Едно водно поколение. Дискусионна тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Едно водно поколение. Дискусионна тема

Мнение от Kristo »

Аз настоявам да съм отделна категория...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Накрая ще се окаже, че всички сме просто част от съзнанието на Кристо,
ще видите вие...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

.... като листенца в храсталака... :alien:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Бавария написа:Накрая ще се окаже, че всички сме просто част от съзнанието на Кристо,
ще видите вие...
Аз нямаше да ви измисля толкова тъпи и грозни....
... шегичка, нищо лично...

Та, истината е, че проблема е Мнол Серьозен (тм), щом има тема за него. Вярно, че шанс някои хора, да ги тресе параноя, че форума загнива, защото процента хора, дето си правят кефа в него е нараснал за сметка на процента хора, дето го ползват за "ентелектуални теми", но какво пък толкова. Не можеш да откажеш 100 души да флъдят, и да ги сведеш до 37, както са били преди, примерно. Ако има теми за флъд - те са за всички. Ако няма - тук ше пишат 4-5 човека, сериознисти. Тва е един вид интелектуални онанисти, щото си задоволяват мозъчето сами, без някой друг да им помага. Е те верно имаше некви дето го правеха и преди, ама ги изпобамнаха и някои вече не пишат.

Имам една позната от ПУ. Там нямат форум. Цялото им инфо си го споделят чрез скайп, смс, звънене до отделите. Няма КСК-Раздел, няма програмата за лекците или секция за общежитията. НО (щом казвам НО, значи трябва да чете внимателно) - ако те имаха форум, щеше освен тези неща, да има и чисто спамерски раздели, за да си почиват хората от целия този академизъм, който тежи на душите им като старо пияно на напафкани хамали. Форума ни товари, чисто и просто - информативно, толкова много неща, които да прочетеш и запомниш (примерно оценките по история и литература на всичките ти 1560 приятелчета от кск-раздела, темата "Кандидати за Право, тука да акат съкровенни мисли") - трябва и нещо да спира мозъка да спича от голия, суроФ скучноват постулативен информационен форумен поток. Нещо, което да не ни кара да мислим, или да бистрим разни неща. За мен това е флуденето безцелно, макар 80% от мненията ми да са като това, дето ТИ четеш в момента. А не това, което потребителя Х е решил да прочете.

Мисълта ми беше, че няма правилна мярка за много или малко флууд, или качествен и некачествен. Или простоват и интелигентен. Има хора, човешки съдби са заложени тука (глас от публиката - "Че на кой му пука за Пешо" - оф, ся се вкара сам в грях.... Пешо е Бавария) - не можем да задоволим 1 от тях, без да прецакаме друг от тях. В тази връзка, аре жертваме Георги... не бе, шегувам се. Хубаво е да има такава тема...

А бях измислил и едно решение на проблемтие от предните 2989348239 страници: ТЕМА "ФОРУМНИ ДОСИЕТА"
- идеята е проста като преподавател от ФМИ, това е тема, където всеки има право на 1 пост. Тоест само по темата. Имат право да пиша потребители, дето не се считат за новодошли (минимум 1 месец регистрация и 100 мнения - признак за активност). И в нея всеки отговарят на редица въпроси, с цел да бъде опознат... но не тип Лексикон "кой ти е любимия герой на Мечо Пух" или "Кво пръдна последно"
А въпроси свързани с форумния живот, като тези:

1. Име, курс, специалност
2. Какво търсиш във форума, как се реши да се регнеш?
3. Любими най-активни теми
4. Любими форумци, с които сте "близки"
5. Форумци, с които сте "врагове"
6. Статус на активност по форумни срещи
7. Избрани цитати от свои постове
8. Стил на постовете, редовни номера (примерно "ми обичам да пиша навсякъде главно К" или "постовете ми са от 3 до 5 думи дълги")
9. форумни инициативи, в които участвам (примерно "Форумен роман", "Да спасим рошко", "Да спрем флуда")
10. Изброени причини, поради които бихте напуснали форума (примерно - бан, омръзване, достигане до 1000 мнения)
11. Член или не на раздел "18+"

Аз лично съм навит първи да пусна темата и да си отговоря на тези въпроси, но нека да я разисваме и дооформим. Хайде, вас чакам...
Последно промяна от Kristo на 25 Фев 2009, 04:57, променено общо 1 път.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Това принципно не е лоша идея, но има една малка спънка - нивото на заинтересованост към мислите, чувствата и въжделенията на останалите потребители. Както и желанието да бъдем "опознавани" от другите.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Boromir написа:Това принципно не е лоша идея, но има една малка спънка - нивото на заинтересованост към мислите, чувствата и въжделенията на останалите потребители. Както и желанието да бъдем "опознавани" от другите.
По принцип всеки от редовните си има някакво възприятие и изградено мнение, подобно на такова досие - за другите форумци, без значение, редовни или не. Но си има спекулации, примерно кои са врагове, пък видиш ли клюката е засегнала половината, другата мислят, че са приятели и такива едни...

Пък и ако искаш да си част, съответно първо трябва да те интересуват другите кои са и какво са. И после да си навит да си кажеш и ти кой си, за те видят и те теб. Опознаване не на нас като личности (има си лексикони и стотици теми), а на нас като форумни персонажи. Мога да добавя и въпрос "участие в форумни интриги" - с изброяванка... ще е култова, някви хора ше изреждат до сутринта (бел. ред. - аз примерно)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Boromir написа:Това принципно не е лоша идея, но има една малка спънка - нивото на заинтересованост към мислите, чувствата и въжделенията на останалите потребители. Както и желанието да бъдем "опознавани" от другите.
съгласна съм.
Toto-I will remember
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Според мен това е твърде тъпа и идея и нещата дето Кристо ги каза съвсем не са така.

Да си почиваме от академизъм... втф? Къде видя академизъм в ТОЗИ форум? Да не говорим, че той по никакъв начин не е полезен, просто защото в него полезна информация за СУ няма.

А от нов раздел смисъл няма. Така просто ще се спами и в не го. И това с новите потребители също е малоумно. Новите потребители флуудят не щото са нови ами щото от как са дошли тука само се флууди. Ако форума ни беше елитаристко старческо общество новите нямаше да се задържат дълго освен тези, на които щеше да им е интересно съществото на форума, а в нашия случай - СУ.

И освен туй - как точно новият форумен лексикон на кристо ще реши проблемите от предните страници? Само ще ги ескалира според мен...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Smoking Mirror написа:Да си почиваме от академизъм... втф? Къде видя академизъм в ТОЗИ форум? Да не говорим, че той по никакъв начин не е полезен, просто защото в него полезна информация за СУ няма.
Дали? нз дали си гледал отделните факултетни раздели или КСК за тази година, но де що има въпрос, свързан пряко или непряко със СУ, изпитите, семестрите, плащането и т.н. на хората им се отговаря. Да, забелязва се в няколко от тези теми пак излишен спам, но също така забелязах, че спамещите са и нови, и стари форумци ;) Така че излишното флудене не идва (само) от новите форумци ^^

И наистина, не е чак толкова голям флуда че да се поставя толкова под въпрос о.О Има го, да, ама се съмнявам, че където и да е в интернет пространството има изобщо форум без никакъв флуд ;)
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

е ама нормално е да има 1-2 поста в тема, които да не са точно по нея - това си е нормална реакция - не мисля, че е кой знае какъв флууд да си изразиш очудването от зададен въпрос или някаква подобна реакция - при нормален разговор, тя би възникнала и не мисля, че трябва да се определя като флууд.... просто пренасяне от нормалния разговор към писането във форум...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

bubbly_water написа:е ама нормално е да има 1-2 поста в тема, които да не са точно по нея - това си е нормална реакция - не мисля, че е кой знае какъв флууд да си изразиш очудването от зададен въпрос или някаква подобна реакция - при нормален разговор, тя би възникнала и не мисля, че трябва да се определя като флууд.... просто пренасяне от нормалния разговор към писането във форум...
ам не, не е :lol: аз говорех в случая за темата "какво се случва след като ме скъсат на изпит" или нещо от този род. Първо, има си точно зададен въпрос, който очаква точно даден отговор, флуда просто няма място тук ;) и второ, не бяха един-два, а две страници :lol: Което си е много флуд ;) И други теми има, където офтопика е повече от самият топик, но за щастие не са много ^^
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

еееееее... ама не говорех за такива трагични случаииии.... иначе... въпреки, че се застъпвам за изразяването на някаква реакция по отношение на въпроса, съм твърдо против откровеното обявяване на задалия го за "тъп ръб" или "куха лейка", което също се причислява към флууда, но е в някакво специално подразделение
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

bubbly_water написа:еееееее... ама не говорех за такива трагични случаииии.... иначе... въпреки, че се застъпвам за изразяването на някаква реакция по отношение на въпроса, съм твърдо против откровеното обявяване на задалия го за "тъп ръб" или "куха лейка", което също се причислява към флууда, но е в някакво специално подразделение
то да има реакция хубу, ама поне след нея да има и отговор към въпроса, иначе става някакъв безмислен спам. Представи си имаш някакъв въпрос, който си е наглед простичък, но просто не знаеш и си питаш тука във форума. Как ще се почувстваш ако получиш един тон възклицания и очудвания, но нито един адекватен отговор ;)
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

ще си помисля, че искат да ме изядат.... :mrgreen:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Kristo написа:
Бавария написа:Накрая ще се окаже, че всички сме просто част от съзнанието на Кристо,
ще видите вие...
Аз нямаше да ви измисля толкова тъпи и грозни....
... шегичка, нищо лично...

.
аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”