Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- darika
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Журналисти 2009 ;)
Ox , не знам аз все си мисля , че за предварителния няма да изберат тема свързана с изборите , а ще ги пазят за редовния , което мен лично ме радва , не искам темата да бъде пряко политическа , макар че има много неща да се кажат по въпроса . А някой знае ли какви теми са се паднали на предварителните изпити миналите години ?
А и още нещо има ли хора , който не са от София и вече са си намерили квартири или някакво по-ефтино хотелче , където ще останат по време на курса ?
А и още нещо има ли хора , който не са от София и вече са си намерили квартири или някакво по-ефтино хотелче , където ще останат по време на курса ?
-
moonlight_
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика и връзки с обществеността
Хора, много съм разтревожена и се чудя дали мога да се подготвя за изпити по журналистика вече на този късен етап ! ''Сетих'' се чак сега, защото се занимавах с куп други неща. Не знам дали бих могла да наваксам и да се явя на тези изпити, наясно съм, че са много сериозни, но все пак можете ли да ме насочите евентуално към теми за есета, за да почна час по-скоро да ги пиша и за теми за устния изпит ? От Варна съм, но ще тръгвам на уроци или каквото трябва, ще чета вестници, ако се налага нон-стоп, просто адски съм се амбицирала да вляза в този факултет, искам го на всяка цена. Дано е постижимо за малкото време, което ми остава. А бала се образува как ? Два пъти оценка от писмен + устен + оценка от матура например и оценка от чужд език в у-ще, а мога да взема като балообразуваща и оценката от втората матура, нали ? Освен това кога излизат минималните балове за 2009та и броя на жените за редовно обучение, които ще приемат ? Конкуренцията ще е много голяма, предполагам, но искам да опитам. В справочника, който ще излезе евентуално март има ли нещо съществено, да си го вземам ли ? Как точно да се подготвя ? Благодаря ви предварително.
- daisy*
- В началото бе словото
"До Брюксел и назад" се падна на предварителния 
сякаш небето бе една камбана -
едно ухо огромно - Битието -
и аз и тишината - странно племе -
разсипано - самотно - и проклето.
едно ухо огромно - Битието -
и аз и тишината - странно племе -
разсипано - самотно - и проклето.
-
avalanche
- В началото бе словото
Как ви се струва Ентропа като тема? Според мен много благодатна и провокативна, бих се радвала да е това. Освен това обхваща няколко проблема и предполага лична позиция.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
beroeca написа:Можете ли да ми кажете нещо за обема на есето?Търсих информация в сайта,но не намерих нищо.Мерси предварително!!!!!!
Преди години в СУ е имало тема Защо? и някакво момче е написало само "А защо не ?" и е предало...и познайте колко има------->6.00! Така, че всичко е възможно деца! При тези изпити няма формула за успех,но тази година конкуренцията няма да е кой знае какво...така че не се притеснявайте !
- beroeca
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Бих се радвал да се падне нещо свързано с Ентропа.Има върху какво да се размишлява,но да видим...със сигурност ще ни изненадат!А и имаме цял Март на разположение-какви имат още да ги забъркват за 30 дни....
Победа без чест е огромна загуба!
- Shawty
- От дъжд на вятър
Не смятам, че ще се падне Ентропа- според мен ще изберат тема, която е лансирана дълго в медиите, повече хора знаят и се интересуват от проблема.. . Но пък в крайна сметка това е изпит- винаги може да има изненади
.
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Журналистиката е практика на теорията и теория на практиката!!!!!!!!!!RA[sgB] написа:beroeca написа:Можете ли да ми кажете нещо за обема на есето?Търсих информация в сайта,но не намерих нищо.Мерси предварително!!!!!!
Преди години в СУ е имало тема Защо? и някакво момче е написало само "А защо не ?" и е предало...и познайте колко има------->6.00! Така, че всичко е възможно деца! При тези изпити няма формула за успех,но тази година конкуренцията няма да е кой знае какво...така че не се притеснявайте !
- Ghost rider
- В началото бе словото
Добра вечер на целокупното форумно съсловие
............ за предварителния разбрах датата 12 април ...... а кога е официалния изпит и устния и писмения на една дата ли са 
The life is change !
-
avalanche
- В началото бе словото
Все още няма официални дати за редовните изпити, но по принцип устният и писменият са в различни дни.
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Jesus...
Естествено, че са на различни дати, все пак устният изпит е още една "цедка" - до него стигат само тези, които имат нужния успех на писмения... Средно около 300 до 400 кандидати. (Мисля, че миналата година бяха около 350.)
Естествено, че са на различни дати, все пак устният изпит е още една "цедка" - до него стигат само тези, които имат нужния успех на писмения... Средно около 300 до 400 кандидати. (Мисля, че миналата година бяха около 350.)
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Да 350, но защото имаше около 20 кандидата с равни оценки се прибавиха още 20 и станаха 370.
- Ghost rider
- В началото бе словото
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да бе, няма проблем. Няма лошо да попиташ... Дори е много хубаво да го прави човек, когато не знае.
Айде сега пак малко за темите...
Забелязвам, че напоследък в медиите много се фокусира вниманието върху случаите на самолетни катастрофи. Мислите ли, че това е нещо достатъчно значимо, че, под една или друга форма зададено, да фигурира в 10-те плика, които ни очакват...
Айде сега пак малко за темите...
Забелязвам, че напоследък в медиите много се фокусира вниманието върху случаите на самолетни катастрофи. Мислите ли, че това е нещо достатъчно значимо, че, под една или друга форма зададено, да фигурира в 10-те плика, които ни очакват...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- darika
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ами не знам според мен е малко вероятно , а и като се замисля "войната на пътищата" е доста по сериозен проблем от към жертви , етичност , изобщо всичкко свързано със спазването на законите и колегиалността на пътя и все пак не се е падала никога и не ми звучи логично и сега да е нещо свързано с каквито и да е катастрофи ...
Аз пък все си мисля за изборите и за темите тясно свързани с тях , как ви звучи нещо свързано със 7-мия вот на недоверие ? И изобщо какво е вашето мнение за свалянето на тройната коалиция , за предсрочните избори и смятате ли да гласувате ?
Аз пък все си мисля за изборите и за темите тясно свързани с тях , как ви звучи нещо свързано със 7-мия вот на недоверие ? И изобщо какво е вашето мнение за свалянето на тройната коалиция , за предсрочните избори и смятате ли да гласувате ?