя специалност, по-добре още от сега се стегнете и се научете да учите и да решавате задачи, защото ако си мислите че само със задачки решени в час ще можете да оцелеете във ФМИ... ами лъжете се. Особено ако влезнете в Информатика, където ни разпъват на кръст на всеки изпит и ни бутат материал, който на пример КН взимат в два отделни предмета. Така че, ако искате да влезнете и да учите и да научите и да оцелеете, се оттървете от мързела още преди да сте влезнали.
А, ако искате просто да ви приемат, за да имате титла "студент", тогава по-добре се насочете към университет и специалност от тип модни ревюта, скъпи коли и шитове, защото във ФМИ няма да останете с тази титла за повече от година.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
-
bleedthefreak
- В началото бе словото
Благадоря.
Ами, как да ви кажа, сега ще видим дали мобилизицията ще си струва.
То титла студент си е тривиално название на всеки млад човек, говоря за България.
Идеята е, че всеки, който иска, може да стане студент.
Въпросът е къде, как, с кого? Сещате се.
Е, аз не искам да ставам просто студент, искам да попадна на среда, не толкова дебилна, колкото в средното ми образование, където всякакви мераци за живот и амбиции угасват(ама говоря сериозно). Учи ми се, бачка ми се, искам да получа солидна подготовка.
Имаше една кавказка поговорка: "Нека пием за желанията, които съответстват на възможностите ни"
Мир вам, братя и сестри.
Ами, как да ви кажа, сега ще видим дали мобилизицията ще си струва.
То титла студент си е тривиално название на всеки млад човек, говоря за България.
Идеята е, че всеки, който иска, може да стане студент.
Въпросът е къде, как, с кого? Сещате се.
Е, аз не искам да ставам просто студент, искам да попадна на среда, не толкова дебилна, колкото в средното ми образование, където всякакви мераци за живот и амбиции угасват(ама говоря сериозно). Учи ми се, бачка ми се, искам да получа солидна подготовка.
Имаше една кавказка поговорка: "Нека пием за желанията, които съответстват на възможностите ни"
Мир вам, братя и сестри.
Абе, ей! :Р Аз също не реших една задача вкъщи, на частни уроци отидох 3 пъти (и посмъртно не помня какво сме правили там.. Май си лафехме за интересни задачи от олимпиади и пиехме кафе), само отидох на интензивния курс във ФМИ (и после така и не погледнах 2те тетрадки дето ги изписах) и си влезнах като пич. Второ класиране влезнах всичко. То си зависи и от човека. Мен лично курса ми отвори очите, в смисъл не че съм учила начини за решаване на различни типове задачи, а просто ми показаха едно различно от гимназиалното отношение към задачите.quanchi написа:Това е основното, което трябва да промениш, ако искаш да имаш някакъв шанс. Информатика ще влезнеш 100%, ако се стегнеш до изпитите. За СИ ти трябва към 5, демек 7,5 от 10 задачи, за КН още малко отгоре, не знам, дано и за тях успееш да се преборишbleedthefreak написа:не съм решил една задача вкъщи.Айде успех!
Отивай. Аз 1 седмица бълнувах периметри и триъгълници, брат ми много ми се смя. Aйде, чакаме Ви, бъдещ колега :Рbleedthefreak написа:Странна работа.
Да ида ли?
И аз на интензивния бях при тях. Много ми харесаха, особено Божилов. Успяваше да поддържа интереса, дори в края на деня, когато всички са капнали и не могат да си съберат мислите.. "Хммм, тук ще имаме малко драма с тази задача, ама ще я оправим, нали?" Кефеше ме, че не идваше с готови решения, а ги мислеше с нас и като се сещаше за решението, изчакваше поне 1-2ма да дадат някаква идея, та доста интензивно участвахме и ние. Не беше само механично преписване.presko_ss написа:Напълно са прави авсички, твърдящи, че няма как да си добър информатик, ако не си добър математик. Ако искаш да влезеш КН, СИ или И, трябва да знаеш, че се учи страшно много математика, особено в специалност информатика. Аз съм КН и съм напълно доволен от избора си. А и преподавателите на този курс наистина са добри (естествено, с малки изключения).
Последно промяна от Kitty на 20 Мар 2009, 08:36, променено общо 1 път.
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
-
bleedthefreak
- В началото бе словото
^Мерси за съпорта, мацка! Явно има чат-пат глас в пустинята.
Вече има резултат: сънувам странни сънища - функционални уравнения, уравнения от типа f(x)=g(x), където f(x) e тригонометричен израз, а g(x) квадратно уравнение, чат пат инфлексни точки.
- забавно е.
Време е за малко оптимизъм и вяра в себе си, че с моето декатентно его, така до никъде няма да я докараме.
Вече има резултат: сънувам странни сънища - функционални уравнения, уравнения от типа f(x)=g(x), където f(x) e тригонометричен израз, а g(x) квадратно уравнение, чат пат инфлексни точки.
Време е за малко оптимизъм и вяра в себе си, че с моето декатентно его, така до никъде няма да я докараме.
Само така! Успех!bleedthefreak написа:^Мерси за съпорта, мацка! Явно има чат-пат глас в пустинята.
Вече има резултат: сънувам странни сънища - функционални уравнения, уравнения от типа f(x)=g(x), където f(x) e тригонометричен израз, а g(x) квадратно уравнение, чат пат инфлексни точки.- забавно е.
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.