1-ви курс Право (2008 - 2009)
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Само аз ли съм доволна, че просто съм взела ИППУ-то? Сега да взема и философията втори семестър и съм изкачила едно стъпало към специализацията... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Derek
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
А Философия на правото колко тежка наука е мале,... няма вземане. 
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
mordo написа:Днес изпитът мина кофти.... Всичко си написах, а накрая - 3. Та му се не видяло и професора, и асистента. Бяхме седнали на диванчето и си преписахме доволно. Оня, Шамов ли е, Мамов ли е, от време на време излиза да пуши, а Дачев си е забил носа в листата, та става лесно. Но явно тия, от които съм преписал нещо не са формулирали темата, както трябва.....
Все си мисля, че е по-нахално да преписваш на задължителна дисциплина, когато преподавателите са в стаята.mordo написа: Е, колеги, какво искате тогава? Бяхте оставени един час на спокойствие, за да творите и да покажете знания. А вие какво направихте? Преписвахте. Най-нахално. Ако мислите, че не се разбира, жестоко се лъжете. Това е естествено, тъй като такъв ви е манталитета - да препишете, да прецакате, да сте тарикати. Но, "който копае гроб другиму, сам пада в него".Изпитът по ИППУ е избираем, т.е. никой не ви кара да ходите на лекции, още по-малко на изпит. Но си въобразихте, че в Университета е като в училище - преподавателите са средство към целта. Нещо, обаче, сте се объркали. Ако продължавате така, по-добре приключвайте с "правото", докато е време. Защото в съдебната зала, за прокурорското обвинително постановление, за съдебното решение/присъда, за защитата интересите на клиента ви, няма откъде да препишете. И е много вероятно да объркате човешки съдби, да очерните човешки живот.
"Който копае гроб другиму, сам пада в него" - твоят случай с ОУД потвърждава тази пословица.
А да си чувал поговорката: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" ?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Г-н Шамов, с цялото ми уважение към Вас и към професор Дачев, по-голяма наглост от горепосоченото мнение НЯМА. Второ, не слагайте всички в кюпа, защото не всички са преписвали. И трето, как ще коментирате промяната на задачата впоследствие и не мислите ли, че все пак по всички закони на българския език, а и не само на него - преамбюл значи преамбюл, а не есе?mordo написа:Днес изпитът мина кофти.... Всичко си написах, а накрая - 3. Та му се не видяло и професора, и асистента. Бяхме седнали на диванчето и си преписахме доволно. Оня, Шамов ли е, Мамов ли е, от време на време излиза да пуши, а Дачев си е забил носа в листата, та става лесно. Но явно тия, от които съм преписал нещо не са формулирали темата, както трябва.....
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Или пък съчинение-разсъждение.
По какъв критерии се оценява един преамбюл? Може ли някой да ги посочи?
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Не виждам защо толкова шум вдигате, сякаш не е достатъчно, че всички минахме изпита. Претенции може да има само този, който е изкарал отлично на предишните изпити и се е готвил за стипендия, а ме съмнява тези хора да са повече от 15-20 за целия курс.Митре_Влаха написа:Или пък съчинение-разсъждение.
Лично аз имам 6-, като този минус предполага, че Дачев ми е прегледал работата и прословутите купчинки не са решили оценката (поне в моя случай).
Strength and honor.
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Обяснете ми тогава, mordo, как е възможно хора, които са преписвали, да имат отличен, а други, които седнаха и сами си написаха нещата - 4-ки?? Аз съм доволен - имам "много добър", но въпросът не е в това да гледаме само себе си, защото утре това може да се случи на всеки един от нас, които имаме добри резултати. Смело заставам зад нещата, които написах в работата си (самостоятелно, без преписване!), и мога да заявя, че съм си заслужил оценката. Сигурно не съм бил за отличен, не претендирам - учих доста, материалът ми беше интересен, даже се надявах на есе с по-философска формулировка, за да мога да покажа какво знам. Обаче да се твърди, че преамбюл означава есе, простете, е нереално. Държа да подчертая, че не пиша това мнение, защото съм изгубил стипендия или общежитие (първото най-вероятно ще го взема, а за второто не се боря), а защото е неприятно да виждам как се смазва самочувствието и желанието на колеги, за които съм убеден, че знаят много и че определено заслужават много добри и отлични оценки. 
п.п. Да, подкрепям, че някои хора все още не са напуснали лоното на училищните порядки... Но не можете да поставяте всички под общ знаменател (което всъщност се е случило, изхождайки априори от това, че всички са преписали!).
п.п. Да, подкрепям, че някои хора все още не са напуснали лоното на училищните порядки... Но не можете да поставяте всички под общ знаменател (което всъщност се е случило, изхождайки априори от това, че всички са преписали!).
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Това е само началото.
Как би се почувствал ако си пети курс и един от добрите ти колеги препише от теб решението на казус и получи 4, а ти 2. И този колега забрави да ти благодари, че си му помогнал да стигне до държавни изпити а ти не си успял заради тази си доброта?
Как би се почувствал ако си пети курс и един от добрите ти колеги препише от теб решението на казус и получи 4, а ти 2. И този колега забрави да ти благодари, че си му помогнал да стигне до държавни изпити а ти не си успял заради тази си доброта?
- independiente
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
Някой случайно да има информация за провеждането на часовете по латински език през този семестър? Асистентката беше казала, че ще остави бележка на таблото пред Отдел "Студенти" на ЮФ в края на сесията, но днес се завъртях там и не видях подобно съобщение....
Благодаря предварително, ако има отзовал се колега, знаещ нещо по въпроса.

Благодаря предварително, ако има отзовал се колега, знаещ нещо по въпроса.
Правилно недоволствате, но докато оценяването е субективно, няма какво да направим. Изкарах по ППУ 5, написах есе, не преписах почти нищо и ползвах единствено наученото от ОУД (отбелязвам също, че не съм прочел нито един учебник по ОУД или ППУ). Яд ме е обаче за тези, които са пропиляли около 1 седмица в учене, за да видят тройка или четворка в книжката си.
Като стана въпрос за усех имам два въпроса:
Има ли стипендии за втория семестър? И дават ли стипендия при успех 4.75? Ако някой добър човек ми обясни ситуацията със стипендиите, ще съм му много благодарен.
Като стана въпрос за усех имам два въпроса:
Има ли стипендии за втория семестър? И дават ли стипендия при успех 4.75? Ако някой добър човек ми обясни ситуацията със стипендиите, ще съм му много благодарен.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
Ще се подава молба, но предполагам, че 4.75 няма да стигне... даже и мойто 5.00... Миналата година балът е 5.40... 
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Даже 5,50, доколкото видях днес, объркал съм се явно, като ти казах 5,40. Аз съм точно с 5,50, ще подам молба, пък ще видимrkk написа:Ще се подава молба, но предполагам, че 4.75 няма да стигне... даже и мойто 5.00... Миналата година балът е 5.40...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- Derek
- Пишеща машина
От 5,50 нагоре взимате. Под 5,50 - try again next time.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Благодаря за информацията. Явно ще си откарам 5 години без стипендия.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/
А за стипендията във 2 курс, първи семестър, оценките само от втори смеместър на 1 курс ли се гледат, или от целия първи курс?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.