1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от MidwinterSun »

Само аз ли съм доволна, че просто съм взела ИППУ-то? Сега да взема и философията втори семестър и съм изкачила едно стъпало към специализацията... :roll:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

А Философия на правото колко тежка наука е мале,... няма вземане. :mrgreen:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

mordo написа:Днес изпитът мина кофти.... Всичко си написах, а накрая - 3. Та му се не видяло и професора, и асистента. Бяхме седнали на диванчето и си преписахме доволно. Оня, Шамов ли е, Мамов ли е, от време на време излиза да пуши, а Дачев си е забил носа в листата, та става лесно. Но явно тия, от които съм преписал нещо не са формулирали темата, както трябва..... :rr:
mordo написа: Е, колеги, какво искате тогава? Бяхте оставени един час на спокойствие, за да творите и да покажете знания. А вие какво направихте? Преписвахте. Най-нахално. Ако мислите, че не се разбира, жестоко се лъжете. Това е естествено, тъй като такъв ви е манталитета - да препишете, да прецакате, да сте тарикати. Но, "който копае гроб другиму, сам пада в него". :wink: Изпитът по ИППУ е избираем, т.е. никой не ви кара да ходите на лекции, още по-малко на изпит. Но си въобразихте, че в Университета е като в училище - преподавателите са средство към целта. Нещо, обаче, сте се объркали. Ако продължавате така, по-добре приключвайте с "правото", докато е време. Защото в съдебната зала, за прокурорското обвинително постановление, за съдебното решение/присъда, за защитата интересите на клиента ви, няма откъде да препишете. И е много вероятно да объркате човешки съдби, да очерните човешки живот.
Все си мисля, че е по-нахално да преписваш на задължителна дисциплина, когато преподавателите са в стаята.
"Който копае гроб другиму, сам пада в него" - твоят случай с ОУД потвърждава тази пословица.
А да си чувал поговорката: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" ?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

mordo написа:Днес изпитът мина кофти.... Всичко си написах, а накрая - 3. Та му се не видяло и професора, и асистента. Бяхме седнали на диванчето и си преписахме доволно. Оня, Шамов ли е, Мамов ли е, от време на време излиза да пуши, а Дачев си е забил носа в листата, та става лесно. Но явно тия, от които съм преписал нещо не са формулирали темата, както трябва.....
Г-н Шамов, с цялото ми уважение към Вас и към професор Дачев, по-голяма наглост от горепосоченото мнение НЯМА. Второ, не слагайте всички в кюпа, защото не всички са преписвали. И трето, как ще коментирате промяната на задачата впоследствие и не мислите ли, че все пак по всички закони на българския език, а и не само на него - преамбюл значи преамбюл, а не есе? :roll:
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

Или пък съчинение-разсъждение.

По какъв критерии се оценява един преамбюл? Може ли някой да ги посочи?
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Митре_Влаха написа:Или пък съчинение-разсъждение.

По какъв критерии се оценява един преамбюл? Може ли някой да ги посочи?
Не виждам защо толкова шум вдигате, сякаш не е достатъчно, че всички минахме изпита. Претенции може да има само този, който е изкарал отлично на предишните изпити и се е готвил за стипендия, а ме съмнява тези хора да са повече от 15-20 за целия курс.

Лично аз имам 6-, като този минус предполага, че Дачев ми е прегледал работата и прословутите купчинки не са решили оценката (поне в моя случай).
Strength and honor.
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Обяснете ми тогава, mordo, как е възможно хора, които са преписвали, да имат отличен, а други, които седнаха и сами си написаха нещата - 4-ки?? Аз съм доволен - имам "много добър", но въпросът не е в това да гледаме само себе си, защото утре това може да се случи на всеки един от нас, които имаме добри резултати. Смело заставам зад нещата, които написах в работата си (самостоятелно, без преписване!), и мога да заявя, че съм си заслужил оценката. Сигурно не съм бил за отличен, не претендирам - учих доста, материалът ми беше интересен, даже се надявах на есе с по-философска формулировка, за да мога да покажа какво знам. Обаче да се твърди, че преамбюл означава есе, простете, е нереално. Държа да подчертая, че не пиша това мнение, защото съм изгубил стипендия или общежитие (първото най-вероятно ще го взема, а за второто не се боря), а защото е неприятно да виждам как се смазва самочувствието и желанието на колеги, за които съм убеден, че знаят много и че определено заслужават много добри и отлични оценки. :!:

п.п. Да, подкрепям, че някои хора все още не са напуснали лоното на училищните порядки... Но не можете да поставяте всички под общ знаменател (което всъщност се е случило, изхождайки априори от това, че всички са преписали!).
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Това е само началото.

Как би се почувствал ако си пети курс и един от добрите ти колеги препише от теб решението на казус и получи 4, а ти 2. И този колега забрави да ти благодари, че си му помогнал да стигне до държавни изпити а ти не си успял заради тази си доброта?
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения

Мнение от independiente »

Някой случайно да има информация за провеждането на часовете по латински език през този семестър? Асистентката беше казала, че ще остави бележка на таблото пред Отдел "Студенти" на ЮФ в края на сесията, но днес се завъртях там и не видях подобно съобщение....
Благодаря предварително, ако има отзовал се колега, знаещ нещо по въпроса. :) 8) :)
Pavel
В началото бе словото

Мнение от Pavel »

Правилно недоволствате, но докато оценяването е субективно, няма какво да направим. Изкарах по ППУ 5, написах есе, не преписах почти нищо и ползвах единствено наученото от ОУД (отбелязвам също, че не съм прочел нито един учебник по ОУД или ППУ). Яд ме е обаче за тези, които са пропиляли около 1 седмица в учене, за да видят тройка или четворка в книжката си.

Като стана въпрос за усех имам два въпроса:
Има ли стипендии за втория семестър? И дават ли стипендия при успех 4.75? Ако някой добър човек ми обясни ситуацията със стипендиите, ще съм му много благодарен.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/

"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Ще се подава молба, но предполагам, че 4.75 няма да стигне... даже и мойто 5.00... Миналата година балът е 5.40... :roll:
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

rkk написа:Ще се подава молба, но предполагам, че 4.75 няма да стигне... даже и мойто 5.00... Миналата година балът е 5.40... :roll:
Даже 5,50, доколкото видях днес, объркал съм се явно, като ти казах 5,40. Аз съм точно с 5,50, ще подам молба, пък ще видим :D
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Derek
Пишеща машина

Мнение от Derek »

От 5,50 нагоре взимате. Под 5,50 - try again next time.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Pavel
В началото бе словото

Мнение от Pavel »

Благодаря за информацията. Явно ще си откарам 5 години без стипендия.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/

"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

А за стипендията във 2 курс, първи семестър, оценките само от втори смеместър на 1 курс ли се гледат, или от целия първи курс?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Заключено

Обратно към “Други”