Промени в конспектите на СУ за кандидат-студенти 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Промени в конспектите на СУ за кандидат-студенти 2006

Мнение от hunt3r »

Първата световна война отпада от конспекта за кандидатстудентския изпит по история в Софийския университет, на нейно място влиза темата за Втората световна война, която досега не беше включена в програмата. Това обявиха от висшето училище.

В средното училище на практика не се изучава историята на България след Първата световна война и така ще принудим учителите и учениците да обърнат внимание и на този период. Така от Историческия факултет мотивираха въвеждането на две нови теми в конспекта – България в годините на Втората световна война и Държавно-политическо развитие на страната в периода 1918 – 1925 година.

По думите на доц. Милияна Каймакамова, председател на изпитната комисия по история, елиминирането на Първата световна война е с цел да не се натрупва твърде много военна тематика на кандидат-студентите. За сметка на това обаче ще им се наложи да анализират последиците от нея – както предполага една от нововъведените теми.

Изненади има и за кандидатстващите с география в Алма Матер. Тук в новия конспект са пренебрегнати пет области, за които Статистическият институт не публикува информация. В изпита по математика пък ще има десет изцяло независими задачи, вместо досегашните четири с подусловия.

Кандидатстващите в Софийския университет ще имат шанса отново да се явят на предварителни изпити по три предмета – математика, география и история, съответно на 7, 14 и 21 май. Документи за тях ще могат да се подават на кандидатстудентските борси, които се провеждат през март и април в по-големите градове в страната или в ректората на Софийския университет - от 20 март до 19 април.

Източник http://news.bnt.bg
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

Това с 10те задачи по математика до някъде си има добри и лоши страни. 100% няма да има дълги за описване задачи , но сигурно ще има повече за логическо досещане ... само да не се окаже по-труден от миналите ;)
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Според мен щеше да е по-добре да не променят изпита по математика-досега кандидатстудентите се готвихме най-вече като решавахме задачите от предходните изпити.Те бяха по определен модел:първа-алгебра;втора-геометрия;трета-стериометрия и четвърта-отново алгебра,но по-нестандартна.Сега и представа си нямаме какъв тип задачи ни очакват :? .Освен това стериометрията се смята за най-трудният дял от елементарната математика.Както и да е-нищо не можем да променим.Единственото,което можем(и трябва :!: ) да направим,е да се подготвим достатъчно добре за изпита.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

е да , ама сега има шанс да го дадат по-лесен , защото е 1ви правен по този начин ? Само не разбрах следващите изпите и те ли ще са така ?
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

аз нз защо изобщо всички се учудваме на тези промени. Ми то така ни е тръгнало от изпитите след седми клас - все да сме опитни зайчета. така че неи да си учим пък какво ще става си е отделен въпрос.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

че те нас ако не прецакат, кой? :lol:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Brainless Pirate
Гутенберг

Re: :)

Мнение от Brainless Pirate »

Johana Jotkova написа:аз нз защо изобщо всички се учудваме на тези промени. Ми то така ни е тръгнало от изпитите след седми клас - все да сме опитни зайчета. така че неи да си учим пък какво ще става си е отделен въпрос.
Това и моят випуск си го мислеше, както и този след нас. И при това си имаше основания, както и вие.
Изводът е, че с всички ни си играят...:/
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Винаги първият изпит е най-труден.Все пак,ако го направят лесен,по-
малко хора биха отишли на следващите.Не сте ли разбрали,че по
време на КСК университетите се стремят да сечелят колкото може
повече пари :evil: ?
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

nightwish, аз знам че миналата година специално на предварителния по история са влезли сравнително повече хора...и според мен е относително за трудността...все пак ако си знаем материала, всичко ще е ток и жица :lol:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Имах предвид изпита по математика,за този по история не съм наясно.
На предварителния имаше много ниски оценки.Решавала съм и трите
(предварителния,математика 1 и математика 2) и разликата в трудността беше голяма.
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

И аз като съм гледал задачите от миналите години, предварителния по математика е по-труден, а Математика 2 е най-лесен. Сега с тези 10 задачи..дано скоро пуснат някоя друга примерна тема, та да знаем за какво иде реч. Защо все с нашия випуск си правят експерименти.. :( писна ми. Ще засядаме здраво над задачите и това е. Успех на всички кандидат-студенти, ще се видим на 7 май ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”