Аз лично не писах преамбюл, а описах основните принципи, които трябва да залегнат, като ги разгледах критично. Взех това решение, защото прецених, че ако започна да пиша буквално преамбюл, ще има опасност да сгреша: първо, заради двусмислието, второ, защото не знаех какво трябва да представлява и кои ще са критериите, по които би се оценило такова нещо. А се оказа, че призведението ми стана 6 страници- твърде дългичко за преамбюл, така че може и аз да съм сбъркала...пак казвам- притесняват ме неясните критерии, както и бързото проверяване на работите
1-ви курс Право (2008 - 2009)
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Няма значение, за мен пак е двусмислено особено при положение, че предварително е казал, че ще се пише есе
Аз лично не писах преамбюл, а описах основните принципи, които трябва да залегнат, като ги разгледах критично. Взех това решение, защото прецених, че ако започна да пиша буквално преамбюл, ще има опасност да сгреша: първо, заради двусмислието, второ, защото не знаех какво трябва да представлява и кои ще са критериите, по които би се оценило такова нещо. А се оказа, че призведението ми стана 6 страници- твърде дългичко за преамбюл, така че може и аз да съм сбъркала...пак казвам- притесняват ме неясните критерии, както и бързото проверяване на работите
6 страници

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Надявам се имате конституцията всички... отворете на първата страница и вижте преамбюла..
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Това го направихме на изпита...Kristo написа:Надявам се имате конституцията всички... отворете на първата страница и вижте преамбюла..
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
И подейства ли?Scorpion написа:Това го направихме на изпита...Kristo написа:Надявам се имате конституцията всички... отворете на първата страница и вижте преамбюла..
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Утре ще разбера дали в моя случай е подействало в благоприятна посока.
- Opprimo
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: opprimo
Някой би ли ми казал в коя стая да си взема студентската книжка утре? 
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Обикновено ги оставят в методическия... което ще рече - на 4-тия етаж, първата врата вдясноOpprimo написа:Някой би ли ми казал в коя стая да си взема студентската книжка утре?
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Колеги, вие не рабрахте ли, че Дачев НЕ ги е проверявал !!! Принципът на купчинките за вас означава ли обективност ??? Какво гадаете и се чудите кой какво писал и каква оценка може да има. Изумявате ме.
Не може за 1 ден да провери 350 работи, дори и с помощта на 1 асистент, за Бога !!! Дали си написал баш преамбюл или есе, или преамбюл с елементи на есе-изглежда няма никаква закономерност. Важното е да си имал късмет при определянето на купчинките и точка. Затова казвам, че изобщо тия оценки не оценяват знания, ма изобщо, и че всичко е див късмет. То затова и накрая работодателите не ти гледат оценките, а съществуването на диплома.
Някой знае ли срока за записване на спорт ?
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
G__, не съм съгласна с това, че работодателят не ти гледа оценките. Класиранията за младши-каквото-и-да-е са по успех, освен това добрите адвокатски кантори поставят условието "отличен успех" за кандидат-стажантите. Така че този див (не)късмет понякога може да има крайно неприятни последици.
Don't think you are, know you are!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Grunge_Down, абсолютно си права. Това, което каза, важи с особена сила за специалности, в които приемат над 300 човека.
Няколко неща:
1. Аз имам 5, заедно с explorer, който беше седнал до мен или аз до него
, а останалите около нас имат 4-ки... Не сме преписвали един от друг, но съвсем нормално сме писали подобни неща. Изводът е ясен.
2. За спорта(горе пита някой) за тениса са казали да се ходи в БФ след 3-ти март, те повечето спортове са там
3. Лично за мен най-важни са знанията - "отличният успех" няма да ти свърши работа, ако "работодателят" те види, че си зубрил като идиот 5 години и така си си изкарал оценките, защото си мислиш, че отличният успех ще те направи отличен юрист. Някой да не се обиди, само констатирам, защото има и много такива случаи, да не се лъжем
1. Аз имам 5, заедно с explorer, който беше седнал до мен или аз до него
2. За спорта(горе пита някой) за тениса са казали да се ходи в БФ след 3-ти март, те повечето спортове са там
3. Лично за мен най-важни са знанията - "отличният успех" няма да ти свърши работа, ако "работодателят" те види, че си зубрил като идиот 5 години и така си си изкарал оценките, защото си мислиш, че отличният успех ще те направи отличен юрист. Някой да не се обиди, само констатирам, защото има и много такива случаи, да не се лъжем
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Няма съмнение, колега.rkk написа: 3. Лично за мен най-важни са знанията - "отличният успех" няма да ти свърши работа, ако "работодателят" те види, че си зубрил като идиот 5 години и така си си изкарал оценките, защото си мислиш, че отличният успех ще те направи отличен юрист. Някой да не се обиди, само констатирам, защото има и много такива случаи, да не се лъжем
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Подкрепям! Но е факт, че по-голям шанс се дава първо на високо оценените, "слабата" диплома трябва да се конпенсира с ръгане за добра начална позиция.
Don't think you are, know you are!