Колко компромиси трябва да направим?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Re: Колко компромиси трябва да направим?
Според мен, ако любовта е истинска, компромисите не са някаква тежест, а по-скоро носят удовлетворение. Все пак говоря за обикновени неща, като да опиташ са си малко по-подреден или нещо подобно, не да толерираш някакви дейности които са против ценностната ти система. Оф, ама и аз как се изразих 
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Компромиси до някое време, но трябва да се правят и от двете страни на барикадата...
Танто за танто
Даваш, за да ти върнат.
А по въпроса "Колко?"... точна бройка не мога да дам, но на мен лично понякога наистина ми харесва да направя компромис, за да му е гот на човека отсреща (не става въпрос само за гаджето)... пък и след това, с неговата доволна усмивка си глезя душичката сумати време
Танто за танто
А по въпроса "Колко?"... точна бройка не мога да дам, но на мен лично понякога наистина ми харесва да направя компромис, за да му е гот на човека отсреща (не става въпрос само за гаджето)... пък и след това, с неговата доволна усмивка си глезя душичката сумати време
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
Компромисите в една връзка и в любовта като цяло според мен са синоним на взаимните отстъпки, които са в основата на сближаването на два характера, били те и подобни. Главното в словосъчетанието е думата взаимен. Не може да съществува любов между двама души без взаимност. Т.е. при едностранните компромиси няма наличие на любов, а по-скоро на преекспонирано желание да се угоди на другия.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Абе, в първото мнение като че ли по-скоро става дума за "компромиси" със себе си, в смисъл на правене на компромис или пренебрегване на своите очаквания и въжделения относно човека отсреща и относно една връзка. Това е изцяло личностен проблем, струва ми се. И то нелек. Според мен трябва първо да си изясниш дали това, което имаш като стремление изобщо е реалистично или пък е съвсем измислено, и тогава да умуваш дали наистина ще правиш компромис, или просто ще си дадеш да бъдеш с човек от плът и кръв.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек. Взаимни или не, прекрачат ли тази граница, нещата излизат извън контрол. Рано или късно осъзнаваш къде си и какво точно си направил в момента, в който чувствата са изкривявали преценката ти. И разбираш, че е недопустимо.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Колко трябва?
Колкото трябва...
Колкото трябва...
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И колко трябва
То тогава къде ще му излезе краят
Не знам, преди бях склонна към изключително много компромиси, но сега съм доста егоистична понякога и не толерирам никакви глезотии и необосновани прищявки по моя преценка.
Не знам, преди бях склонна към изключително много компромиси, но сега съм доста егоистична понякога и не толерирам никакви глезотии и необосновани прищявки по моя преценка.
Като птичка в небесата 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Обратна връзка:
3.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
Ъъъ, ама нали това е същтността на компромиса?MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
по-скоро докато прецениш, че трябва.Joker написа:Колко трябва?
Колкото трябва...
А компромисът според мен не се състои в това да "стъпчеш" свой принцип, а да се откажеш от него в конкретен случай в името на благото на връзката.
Toto-I will remember
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
Същото имах предвид и аз.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- kristina_fan
- Пишете, о, братя
MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек. Взаимни или не, прекрачат ли тази граница, нещата излизат извън контрол. Рано или късно осъзнаваш къде си и какво точно си направил в момента, в който чувствата са изкривявали преценката ти. И разбираш, че е недопустимо.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не точно. Мога да направя компромис с нещо, някакво действие, събитие и т.н. Но със себе си - не. Не мога да се променям, не мога да правя жертви от подобен мащаб. Например, да спра да отделям толкова време за себе си, колкото сега. Или за приятелите си. Или да спра да се забавлявам по начина, по който обичам. Да съобразявам общуването си с другите хора спрямо желанията на партньора си. Да жертвам по какъвто и да е начин личното си щастие, свобода и комфорт. И изобщо да не споменавам развитието в професионален и личен аспект. Това не бива да се случва никога.JudyRamone написа:Ъъъ, ама нали това е същтността на компромиса?MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек.Да му разрешиш да стъпче някой от принципите ти...
И, само за протокола - правила съм тази грешка. Да стигам твърде далеч с компромисите. Накрая, колкото и да обичаш някого, всички тези компромиси започват да те правят нещастен. И това, което някога си чувствал, изведнъж се оказва мъртво.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
а от какво естество мислите, че е "нормално" и "ненормално' да са компромисите?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- theDarkSite
- Танцуващия с клавиатури
Малко или много човек се променя когато има връзкаMidwinterSun написа:Не точно. Мога да направя компромис с нещо, някакво действие, събитие и т.н. Но със себе си - не. Не мога да се променям, не мога да правя жертви от подобен мащаб. Например, да спра да отделям толкова време за себе си, колкото сега. Или за приятелите си. Или да спра да се забавлявам по начина, по който обичам. Да съобразявам общуването си с другите хора спрямо желанията на партньора си. Да жертвам по какъвто и да е начин личното си щастие, свобода и комфорт. И изобщо да не споменавам развитието в професионален и личен аспект. Това не бива да се случва никога.JudyRamone написа:Ъъъ, ама нали това е същтността на компромиса?MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек.Да му разрешиш да стъпче някой от принципите ти...
И, само за протокола - правила съм тази грешка. Да стигам твърде далеч с компромисите. Накрая, колкото и да обичаш някого, всички тези компромиси започват да те правят нещастен. И това, което някога си чувствал, изведнъж се оказва мъртво.

Feed Me!