Колко компромиси трябва да направим?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Re: Колко компромиси трябва да направим?

Мнение от Дъждът върху лицето »

Според мен, ако любовта е истинска, компромисите не са някаква тежест, а по-скоро носят удовлетворение. Все пак говоря за обикновени неща, като да опиташ са си малко по-подреден или нещо подобно, не да толерираш някакви дейности които са против ценностната ти система. Оф, ама и аз как се изразих :roll:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
NuTellA
Да живей словото
Специалност: Българска Филология, задочно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NuTellA »

Компромиси до някое време, но трябва да се правят и от двете страни на барикадата...
Танто за танто :lol: Даваш, за да ти върнат.

А по въпроса "Колко?"... точна бройка не мога да дам, но на мен лично понякога наистина ми харесва да направя компромис, за да му е гот на човека отсреща (не става въпрос само за гаджето)... пък и след това, с неговата доволна усмивка си глезя душичката сумати време :mrgreen:
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право

Мнение от blackout »

Компромисите в една връзка и в любовта като цяло според мен са синоним на взаимните отстъпки, които са в основата на сближаването на два характера, били те и подобни. Главното в словосъчетанието е думата взаимен. Не може да съществува любов между двама души без взаимност. Т.е. при едностранните компромиси няма наличие на любов, а по-скоро на преекспонирано желание да се угоди на другия.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Абе, в първото мнение като че ли по-скоро става дума за "компромиси" със себе си, в смисъл на правене на компромис или пренебрегване на своите очаквания и въжделения относно човека отсреща и относно една връзка. Това е изцяло личностен проблем, струва ми се. И то нелек. Според мен трябва първо да си изясниш дали това, което имаш като стремление изобщо е реалистично или пък е съвсем измислено, и тогава да умуваш дали наистина ще правиш компромис, или просто ще си дадеш да бъдеш с човек от плът и кръв.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек. Взаимни или не, прекрачат ли тази граница, нещата излизат извън контрол. Рано или късно осъзнаваш къде си и какво точно си направил в момента, в който чувствата са изкривявали преценката ти. И разбираш, че е недопустимо.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Колко трябва?
Колкото трябва... :roll:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

И колко трябва :roll: То тогава къде ще му излезе краят :shock:
Не знам, преди бях склонна към изключително много компромиси, но сега съм доста егоистична понякога и не толерирам никакви глезотии и необосновани прищявки по моя преценка.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

3.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек.
Ъъъ, ама нали това е същтността на компромиса? :shock: Да му разрешиш да стъпче някой от принципите ти...
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Joker написа:Колко трябва?
Колкото трябва... :roll:
по-скоро докато прецениш, че трябва.
А компромисът според мен не се състои в това да "стъпчеш" свой принцип, а да се откажеш от него в конкретен случай в името на благото на връзката.
Toto-I will remember
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Същото имах предвид и аз.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек. Взаимни или не, прекрачат ли тази граница, нещата излизат извън контрол. Рано или късно осъзнаваш къде си и какво точно си направил в момента, в който чувствата са изкривявали преценката ти. И разбираш, че е недопустимо.
:salute:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

JudyRamone написа:
MidwinterSun написа:Компромисите се простират само дотам, докъдето не се конфронтираш със собствената си личност, възгледи и принципи заради друг човек.
Ъъъ, ама нали това е същтността на компромиса? :shock: Да му разрешиш да стъпче някой от принципите ти...
Не точно. Мога да направя компромис с нещо, някакво действие, събитие и т.н. Но със себе си - не. Не мога да се променям, не мога да правя жертви от подобен мащаб. Например, да спра да отделям толкова време за себе си, колкото сега. Или за приятелите си. Или да спра да се забавлявам по начина, по който обичам. Да съобразявам общуването си с другите хора спрямо желанията на партньора си. Да жертвам по какъвто и да е начин личното си щастие, свобода и комфорт. И изобщо да не споменавам развитието в професионален и личен аспект. Това не бива да се случва никога.

И, само за протокола - правила съм тази грешка. Да стигам твърде далеч с компромисите. Накрая, колкото и да обичаш някого, всички тези компромиси започват да те правят нещастен. И това, което някога си чувствал, изведнъж се оказва мъртво.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

а от какво естество мислите, че е "нормално" и "ненормално' да са компромисите?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

MidwinterSun написа:
JudyRamone написа:
Не точно. Мога да направя компромис с нещо, някакво действие, събитие и т.н. Но със себе си - не. Не мога да се променям, не мога да правя жертви от подобен мащаб. Например, да спра да отделям толкова време за себе си, колкото сега. Или за приятелите си. Или да спра да се забавлявам по начина, по който обичам. Да съобразявам общуването си с другите хора спрямо желанията на партньора си. Да жертвам по какъвто и да е начин личното си щастие, свобода и комфорт. И изобщо да не споменавам развитието в професионален и личен аспект. Това не бива да се случва никога.

И, само за протокола - правила съм тази грешка. Да стигам твърде далеч с компромисите. Накрая, колкото и да обичаш някого, всички тези компромиси започват да те правят нещастен. И това, което някога си чувствал, изведнъж се оказва мъртво.
Малко или много човек се променя когато има връзка ;) За мен компромисът е повече до колко да намалиш промяната в другия, т.е. да приемеш някои негови черти, които не са ти толкова присърце ;) Ако вече някой от двамата не може да свикне с нещо в другия, тогава се налага промяна, иначе си е невъзможно продължаването на връзката ;) Но ако човек изисква твърде много промени задето не може да свикне на повечето черти на партньора си, то в случая не може да се говори за връзка, колкото и компромиси да се направят :roll: В това се изразява любовта, да приемеш отрицателните черти на другия и да не ги забелязваш => да го приемеш такъв, какъвто е ^^
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”