И на италианските опери и на българските народни песни.Ice_Spirit написа:моля,моля - тук ще възразят феновете на скандинавския метъл и на френските шансониScarface написа:Е, факт е, че на тоя континент повечето качествени неща са дошли от острова...
Евровизия 2009
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Re: Евровизия 2009
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Факт. Поп-музиката на континента ни е смахната...Scarface написа:Е, факт е, че на тоя континент повечето качествени неща са дошли от острова...
В Германия са се побъркали тотално, некви Токиовци сега са им на мода.
В Испания са под всякаква критика, там рапа е незаконен стил...
В Франция, само електронната музика става.
В Швеция и Норвегия, също диско-песните, ама ме съмнява да сте чували некви.
В Русия поп-музиката е гавра със всичко ценно за 1 човек.
В България... знаем
В Турция, Гърция, Сърбия и Румъния нещата са ориенталски...
И ся ако почна да изреждам страни като Кипър, Литва, Португалия...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Скандинавците навремето са имали силен синт поп, давам за пример Аха, но сега на практика синт поп няма. Другите страни, които си изброил, наистина не се отличават с кой знае колко добър поп (с малки изключения).
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Скандинавците имат много хубава фолклорна музика, която обаче е малко известна. Вижте победителя в Евровизия 1995 - Норвегия - с песен, за която се смята, че е една от най-добрите победителки на този конкурс изобщо:
http://www.youtube.com/watch?v=b0K_zBV8IHc
Но кой знае защо те наблягат или на рока/метъла (Финландия), или на шлагерите (Швеция).
http://www.youtube.com/watch?v=b0K_zBV8IHc
Но кой знае защо те наблягат или на рока/метъла (Финландия), или на шлагерите (Швеция).
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е то и нашата народна музиката е много хубава, ама...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като бяхме с народната песен на Стунджи и Елица, беше единствения път без скандали и стигнахме 5то място. И всички бяха доволни. Ако това е начина да се представяме на този конкурс, защо не? Нищо, че аз лично съм по-скоро за модерното звучене и поп-ориентираните песни. Но целта, оправдава средствата. Постоянно се пеят 2 типа песни на Евровизия - с народни мотиви или шлагери. Ясно е, че нас ни бива с първото. Защото тогава се мъчим да пробием с Каффе, Мариана Попова или Краси Аврамов? Че то дори Балканджи ще ни представят по-добре от тях.
Просто да си признаем, че поп-музиката ни е няква селяния, и че реалния поп е ориенталския тип поп а.к.а. чалга. И съответно кастингите по БНТ да са за народна песен, а не да ми пеят некви пишман-айдълчета, раснали с песни на Бритни и БСБ...
Просто да си признаем, че поп-музиката ни е няква селяния, и че реалния поп е ориенталския тип поп а.к.а. чалга. И съответно кастингите по БНТ да са за народна песен, а не да ми пеят некви пишман-айдълчета, раснали с песни на Бритни и БСБ...
-
Александър
В песента на Краси има не само фолклорни мотиви, има цяла народна певица на сцената.
БНТ обявиха още, че догодина вече ще има вътрешна селекция, никакви конкурси повече. Ако изобщо има догодина, понеже при евентуалното (и възможно) оттегляне тази година, ще ни накажат да не участваме известно време занапред.
А утре вечер ще има специален лайв, където ще се бият поддръжниците и опонентите на Краси, а самият той щял да бъде тестван дали може да пее на живо. Чуждите медии в момента достатъчно отразяват скандала, представям си заглавията им утре: "БНТ тества дали избраният победител може да пее".

БНТ обявиха още, че догодина вече ще има вътрешна селекция, никакви конкурси повече. Ако изобщо има догодина, понеже при евентуалното (и възможно) оттегляне тази година, ще ни накажат да не участваме известно време занапред.
А утре вечер ще има специален лайв, където ще се бият поддръжниците и опонентите на Краси, а самият той щял да бъде тестван дали може да пее на живо. Чуждите медии в момента достатъчно отразяват скандала, представям си заглавията им утре: "БНТ тества дали избраният победител може да пее".
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е то реално погледнато аз пея фалцетно по същия начин, имам некви песни с Риба-гръмоотвод, можем да се пробваме. Фолклорните мотиви ше са удрянето с ръце по кофи...
Но стига бъзици, БНТ са изключително калпава организация - сами си прецакват избранника. Изборите в такава ситуация им са 2:
- или да стоят твърдо зад него и като държател на правата, да го подкрепят и да се изсмеят на целия народ с пръст!
- или да му бият шута още на другия ден, като си измислят нещо като "е то гласовете не бяха правилно преброени", за да прикрият, че певеца е калпав, или поне - "не по-добър от Кристо от форума на СУ", което ще му спести срама...
Но да си признават сами, че избора им и действията им са неправилни, без да опитат да играят правилно. Според мен ПР-а им трябва да се самообеси на микрофона на Красимир, докато той пее Ilusion. На всяка ТВ може да се случи такъв казус, но да не изиграят картите правилно, говори зле за тях. Как да ги гледаш, уважаваш и разчиташ на тях като медия. А какво става за конкурс да ти организират.
Но стига бъзици, БНТ са изключително калпава организация - сами си прецакват избранника. Изборите в такава ситуация им са 2:
- или да стоят твърдо зад него и като държател на правата, да го подкрепят и да се изсмеят на целия народ с пръст!
- или да му бият шута още на другия ден, като си измислят нещо като "е то гласовете не бяха правилно преброени", за да прикрият, че певеца е калпав, или поне - "не по-добър от Кристо от форума на СУ", което ще му спести срама...
Но да си признават сами, че избора им и действията им са неправилни, без да опитат да играят правилно. Според мен ПР-а им трябва да се самообеси на микрофона на Красимир, докато той пее Ilusion. На всяка ТВ може да се случи такъв казус, но да не изиграят картите правилно, говори зле за тях. Как да ги гледаш, уважаваш и разчиташ на тях като медия. А какво става за конкурс да ти организират.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е то ако се откажем ще е голяма тъпотия
Да си изпее човекът песента и квото ще да става.
Трудно ми е да го повярвам, че правят поредния толкова малоумен скандал и се излагаме така като кифладжии.
А феновете на друг изпълнител да протестират... без извинение - много са зле. Тяхното мнение, за най-добрият изпълнител, е доста субективно, щото на мен не ми е харесало парчето й на тая Поли - изобщо не го помня. Както казах - харесах само 5 песни, които според мен си заслужават... Та тия фенове за къде са тръгнали?!
Цирк!!!
Да си изпее човекът песента и квото ще да става.
Трудно ми е да го повярвам, че правят поредния толкова малоумен скандал и се излагаме така като кифладжии.
А феновете на друг изпълнител да протестират... без извинение - много са зле. Тяхното мнение, за най-добрият изпълнител, е доста субективно, щото на мен не ми е харесало парчето й на тая Поли - изобщо не го помня. Както казах - харесах само 5 песни, които според мен си заслужават... Та тия фенове за къде са тръгнали?!
Цирк!!!

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
И без това в тая държава никой не знае какво иска, а всичко се превръща в медиен цирк. Хората си протестират, сблъсъци на интереси, туй-онуй...И в крайна сметка телевизията се възползва супер пошло от ситуацията, за да трупа рейтинг. Смешна работа. Да се откажат от участие пък - още по-смешна работа. Ми да го пращаме човека, сега - избрали са го, да ходи да пее и това е. Ако толкова ще ни изложи, да са се сетили като са го допуснали до кастинг. Щом е стигнал до това положение, значи най-логичното е да отиде да ни представи и да се приключва. Ако в Евровизия всички песни са супер силни, тогава разбирам да ни е срам. Сега просто тези, които не го харесват, да се примирят, че тази година песента ни няма да е от силните и толкова. А пък като чета в You Tube коментарите, на някои хора си им харесва. Така че, знае ли човек. Но, както казах, най-тъпото е да се откажем от участие.Pisobella написа:Е то ако се откажем ще е голяма тъпотия![]()
Цирк!!!
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
Александър
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хах, е то май към момента сме имали една единствена силна песенCatherine написа:И без това в тая държава никой не знае какво иска, а всичко се превръща в медиен цирк. Хората си протестират, сблъсъци на интереси, туй-онуй...И в крайна сметка телевизията се възползва супер пошло от ситуацията, за да трупа рейтинг. Смешна работа. Да се откажат от участие пък - още по-смешна работа. Ми да го пращаме човека, сега - избрали са го, да ходи да пее и това е. Ако толкова ще ни изложи, да са се сетили като са го допуснали до кастинг. Щом е стигнал до това положение, значи най-логичното е да отиде да ни представи и да се приключва. Ако в Евровизия всички песни са супер силни, тогава разбирам да ни е срам. Сега просто тези, които не го харесват, да се примирят, че тази година песента ни няма да е от силните и толкова. А пък като чета в You Tube коментарите, на някои хора си им харесва. Така че, знае ли човек. Но, както казах, най-тъпото е да се откажем от участие.Pisobella написа:Е то ако се откажем ще е голяма тъпотия![]()
Цирк!!!
-
Александър
Любен Кънчев от БНТ каза, че догодина телевизията сама ще избира песента, например можело да изберат "Делфини" на Йорданка Христова.
В тази връзка будни фенове вече направиха логото за българското участие догодина:

В тази връзка будни фенове вече направиха логото за българското участие догодина:
- Methuselah
- Легендарен флуудър
lol по-добре е от виещия човек, на когото постоянно забравям името 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
Александър
От друг форум за абсурдното шоу довечера:
20:55 по БТ1 ще предава пряко пленума на БКП....основна тема на конгреса този път ще бъде - "Заплахата от разложителя на българската естрада - Красимир Аврамов".

БНТ са пуснали и линк за онлайн гледане довечера, за да ни се смее цяла Европа. В топ-новините сме на чуждите сайтове.
20:55 по БТ1 ще предава пряко пленума на БКП....основна тема на конгреса този път ще бъде - "Заплахата от разложителя на българската естрада - Красимир Аврамов".

БНТ са пуснали и линк за онлайн гледане довечера, за да ни се смее цяла Европа. В топ-новините сме на чуждите сайтове.