Студентски град - на студентите!
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Студентски град - на студентите!
Интересно дали при този призив включваш в понятието "студенти" и студентите от София. Защото до сега на студентите от София- а те са 50 процента от общия им брой е наложена почти пълна забрана да живеят в общежитие в собствения си град. Така, че към настоящия момент студ. град наистина не е на студентите, а е на провинциалистите, придошли в София. А студентски град трябва да стане на студентите. Всеки, които е със студентски права да може да кандидатства за общежитие, и на база на успех от следването да се определя кой ще живее на общежитие. Които е положил труд и усилия и е учил няма да има проблем при настаняването. Защото в момента студентски град се е превърнало в място за евтино и лесно заселване в София на хора, които нерядко не са дошли заради в София образованието. А студентите от София, които се скъсват от учене, имат висок успех не могат да живеят в СТУДЕНТСКО общежитие. Нали уж тези общежития са за студентите, които учат. Софиянец, дори и да има висок успех от следването в момента е почти невъзможно да отиде на общежитие. Ще повторя- трябва при настаняване в общежитие да се вземе за критерии единствено и само успехът от следването. Които е положил труд и е учил ще живее в общежитие. А на които не му се учи- има си пазарни наеми!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Бате, излагаш се. Уж си софиянец, а нямаш достойнство за 5 стотинки! Четох те в темата за убийството на НДК, сега упорито продължаваш.
Гледай се, какво пишеш:
И смяташ, че 10-те % са чумата на прогреса? Според мен малка част от тях, защото декларират грешни доходи или бутат рушвети (поне така се пее в народните песни). А на другите доходите им са в пъти по-малки от твоя. В това съм убеден. Ама тези хора не хленчат. А ти го правиш.
Като се слагаш при гъзарите, трябва да имаш над 100 квадрата апартаментче, абсолютно задължително на гъзарско място. Какво ревеш за общежития?
Нямам думи.
Гледай се, какво пишеш:
Разрови се из документацията на ПСБО да видиш какъв процент (по спомен 90%) от легловия контингент е именно за лица, класирани по успех и какъв е за лица, класирани по социални критерии.Soffianec написа:Ще повторя- трябва при настаняване в общежитие да се вземе за критерии единствено и само успехът от следването. Които е положил труд и е учил ще живее в общежитие. А на които не му се учи- има си пазарни наеми!
И смяташ, че 10-те % са чумата на прогреса? Според мен малка част от тях, защото декларират грешни доходи или бутат рушвети (поне така се пее в народните песни). А на другите доходите им са в пъти по-малки от твоя. В това съм убеден. Ама тези хора не хленчат. А ти го правиш.
Като се слагаш при гъзарите, трябва да имаш над 100 квадрата апартаментче, абсолютно задължително на гъзарско място. Какво ревеш за общежития?
Нямам думи.

- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Софиянец е на път да възроди една от 100те заключени разговора на тази тема...
Иначе...."бхратле", давам ти леглото си в Студентски...за твоето легло в Банишора...сделка или не?
ПП: Бетоне...всеки път като ти погледна подписа си викам "Бах...че кога писах в тази тема"
Иначе...."бхратле", давам ти леглото си в Студентски...за твоето легло в Банишора...сделка или не?
ПП: Бетоне...всеки път като ти погледна подписа си викам "Бах...че кога писах в тази тема"
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- tonia kostova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
а да ...направо, сега и софиянци дето си живеят при мама и тате да дойдат в общежитията, и без това дето сума ти хора с успех кръжащ около пет които не искат да вземат от родителите си по 200 лева за квартира остават без общежитие.изобщо не споменавам това че е срамно изобщо да се иска успех за общежитие-то трябва да ти се полага, поне според мен....а излиза че ако имаш 4 на някакъв изпит и си да речем от факултета по педагогика трябва да чакаш до ноември за стаичка.ако има и софиянци в общежитията, представете си какво ще стане.....незнам, както и да го мисля, хората от други градове са с приоритет, определено..те за тях нямат място, камо ли за други....
бе то софиянчетата искат терен за петък и събота...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
И на мен терен на центъра в петък и събота ще ми дойде екстра, ама се оправям...

- БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
- От дъжд на вятър
- Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
бахти наглостта.аз мога само да кажа че в моя курс тези дето сме провинциалисти и живеем в студенски сме по-добри от софиянците.смешник ела дели 20 квадрата с още 2ма те видя тогава кво ще говориш.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
И не е само въпросът софиянци да могат да живеят в студентски град. Още по важното е провинциалистите да си плащат битовите консумативи- парно, вода и тн. В момента парното е напълно безплатно в студ. град за селяните, нямат топломери и не пестят от парно, а софиянци пестим от парното, не го пускаме повече от 3-4 часа на ден и сметките са между 300 и 400 лева, и сами си ги плащаме. В стуселски град битовите консумативи трябва да се плащат от наемателите, а не от държавата. Както софиянец сам си плаща парното и провинциалистите да си плащат, а не да им е безплатно и наготово.Почти всичко им е безплатно в студентски град и пак са недоволни. Почти безплатни са и др битови консумативи за ток , вода, топла вода, не плащат такса смет...
И забележете , че новоремонтирани общежития след 3 месечно обитаване стават на кочина. Не са се научили селяните да пазят. С данъците на софиянци са ремонтирани общежитията, но селяните почнаха пак да рушат ремонтираното. Безплатни ремонти, ниски символични наеми безплатни битови консумативи- всичко това е за студентите провинциалисти. Които пак са недоволни. Както винаги.
И извън темата- научете се , че боклукът не се хвърля от стаите, а се носи в торбичка до контейнера за смет. Не е сложно.
И забележете , че новоремонтирани общежития след 3 месечно обитаване стават на кочина. Не са се научили селяните да пазят. С данъците на софиянци са ремонтирани общежитията, но селяните почнаха пак да рушат ремонтираното. Безплатни ремонти, ниски символични наеми безплатни битови консумативи- всичко това е за студентите провинциалисти. Които пак са недоволни. Както винаги.
И извън темата- научете се , че боклукът не се хвърля от стаите, а се носи в торбичка до контейнера за смет. Не е сложно.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Тоя ръб няма ли да го банне някой най - накрая? 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
http://www.stranabg.com/index.php?optio ... &Itemid=43
поздрав за гостите на града с Михаил Белчев - Булевардът
поздрав за гостите на града с Михаил Белчев - Булевардът
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Връщаме поздрава с Бичето - "Идем от село"
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Blood Countess написа:![]()
![]()
![]()
Връщаме поздрава с Бичето - "Идем от село"![]()
![]()
![]()
![]()
Велика песен!!!

Софиянче, парите за ремонтите са НА ДЪРЖАВАТА. Ако само в София плащате данъци, да се обадя на нашите да спрат да го правят, щом само се хабят.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Сделката още е валиднаSoffianec написа:И не е само въпросът софиянци да могат да живеят в студентски град. Още по важното е провинциалистите да си плащат битовите консумативи- парно, вода и тн. В момента парното е напълно безплатно в студ. град за селяните, нямат топломери и не пестят от парно, а софиянци пестим от парното, не го пускаме повече от 3-4 часа на ден и сметките са между 300 и 400 лева, и сами си ги плащаме. В стуселски град битовите консумативи трябва да се плащат от наемателите, а не от държавата. Както софиянец сам си плаща парното и провинциалистите да си плащат, а не да им е безплатно и наготово.Почти всичко им е безплатно в студентски град и пак са недоволни. Почти безплатни са и др битови консумативи за ток , вода, топла вода, не плащат такса смет...
...Пиле шарено, сметни стая 5 на 4 колко парно хаби (при положение, че аз на 4тия етаж на пример парно нямам)...колко ток хабят 3 крушки (щото да пускаш Ел.уреди е забранено по принцип)...и колко наем се плаща от 3ма човека на такава малка стая...и ще видиш, че държавната субсидия е нищожна
И пак ти казвам...дай ми стаята си в Банишора...аз ти давам леглото си в студентски...
Ама не искаш...шото е по гот мама да ти бърше дупето, да ти пере дрешките и кафявото по чаршафите...
да ти готви гозби и те бърше като се изцапаш...за да имаш наглостта да пишеш "куул" изказвания по форумите...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ